Palun üks küsimus, lehe omanik: Kas sina tegid eesoleva küsimuse nii ebavõrdseks?
Mina olen Potteri poolt. Ausaltöeldes on minu arvamus: Kes loeb sõrmust esimesena, on selle poolt, kes HP esimesena luges, see selle poolest. Kas keegi üldse teab, mitu foorumit sellel teemal netis on avaldatud? See näitab, et keegi ei tea täpset vastust, või tahavad kõik vastaspoolt maha teha.
Mina lugesin HP esimesena ja imlmselt sellepärast on mu arvamus selline. Olgu, olgu, ma olen Sõrmusest vaid esimest raamatut lugenud. Kuid see ei loe. Need mõlemad on väga head raamatud ja ei oska öeldagi, miks HP raamatud nii üles puhuti, samas kui SÕrmuse triloogiast vaid siin-seal räägitakse( väljaarvatud need neti lõputud foorumid!). Kõik raamatud on omale vanusele. Esimest korda ma ei suutnud ega suutnud seda Sõrmuse esimest raamatut lugeda, sest see tundus nii meeletult igav. Nüüd lugedes tundud see päris huvitav, kuna HP raamatut poole väiksemana lugedes tundudt HP kohe huvitav siis: HP on rohkem lasteraamat. Kuid sellegipoolest väga hea ja kõlbab võrdselt kõigile. Tolkieni raamatut pean ma nagu tänapäevasemaks ja vägevamaks Jules Verni või Aleksander Duma raamatuks-kõik on huvitav, aga vahele on ikka kõike igavat ka topitud. Mõnest kohast ma lihtsalt ei saanutki mööda. Ja palun, kes tahab mind lollitada jutuga, et ei saa Kuninga Tagasitulekut kuskilt kätte? Mina laeunatan neid ka raamatukogust või sõpradelt ja alati on olemas. HP raamatuid see-eest, olen oma silmaga näinud, tuleb minna vaatama teisse laeunutusosakonda või on see ka sealt laenutatud. Nende vastu on alatine huvi nagu tüdrukutel on alguses uue Klatšimooride raamatu vastu. Olen kõik raamatud mitu korda läbi lugenud kuid Tolkieni oma ei võtaks enam kunagi kätte. Mitte sellepärast, et see just halb oleks, aga teistkordseks lugemiseks see ei kõlba. Võibolla on see muidugi hea omadus...Igatahes ütleb Tolkien, et ta raamat peaks pikem olema. Püha taevas! Siis ei loeks seda küll keegi. Moriasse minek oli raamatu kõige huvitavam osa...jah... Veel tahaksin lisada, kes ometi arvab, et Potteri raamatud paari aastaga kirjutati? Vabandust väga, aga teie ei jõuaks ilmselt viiendat osa aastaga mahagi kirjutada. Te olete lihtsalt Sõrmust esimesena lugend ja ma mõistan seda, sest minagi ültleks nii, kui ma oleks Sõrmuse ennem kätte saanud. Inimesed tahav pidevalt neid kahte halvustada, olenevalt sellest, kummal pool nad on. Üks foorumi avaja oli naeruväärselt loll, öeldes, et luges 4. osa 3 tunniga läbi. Ta oleks pidanud ühe lehekülje paari sekundiga läbima nii et...kõik...