Koht: M/S Regina Baltika, teel (veel) Stockholmist Tallinnasse
Aeg: 2002 september, varane hommikutund 03:00-04:00
Situatsioon aga minu jaoks veidi täbaram kui laevahukk.
Eellugu: Paar päeva varem olin koos sõpradega Rootsi pinnalt leidnud paar maagilist seent (
amanita) ja need parajaks kuivatand ning loomulikult ära söönud. Päeva menüüsse kuulus aga ka kontstantselt viina. Stokis enne laevale minemist sai külastatud "
mindbender" COSMONOVAt, filmiks oli "Australia" (põhiliselt sisaldab linnulennult-kaadreid ja uimas peaga tekkib seal mitmesuguseid tõsiselt antigraviteerivaid situatsioone ja võiks toolilt ka päriselt maha kukkuda). Kinos hakkas paha. Pärast sai aga nagu kiuste külastatud veel seenenäitust. Aroomid ajasid südame roheliseks.
Lugu: Laevale minnes olin toorevine all. Magama ei saanud minna, üleväsinud, kaaskondlased mürgeldasid ümberringi ja nõudsid kõikide meelelahutusvormide, mida RB programm pakkuda suutis, põhjalikku läbikogemist. Seega veel umbes poolteist tundi tuulise teki ja mingi neetud diskoteegi vahel. Siis hakkas organism automaatseid väljalülitusi tegema, keeldudes koomiliste žestidega igasugu pakkumistest (tants, jook, suits, vestlus jne). Läksin kajutisse ära. Sisekajut asus kuskil laeva kõige vaiksemas servas. Nii. Purjus ja väsinud ühtaegu. Käin dušši all ära ja keeran magama (neljases kajutis see laealune voodi!!! ). Keha on nii väsinud, et millelegi enam reageerida tähendaks viimne hingetõmme ära teha. Säästan seda. Jään nagu süstlast magama. Ja kõik tundub olevat nagu mingi maailma-lõpu-järel saavutet vaikus ja rahu. Puhas uni, nägudeta, must. Tühi aku. Nii-nii! Head eeldused järgnevale energiaseisundile, eks ole!
Ärgates olen täielikult kainenenud. Teen silmad lahti - kottpime! Tunne on selline, nagu polekski silmi, sest silmalaugusid ei tunne! Liigutan kätt, mingi sein on. Vasaku käe juures sama asi. Tõstan vaevaliselt käe - sein! Esimene mõte, et olen mingis kastis (tegu ongi suht kõrgeservalise voodikastiga - teate ju küll: et kõva lainega voodist välja ei kukuks). Vaikselt, aga väga kiiresti tuleb paanika: "Millal nad mu maha matta jõudsid?! Raisk, raisk, raisk...!! Mitte vähimatki impulssi keha poolt, mis "laeks" sulle mingigi identiteedijupi. "Mis mu nimi on?" --- "OOPS?" Paanikahoos kumuleeruvad AINULT küsimused! Mitte ühtki vastust! Rahunen - mida muud? - ja püüan mõelda, sest see tundub ainus asi olevat, mida ma teha (kuidagiviisi) suudan, sest näha ei ole midagi, kuulda ammugi mitte (täielik heliisolatsioon) ja liigutada korralikult ei saa ja tegelikult ei jõuagi, häälikutki ei jõua kuuldavale tuua... Ma pole isegi kindel, kas ma üldse hingan, sest ma olen niisuguses staasis. Võibolla nende eelloos mainitud mõjude tõttu, mine sa tea???
Ja kui siis pikalt kuulatasin, hakkasin tasapisi mosaiiki jälle kokku saama. Õigupoolest see läks ise kokku. Laeva mootor surises küll nii madalatel hertsidel, et meenutas (miskipärast) mingit seismilist müdinat - Titaanid? Maavaimud? Veokid Pärnamäe surnuajateel? Kui ma aga olin tuvastanud "laeva"...
Arvake ära, millise äärmise joovastuse osaliseks sain puhtalt tuletades, et "ma ei olnud kastis"? hehe...
Deconstructing Harry
Muidugi, koht ise ei loe (natukene loeb). Oleneb, kuidas sa "selle" koha leiad ja kes sa sealjuures ise parajasti oled (mingi füüsis võiks muidugi olla, natuke automaatmälu, võibolla mõni arm su oma kehal ... et seda maha ei maga
)
PS! See polnud kõige hirmsam koht, kus olen olnud. See on lugu, mis kubiseb, mida jutustada.