Kysimus kerkis nii puhtast uudishimust kui nurjatust omakasuihast.
Ma tean, et meil on siin dragon.ee-s igatsugu värvikaid tyype. On kutselisi tõlkijaid, soomeugrilasi, keelepeksajaid ja muidu ahjualuseid. Ka eksootikahuvilisi, kes mingeid obskuurseid ja obstsöönseid keeli nuusutanud, peaks jaguma jalaga segada (ja mitte ainult jalaga). Kas poleks tore, kui me suudaksime kõik need kenad ja andekad inimesed nyyd kapist välja meelitada?
Esiteks on see lihtsalt uhke (pole sel Marati halal alust midagi, et dragon.ee on maailma kõige nerdimate nerdide pelgupaik; vaadake, kui ilusad ja targad me oleme!) ja teiseks võib sest meile kõigile tulu tõusta (eriti muidugi neile, kes yhtki keelt ei oska - ikka läheb mõne kummalise lausega abi vaja).
Niisiis: milliseid keeli ja mil määral oskad? Millest või millesse tõlkides oled leiba teeninud, mida pursid kuidagi sõnaraamatuga ja mida oled alati armastanud sellest hoolimata, et usin õppimine viie tunni järel katki jäi?
Teen enesepaljastusteks otsa lahti lootuses, et ma siis yksinda kesk lagedat.välja seisma ei jää.
Enam-vähem vabalt: eesti, vene, inglis.
Valulisemalt: sumer, akkad.
Praegu vaevlen ladina kontrolltöödega.
Sõnaraamatu abil loen läbi häda teksti (mõningate kadudega): prantsus, itaalia, saksa, hispaania, poola, tšehhi, nende lähisugulased (rumeenia, pisislaavi keeled jne), kreeka, soome, karjala, vadja.
Eri aegadel olen natunatukene nuusutanud: vanaegiptus, hetiit, ugarit, elam, iiri, kõmri, saami (ei mäleta, millist, ehk oli kolta), liiv, komi, isur, sölkup, kamass, neenets, heebrea.