Postitas higgins 2:27 15. Veebr 2004
Linda kohmetub nüüd ja üritab teha nägu nagu ta oleks kohe alguses aru saanud, mida Thekla oma küsimusga mõtles. Kuid tema nägu muutub tõsiseks ja ta alustab lugu...
Kord, kui ma oli kaheksateistkümneaastane, tuli meie tallu teade, et meist kolm majapidamist edasi leiti öösel mitte koju tulnud minust paar aastat vanema poisi verine surnukeha... Midagi taolist polnud kunagi varem juhtunud... Kõiki kutsuti koosolekule... Vanemad külamehed sositasid midagi vampiirist... Kõigil kästi küüslaauguküüsi kaelas kanda... Ning kuigi poisi pere oli sellele vastu, raiuti laibal pea maha, ning valati suu soola täis... Seda rääkis mulle mu vend... Veetsin unetu öö...
Hommikul teatati samasugusest surmast... Seekord meie kõrvaltalus... Kõigest kümneaastane laps...
Jällegi ei saanud ma magada... Tõusin kuivava kurguga, ning avastasin, et veekann on tühi... Läksin õuel asuvale kaevule... Jõin ahnelt pangest... Pange tagasi pannes märkasin ma eemal seisvat natuke üle nädala tagasi meie külast lahkunud kaupmeest Joonast... Ta kõndis mulle lähemale, ning vaatas mulle silma... Ma ei saanud ennast liigutada... Ta irvitas... Kuulsin oma selja tagant Muri lõrinat, ning suur koer sööstis talle kallale. Ainult selleks, et Joonas ta ühe käelöögiga vastu majaseina paiskaks. Ta astus sammu lähemale, küüslaauk ei paistnud teda takistavat... Ma tundsin endast kumavat energiat... Joonas haaras kätega kõhust, ning vajus mu ette ühele põlvele...
Järgmisel hetkel löödi lahti uks ja seal seisis mu isa, kes astus kartmatult Püha Haamrit enda ees hoides Joonase poole, kes tema poole sööstma hakkas... Ta kriimustas mu isa kätt nii, et ta Haamri pidi pillama... Seejärel haaras mu isa pakust kirve, ning pomises midagi, nii et kirves hakkas heledat valgust kiirgama ja ööst sai päev... Ma ei teadnud, et mu isa selleks võimeline on... Elukas üritas enda nägu kätega varjata ja taganes... Seejärel viskas mu isa oma terve käega talle selle kirve rinnakorvi kinni, mille peale vampiir tuhaks põles...
Ärkasin ma hommikul... Isa oli mu voodi kõrval, ning haav oli ta käelt kadunud...
Elupäästja Muri, kes piisavalt lärmi tekitas, et isa üles ajada, oli mingi ime läbi ellu jäänud... Kuid lonkas ta elu lõpuni...
Nüüd aga tuleb Higgins ja räägib, kuis Asjad Tegelikult On. - Payl