Leht 1 koguhulgast 1

Kelner/ettekandja eelkoolitus (10.-12.kl)

PostitusPostitatud: 22:03 14. Okt 2006
Postitas Sorontur
Tartu Kutsehariduskeskus korraldab 35 tunnilisi eelkoolituskursuseid, mis juhatavad sisse antud erialale ning annavad esmased oskused. Loengud toimuvad kord nädalas ning kogu kursuse maksumus on 600.-

Kuna osavõtjate miinimum ei ole täidetud, ei saa kelner/ettekandja koolitus alata. Juhul, kui aga leidub 4-5 huvilist, kes tahaksid asjast osa võtta, peaksid nad sellest enne järgmist neljapäeva (loengud toimuvad neljapäeviti 16:30-18:00) koolitusjuhile Ülle Antsonile (ylle.antson [at] khk.tartu.ee) teada andma.

Kursus ei anna küll põhjalikku koolitust, kuid annab ülevaate kelneri/ettekandja tööst ning õpetab esmaseid oskuseid (praktiline töö). Kursuse läbinud saavad diplomi, millest on suvel tööd otsides kindlasti ka kasu (eriti suur olevat nõudlus meesoost kelnerite järgi ), samuti on igasugused lisakoolitused väga kasulikud CV koostamisel. ;)

PostitusPostitatud: 13:37 15. Okt 2006
Postitas logerin
Olen viibinud asutustes nagu Tsink Plekk Pang ja Gruusia Saatkond üle aasta. Teinud ettekandmise rasket tööd. Kogu selle aasta jooksul, pole ma näinud ei ühtegi diplomit ega kohta, kus seda küsitakse. Ainus koolitus, mida ma saanud olen, on 3 päeva õpetust vanema personali poolt (toidud, katmiskombed, jne). Siiamaani on Väga Lihtne saada tööd restoranides. Personal on lihtsalt väga liikuv, nt kes tuleb suveks/vaheajaks/aastaks tööle. Ja kui on soovi elukutseliseks saada, nojah, pidage kõigepealt 3 kuud kuskil normaalses kohas vastu.

Mis maksab, on baarmeni kursused ja neid on vaja, kui tahate baaris töötada, näiteks vahetuse vanemana ja baarmenina. Kuid seda on ainult pooltes kohtades vaja. Piisab ka pikaajalisest töökogemusest.

Mida tuleb teha-
Töö nõuab väga palju vastupidavust, terasest närve ja suhtlusvilumust. 100 piires võiks peast ka suuta arvutada :roll: . Minge lihtsalt kohale, võtke CV näpuvahele ja küsige, et kas on vaja juurde inimesi, või et kellega tuleks rääkida. Kõik aitavad enamasti.