Postitas Dister 17:37 3. Apr 2004
Küsitlus on puudulik. Paluks lisada variandid vahel keedan, vahel praen, keedan ja praen vastavalt pelmeeni tüübile, alguses keedan ja siis pruunistan pannil jne.
Näiteks pole ma kohanud ühtegi leedukat, kes pelmeene niisama toorest peast praeks. See, et nii ka saab, on neil rahvuslikult tundmatu fakt. Kõik enne keedavad ja siis praevad. Peale nende kahe, kelle ma ümber õpetanud olen ja kes nüüd vahetevahel keetmisetapi vahele jätavad.
Ja üldse sõltub kõik paljuski pelmeenidest. Enamik odavamatest sortidest ei kõlbagi keetmiseks, kuna see, mis nende sees on, ei ole ära teeninud nimetust liha, ja peale keetmist muutub see reeglina vastikuks olluseks. Samas on eksklusiivsemate pelmeenisortide puhul teinekord (ent mitte alati!) nii, et kui neid mitte keeta, ei ole nende sees olev tõesti hea liha piisavalt mahlane ja pool pelmeeni väärtusest läheb kaduma. Pelmeenidega peab ettevaatlik olema!