Pelmeenidest
Postitatud:
17:16 3. Apr 2004
Postitas Sull
Mõistagi on pelmeenidel suur roll inimeste igapäevaelus ning nüüd võikski rääkida kuidas keegi pelmeene valmistab, maitsestab.
Milline on ideaalne pelmeen.
Mida juua pelmeenide kõrvale.
Millal on hea pelmeene süüa.
jne
Mõistagi võib arutada rohkem psühholoogilistel teemadel nagu:
-Ma söön pelmeene, järelikult ma olen
-Pärast pelmeenieinet tulgu või veeuputus
-Tsirkust ja pelmeene
-Pole Pelmeene, on probleeme
jne
Postitatud:
17:37 3. Apr 2004
Postitas Dister
Küsitlus on puudulik. Paluks lisada variandid vahel keedan, vahel praen, keedan ja praen vastavalt pelmeeni tüübile, alguses keedan ja siis pruunistan pannil jne.
Näiteks pole ma kohanud ühtegi leedukat, kes pelmeene niisama toorest peast praeks. See, et nii ka saab, on neil rahvuslikult tundmatu fakt. Kõik enne keedavad ja siis praevad. Peale nende kahe, kelle ma ümber õpetanud olen ja kes nüüd vahetevahel keetmisetapi vahele jätavad.
Ja üldse sõltub kõik paljuski pelmeenidest. Enamik odavamatest sortidest ei kõlbagi keetmiseks, kuna see, mis nende sees on, ei ole ära teeninud nimetust liha, ja peale keetmist muutub see reeglina vastikuks olluseks. Samas on eksklusiivsemate pelmeenisortide puhul teinekord (ent mitte alati!) nii, et kui neid mitte keeta, ei ole nende sees olev tõesti hea liha piisavalt mahlane ja pool pelmeeni väärtusest läheb kaduma. Pelmeenidega peab ettevaatlik olema!
Postitatud:
18:06 3. Apr 2004
Postitas Männa
Mina keedan pelmeene ja kui pelmeenid on keedetud siis ma praen neid ,et nad oleksid kõrbedamad. Kuid kui ma laisk olen siis ma lihtsalt söön toorelt neid.
Kõrvale joon seda mida kõrvale juua on.
kõigeparem on neid siis süüa kui sul on nälg
Postitatud:
18:31 3. Apr 2004
Postitas Enedlithiel
Laon toored pelmeenid ahjupannile, kallan paar klopitud muna peale ja ahju. Tuleb mõnus suur pirukas. Kõrvale hapukurki või siis peale panna mingit salatit kus sees on hapukurk. Kõrvale joon Coca-Coolat.
Postitatud:
18:41 3. Apr 2004
Postitas Ceberus
praen kuna mulle maitsevad need niimodi paremini.
juurde võtan ma apelsiini mahla.
Postitatud:
20:23 3. Apr 2004
Postitas Dister
Mkmm.
Pooli saab ainult kaks tükki olla. Kui sa õuna pooleks teed ei jää ju lisaks kahele tekkinud poolele veel midagi alles. Aga kui sa pelmeeni kahe külje pealt praed jääb ta teistest kohtadest heledamaks.
Nii et olgem täpsed ja öelgem, et Shadow kärsatab pelmeenid kahe külje pealt ära ja jätab ülejäänud pelmeenipinna soojenemise ringleva kuuma õhu hooleks, samas kui professionaalsemad kokad vuristavad pelmeene pidevalt pannilabidaga pannil edasi-tagasi, kuni on saavutatud ühtlane kuldpruun toon.
Postitatud:
20:25 3. Apr 2004
Postitas Shadow
Vaata, Dister, Shadow ei saa olla professionaalne kokk, kuna tal on selline segav faktor nagu perekond, kes suudab ära sisustada isegi pelmeenikeeramise vahelise aja
Küll sa ükskord teada saad, kuidas see käib...