Postitas iiv57 18:16 14. Apr 2004
[quote="Mimic"] Need "kuramused" ja "paharetid" k6lavad kuidagi syytylt, mu meelest.... v6ttes arvesse, kust ja kuidas nood va "piira"-d tulevad...
Hornan maasto ei vain näytä lihanpunaiselta tulenkajossa, se on lihaa. Sairaiden, kuolevien ihmisten mädäntyvää lihaa, ja pienten, voimattomien piirojen kasvavaa lihaa. Näistä verisistä lihasmannuista nousee toisinaan pieniä liskejä, noin kämmenen kokoisia piiroja. Liskit kasvavat syömällä toisiaan, palvelemalla ylempiään ja varastamalla eläimiltä, toisiltaan tai lihasmannuista itselleen parempia ruumiinosia.
... ja k6igele lisaks jagunevad nad veel omakorda k6ikv6imalikeks imeasjadeks... nt: "KEERI", "KÖÖPELI", "LEMPO", "RAAKA".... Need siis ka k6ik piirade alaliigid, milledest vähemalt kahele esimesele ei oska ma taas miskit vastet välja pakkuda, sest... ka millelegi sobivale (nagu ka ebasobivamale mitte!) viitavaid tyvesid ei ole soome keeles mu teada...
Muide, "piira"-del v6ib esineda k6lavaid eesnimesid nagu: Katk, Lehk, Sitapea, Röga, Jälkus, Kanakoib jne.
Äkki see lisainff suutis kedagi teist inspireerida, hääd inimesed!!!
Ma olen ise suht n6utu, nimelt...
Juhul kui seda va "piira"-de systeemi eesti keeles veel yldse olemas ei olegi, siis.... on see nyyd v6imalus otsast peale ja ise luua ju!!!