Postitas higgins 19:55 28. Jaan 2004
Linda viskab pilgu rotile. Seejärel Jackile. Ning vaatab uuesti karmi pilguga rotti.
Uuesti Jacki vaadates, ning selle kurbust nähes ta pilk leebub. Ta kougitseb midagi keebi alt ja viskab Jacki ette vaevalt rusikasuuruse paunakese öeldes: Säh, võta. Kannan seda alati oma isa jaoks kaasas. Ta ei võta ju pea kunagi piipu suust, kipub teine alati oma varud nii kähku ära suitsetama, et ise arugi ei saa. Ning viskeliigutus lõpeb sellega, et ta tooli nagisedes Jacki ja Thekla lauas istub.
Surmast ja sõjast, millest te siin räägite tean ma aga umbes sama vähe, kui päkapike kullaahnusest. Ma olen kuulnud küll legende, et kunagi olid päkapikud ahned ja elasid maa alustes koobastes. Nende legendide kohaselt me tänu muistsetes koobastes laskuvale pimedusele öösel nii hästi näemegi. Mu vanaisa-vanavanaisa Uland küll vannub siiani, et need legendid on tõesed. Ta väidab ka seda, et vanasti olime me palju lühemad, nagu tema on. Kuid ta on ka väga vana, ning seetõttu on ju tema väike kasv loomulik. Meie pere kuules seda küll kunagi öeldud pole, kuid ma tean, et teda peetakse iidsete lengendide tõe pähe võtmise pärast hulluks.
Seda öeldes vaatab Linda tubakakotikest, ning Jack võib tema pilgust välja lugeda, et ta tahab seda võimalikult kiiresti tagasi.
Nüüd aga tuleb Higgins ja räägib, kuis Asjad Tegelikult On. - Payl