Oh mind vana tohmanit. Peaks vist ikka selle ÕS-iga rohkem tööd tegema. Päris tobenaljakas juhtum tegelikult.
Ma vaatasingi, et tohohh - mees lendab luule kallale. Niisama möödaminnes. Rapib ära!
Vabandust ekituse pärast.
Alumiiniumil on kusjuures peale väärt musa yhed parimatest tekstidest, mida ma eales näinud olen. "Suitsetav Zeig" kusjuures on väga kyberpungiliku tunnetusega pala. Ja "Punane tuba". Ja "Must/Valge". Terve ansambli imidzh ja temaatika kaldub sygavalt ulmeliseks kätte ära. Väärt kraam. Aule on kusjuures yks vaieldamatult põnevaima esteetikaga luuletajaid, keda ma lugenud olen. Just see lause ilu ja kujutluspildid j.n.e. Ei pruugi mingit sygavamat sõnumit otsidagi. Piisab muusika ja tekstide (ja hääle) imelisest kokkukõlamsest, et "point" oleks selge.
Olen kusjuures lugenud ka "Neuromanti"
eesti keeles. Tõlge oli tõepoolest ebapädev. Raamat oli pea, et loetamatuks tõlgitud. Yks koledamaid juhtumeid yldse. Pärast seda hakkasin igasugust kyberpunki veidi põlastama. Tervel asjal on raskelt 80ndad maik kyljes. Selle aja tehnoloogia ei lubanud valgekangale seda õiget esteetikat yle kanda, mis "Matrixis" lõpuks ära tehti. Mõned erandid (Blade Runner, ALien 3) olid siiski õnnestumised ka ilma selle "elegantse liikumiseta", mis tundub tähtis osa olevat.
Lugesin siis pärast seda loengut netist "Johny Mnemonicu" anglismannide keeles läbi. Avaldas muljet.
Aga musa ja kyberpunk? Oskad samalaadse tunnetuse kohta ka muid näiteid peale Vangelise ja Alumiiniumi tuua?
P.S. Alumiiniumi muusikas on ka see "elegantne dynaamika" sees kusjuures. Matrixi saundträkk oli ilge kaamli ila. Sellel musal pole sittagi kyberpungiga tegemist.
P.P.S. Sigarette kohtab "Suitsetavas Zeig`is". See on kusjuures ka täiuslik vokaalne illustratsioon minu ylaltoodud teoreemile.
Ja sigarette on ka "Augustiöös"
implausibly wealthy, intelligent, physically attractive and free of doubt while arrayed against antagonists who are weak, pathetic, full of uncertainty, and lacking in imagination and talent