Plaanis on oma süstale (Taimen) teha veidi korralikum puri, mis veaks paati edasi ja oleks vastupidav - eelmised 2 olid katseversioonid, esimene oli liiga väike ja teise puhus tuul ribadeks. Seekordne plaan on ohverdada üks puhas tekikott, see äärtest nailonnööriga ära palistada ning selle nõõri külge tekitada ka otsad masti ja poomi(de) külge kinnitamiseks. Käsitsi sellise asja ettevõtmiseks ei jätku mul kannatust, seega õmblusmasinaomanike abi on teretulnud ning eriti oodatud on abipakkujad Tartust (Tallinnast juba üks on leitud, aga kiiret pole, seega otsin veel).
Kui kellelgi tekib küsimus, et miks ma kusagilt purje ei osta, siis vastan ka sellele ette ära: esiteks säästan raha (kasutatud svertpaadi purje koos mastiga saab umbes 1000 krooniga, aga sama hinnaga ma sain ka oma süsta) ja teiseks muud iseärasused (Emajõel on tuulega nagu on, seega mingi über super mega reiss puri siin midagi juurde ei annaks).
Edasine jutt võiks toimuda privas, meiliga paadikapten@hot.ee või MSNis paadikapten@hotmail.com
Kuna ei näinud asjal seost rollimänguga, panin selle Kõrtsi. Mis sellest edasi saab, las otsustavad moded.