Suhteliselt ebanormaalne jutt käib teil siin. Pole ise mingi klassikalises mõttes "maailmaparandaja" a la "save the whales!" ja "feed the world!"´- usun et need klassikalised "inimkonna hädad", mis iga seitsmenda klassi õpilane sulle ette vuristada võib on teatud haiguse symptomid, mida ei saa parandada niisama lihtsalt, annetustega (virutan paar soida, teen maailma paremaks!) - aga see sinnapaika.
Aga.
Tulla ja avalikult teatada, et "mul savi" ja õigustada sellega, et "ameerika on nõme" tundub kuidagi... Kuidas nyyd öelda... RÕVE. Ja äärmiselt lyhinägelik. Ma saaksin aru, kui humaansus võtaks inimeses mingid muu kuju, kui saja-jaagune ja ta seda seletaks... Okei...
Aga see veider uhkus oma poolepersega õigustatud ykskõiksuse yle, mis inimesel peab olema, kui ta seda avalikku foorumisse tunnistama tuleb - fuih! Ja häbi-häbi sellele mehele, kes sellise teema sellisena algatas - mis kysimus see yldse selline on? Tundub nagu sinu tahtmine oleks olnud see, et "keeraks yhe sellise thread`i kokku yhe päevakajalise teema kohalt, mis juba oma pealkirjas kutsuks inimesi yles esitama oma kõige piidrimaid iseloomujooni!"
Õnnestuski!
Yldse on Eesti ja rahvusvaheline meedia selle tragöödia saatel esitlenud ennast oma kõige jälestusväärsemast kyljest. Sellest, mis tundub olevat igasuguse meedia ainus kylg (ka selle siin, mida annab meediana tõlgendada). See kõlab nii:
Kusagil on tohutu hulga inimeste elu täielikult hävitatud! Edasi läheb nii, et yks pool (väiksem) inimkonnast teeb sellest raha (meedipiidrid) ja teine pool laiutab oma lõugu (meie). Nii on see vast alati aga millegipärast tundub see kord mulle kuidagi rõvedam, kui tavaliselt.
Ahjaa... Nagu selle foorumi puhul ikka, on alati võimalik, et need töllid oma leidlike sõnavõttudega, kes ennast ilmselt ylalseisvast puudutatuna tunneks on alla 15 a. Sel puhul oleks see ilmselt vabandatav.
Muuseas, kas vastavad tõele need kuuldused nagu maakera telg olevat sentimeetri võrra paigast ära ja pöörlevat millisekundi võrra kiiremini?
Kui on, siis on see tavaline nähtus nii suure magnituudiga maavärina puhul, et sellised muudatused aset leiavad?
Räägiks pigem sellest.