[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
Dragon.ee foorum • Vaata teemat - Kes tahaks olla esimene kooli DM? Tõstke käsi.

Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

Kes tahaks olla esimene kooli DM? Tõstke käsi.

Lõõgastumiseks koguneb rahvas kõrtsi ja arutab ilmaasju... Vestlusfoorum omavaheliseks suhtlemiseks.

Moderaatorid: surra, mart, Teemon, Irve, Priist, Kõrtsmik

Kasutaja avatar

Kes tahaks olla esimene kooli DM? Tõstke käsi.

PostitusPostitas Frugo 19:18 16. Jaan 2004

Viimati muutis Frugo, 11:10 18. Jaan 2004, muudetud 2 korda kokku.
Frugo
Uru isakääbik

Kasutaja avatar

Re: Kes tahaks olla esimese kooli DM, tõstke käsi.

PostitusPostitas Udutont 19:43 16. Jaan 2004

Viimati muutis Udutont, 21:12 16. Jaan 2004, muudetud 1 kord kokku.
Udutont
Arhimaag

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Frugo 20:28 16. Jaan 2004

On teretulnud kõik süsteemidega seonduv ja muud asjakohased soovitused. Kuid põhisooviks/eesmärgiks, on siiski leida see inimene, DM kes suudaks, tahaks, leiaks aega selle asjaga rinda pista. Kui mul oleksid DMi kogemused, teeksin seda ise kuid kahjuks pole pädev. Kuid kõik mis puutub pedagoogikasse , töösse õpilastega ja mängu väljatöötamisel kaasa mõtlemisse, võite minuga arvestada, sest olen asjast väga huvitatud.
Frugo
Uru isakääbik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas chloe 21:17 16. Jaan 2004

Vana skinhead õpetab noort
-Poju, kujuta ette,et jalutad metsas ja äkki ronib põõsast välja inimene,i melikult riides, naeratab, kaasas on kitarr ja käes on kepp. See on larpar ja jumal tehku nii, et sa teda hipiga segi ei ajaks...
chloe
Nati Kõvem Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas rastaman 13:17 17. Jaan 2004

"It´s not that I´m afraid to die, I just don´t want to be there when it happens"-Woody Allen
rastaman
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Frugo 14:27 17. Jaan 2004

Olen chloeg´a täiesti nõus, et mingi seisukoha võtmiseks ja otsuse langetamiseks on senisest infost pisut vähe. Seega parandan selle vea ja korvan puudujäägi järgneva postitusega.

Nagu ma juba espool juba korra ütlesin, toimuks mäng korra kahe nädala tagant ja aega selleks on kaks akadeemilist tundi. Kui on tegemist paaristundidega, siis võib pidada neid ka vahetunnita. Tegelikult mängu toimumise tihedust määrame meie ise (loe: meie, ehk mängujuht (id) ja mina kui selle klassi ajalooõpetaja), kuid kindlasti mitte tihedamalt, kui eespool juba mainitud sai. Sest mängude vahel peavad toimuma ka nö. tavalised ajalootunnid.
Mängu peamisteks eesmärkideks on: kinnistada ajalootunnis seni läbitud materjali, õppida juurde, lisada ajalootundidesse põnevust ja vaheldusrikkust. Ka kujutluses toimunud tegevust, võime nimetada vahetuks praktiliseks kogemuseks, mille läbi toimub materjali parem mõistmine ja omandamine. Eelduseks on tekitada õpilastes huvi mängu vastu, mis omakorda tekitaks huvi mängus oleva maailma ja sellega kaasnevate teadmiste vastu. Eldus on muidugi esialgu vaid teoreetiline ja on olemas reaalne oht, et huvi mängu vastu ei ole 100%. Kuid olen veendunud, et asi tasub proovimist (kõik asjaga seonduvad ohud ja probleemid lahendame jooksvalt töö käigus).
Mõni vast mäletab veel, väljendasin samu mõtteid mullu suvel oma bakalaureusetöös, mis oli ka dragonis üleval . Oli märkusi ja irisemist, kuid oli ka neid kellele idee meeldis (n. oop ja Shadow, kui ma õigesti olen aru saanud :D . Kahjuks olin siis eemal ja ei saanud vastata Halsilma kommentaaridele ja küsimustele (kes püüdis mängida kurja irisevat professorit), mis küll vähe puudutasid töö sisu põhilisi aspekte, kuid seda viga annaks kindlasti veel parandada. Kui teema jälle päevakorda tõuseb :P ). Nüüd on reaalne võimalus teoreetilised targutused vähemalt osaliselt praktikas läbi proovida ja hajutada sellega seotuid kahtlusi. Olen ise nii jutu-, kui tegude mees. Juttu sai peetud, hästi või halvasti otsustagu teised, nüüd on aga saatus mänginud kätte tegutsemiseks suurepärase võimaluse, luues selleks sobivad tingimused: On olemas kool mis on huvitatud ja igati toetab sedalaadi algatust, ka rahaliselt (mil määral veel ei tea, kuid mängude korrad saavad mängujuhile kindlasti tasutud koolis kehtivate tunnitasu alustel) ja seitsmes klass, mis vajab teistlaadi lähenemist ja koosneb vaid viiest õpilasest (nn. tootsiklass). Kahju oleks ju loobuda sellisest võimalusest. Mina võtsin väljakutse vastu, kuid vajan enda kõrvale kogemustega mängujuhti(te) (kuna mul endal mängujuhi kogemused puuduvad) kes tunneks erinevaid süsteeme, valiks välja sobivama, oleks võimeline vajaliku maailma loomiseks (kui ei sobi olemasolevad) ja tunneks ajalugu vähemalt põhikooli tasemel (seitsmendas klassis on keskaja ajalugu). Kui suures mahus hoomatakse seda perrioodi mängus, on edaspidise arutluse teema, kuid ilmselt peaks olema võimalus mängu tegelastel seigelda läbi terve selle perioodi. Nad võivad ju olla ajarändurid, kes püüavad sulanduda neid paisatud aega, et mõista ja saada teada, ning sattumine kohalikkesse intriigidesse ja sekeldustesse on ju vältimatu nagu elu ise. Skeem võiks olla ka järgmine: on kindlad tegelased kelle missioon on rännata ajas ja lahendada teatuid ülesandeid, selleks et oma ülesannet edukalt täita on vaja ettevalmistust. Selleks on ajaloo tunnid kus nad tutvuvad, viivad ennast kurssi nende oludega, mis valitsevad järgmise rännakuga seotud ajas, riigis (üsna kulunud stsenaarium, kuid arvan, et meile sobiks hästi). Kas on õige ülesande täitmiseks määrata kindlat aega, või mitte pole veel kindel ja kui reaalajas kahest tunnist ei piisa ja missioon jääb poolikuks...? Need on küsimused, mis vajavad lahendamist.
Esialgu siis lühidalt kõik :D

Uhh, loodetavasti olin piisavalt veenev ja jõudsin mõne ülla ja edasipürgiva DM-i südameni. :)

PS: Lp. LERS-i praegused toetajad ja tulevased liikmed.
Kes on tutvunud põhikirja vastava osaga teab, et ühingus saab olema selline osakond nagu haridus- ja noorsotööosakond, mille eestvedajateks hakkame kõigi eelduste kohaselt olema (sisuliselt juba oleme) mina ja Priist. Ning antud kogemus annab meile alust juba lähitulevikus vastava projekti loomiseks ja raha taotlemiseks. Seega palun teil võtta eespool olevat juttu, kui üleskutset haariduse- ja noorsotöö osakonna meeskonnaga liitumiseks, ning võimalust teiepoolseks panuseks peatselt loodava ühingu töösse. :)

Tänan tähelepanu eest.

Teie Fru...ee..smurf :D
Frugo
Uru isakääbik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Shadow 15:02 17. Jaan 2004

Saada mulle foorumis kirjas oleval meiliaadressil konkreetsed teemad ja sündmused, mida läbi mängida tahad. Äkki saan questide koostamisel aidata. Igaks juhuks ei luba midagi konkreetset, aga äkki hakkab fantaasialend tööle. Natuke juba töötab ;)
Shadow
Saladuste kaitsja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Teemon 15:19 17. Jaan 2004

m6ned t2psustused siis (osa p2rit meie eilsest vestlusest ;))

1. tegevus toimub reaalses maailmas, nii nagu see keskajal oli? ehk siis v6etakse ette maakaart mingist konkreetsest ajaperioodist ning kasutatakse seda? samamoodi on ka ajalooliste isikute ja muu sellisega?

2. siit v6ib j2reldada, et kas no magic, v6i low-low magic?

3. m2ngijate eesm2rk on peamiselt linnades vms ringi liikuda ning teiste inimestega suhelda?

4. lisaks maagiale j22vad j2relikult ka "ebaloomulikud" olendid (aka monsterid :P) v2lja?
Magistritöö teeb sääsest elevandi
Teemon
Nutikas Lutikas

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Ove 3:22 18. Jaan 2004

Tolajuss Mängla
Ove
Ruunitundja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Frugo 11:57 18. Jaan 2004

Frugo
Uru isakääbik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Frugo 11:47 19. Jaan 2004

Frugo
Uru isakääbik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas toonesepp 11:54 19. Jaan 2004

Väga tore idee, mulle kohe väga meeldib aga nagu ka Udutont ütles ei sobi D&D süsteem selleks. Kogemused näitavad, et kogu reeglistiku selgeks tegemine võtab aega ja on minu meelest antud juhul ebaoluline. Sellisel puhul võiks kasutada mingit nö. storytelling süsteemi. Olen ise teinud väikese eksperimendi, kus kursakaaslaste ja juhendajaga proovisime mängida (nemad tegid seda esimest korda) ja seal kasutasin sellist süsteemi nagu . Väga lihtne, keskenduda saab jutule ja kirjeldustele ja tasuta kah.
Tegelikult aga misiganes süsteemi te ka kasutaks, ära tehke asi kindlasti ja andke siia teda kah kuidas läheb.
Kord kolm piigat õhtu eel,
ehavalgel ketras veel.
toonesepp
Haldjate sõber

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Koriztaja 12:26 19. Jaan 2004

Tegelikult on nii et süsteemid võivad soodustada või pärssida taustsüsteemi sisse elamist.

Heaks näiteks kaasakiskuvast süsteemist on White Wolfi - Vampire the Dark Ages (või ka Mage). Seda mängides oli minu isikliku kogemuse põhjal täiesti märgatav ajaloohuvi mitmekordistumine. Ja seda just seetõttu et oma karakteri loomisel tekkis lausa karjuv vajadus endajaoks mingi unikaalne taustsüsteem luua. Dark Ages on mõnusalt läbipõimunud varakeskaaegset ajaloost ja mütoloogiast. Igasugu Templirüütlitest, Alkeemikutest ja Hermese Ordudest lausa kihab. :)

Teine hea variant oleks proovida Ars Magicat. Aga seda süsteemi vist enam ei toodeta.

Ise tuhnisin läbi suure hulga ajaloraamatuid enne kui leidsin endale sobiva Vampiirikandidaadi. Kuna see nö koolimäng on ajaliselt väga piiratud (ei kujuta ettegi kuidas 2 tunniga ühte rollimängu sisse suudaks elada), siis soovitaksin mõelda sellistele komponentidele mis suurendaksid mängijate huvi mängu ettevalmistamise suhtes. (seda võiks nimetada ka mänguks väljapool mängu). Ideaalvariandis tahaksid mängijad ise mängude vaheajal end täiendada et seeläbi mängus paremini läbi lüüa.
~~Tuuslar, 29 Orc Shamaan, Lineage ][ NA, server: Kain~~
Koriztaja
Rändlaulik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas vanessa 23:28 19. Jaan 2004

Too ülaltoodud Window tundus küll olema just see, mida algajatele vaja. Ise olen ka juba ammu tahtnud rollimängugategeleda aga raamatud on kallid ja süsteem ka nii keeruline ja matemaatikat täis, et see on pärssinud igasuguse tahtmise süveneda. Eriti kuna ühtegi inimest pole kes oleks asjaga varem kokku puutunud.

Window kus matemaatikat sama hästi kui polegi ja põhiline tundubki olevat rollimäng, tõstis mu lootused taas jalule. Tundub, et algajatele ongi see parem kui end kohe mingisse reeglirägasse mässida. Eriti kui see on rohkem maailma tundmaõppimiseks.
Ähvardavate jäämägede vahel, igilumes, lösutas karilejooksnud aurik. Selle sisemuses peituski Vanessa unelm - aardekamber...
vanessa
Valguse hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Udutont 23:31 19. Jaan 2004

Udutont
Arhimaag

Järgmine

Mine Kuldlohe kõrts

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 34 külalist

© Dragon.ee | E-post: dragon@dragon.ee | HTML'i kontroll