Mängus oled sa siis kuri Overlord, kelle ülesandeks on saavutada maksimaalne kurjus ning ehitada üles oma torn mis on kõvasti sõja tagajärgede tõttu kannatada saanud. Oma teekonnal MAXXXIMMMMUUUMMMMMM EVILLLIII saavutamisele abistavad sind nelja erinevat tüüpi minionid (Suht sarnased Gollumile).
The Browns e. siis olendid kes on kõige osavamad lähivõitluses ning omavad ka kõige suuremat elupunktide arvu. Nagu kõik minionid peale siniste (The Blues), ei oska nad ujuda.
The Reds e. siis elukad kelle elemendiks on tuli. Neid kirjeldab siis kõige paremini tule immuunsus ning tulekerade loopimine. Kahjuks on neil ka madalad elupunktid.
The Greens. e olendid kes on immuunsed igasugustele mürkidele ning sobivad kõige paremini ninja klassi. Nendel on boonus suurte kollide vastu kelle nad teistest klassidest ning ka sinu Avatarist - Overlordist kiiremini maha võtavad. Kui ma õieti mäletan oli nende puhul võimalik ka stealth-i kasutada.
The Blues e. veeolendid. Nad on lahingus kasutud, neil on madalad elupunktid, kuid on ainukesed kes on võimelised maagilisi elukaid maha võtma ning ka mõningaid veekolle. (Seal maal kus mina atm. asun olen kohanud ainult Wispe). Samuti on Sinistel võime oma kaaslasi ellu äratada.
Et eespool toodud olendeid kasutada, on vaja koguda elujõudu mida saab süütute tapmisel. Ühe olendi kutsumine = 1 elujõud.
Mängus on ideaalne süsteem oma alluvate kontrollimiseks. Sa võid nad jagada gruppideks, võid nad viia kohtadesse kust sa ise läbi ei mahu või paned lihtsalt ühe mehikese pommi tassima ning saadad ta vastase armee poole.
Oma alluvaid saad ohverdada elu- ning manapunktide vastu.
Vabandan kirjavigade pärast. Siin on ka Gamespoti review