Postitas uuk 0:47 2. Sept 2005
Ei, nii ikka ei saa, veeretus peab olema realistlik! Igasugused ebareaalsused, mugandused ja üllatused rikuvad mängu ära. Korraliku, kvaliteetse mängu tunneb ära sellest, et see on reaalsusest eristamatu ja hästi igav seejuures. Mina näiteks noomin mängijaid iga kord kui nad mingi ebarealistliku veeretusega esinevad ning seejärel ei arvesta seda. Nii on palju huvitavam. Palju reaalsem.
Toon ühe lihtsa näite:
Ütleme, et meil on tegemist vorpaliga mõõgastatud kääbikuga. Ja siis ta lööb oma lühikese mõõgakesega draakonil pea maha. No kuulge! Kui me nüüd võrdleme lühikese mõõga (ja veel selle õige, kääbiku mõõdu järgi tehtu!) pikkust lohe kaela läbimõõduga siis oleme me ikka päris ebarealistliku olukorra ees. Sellist asja ei saa taluda! Tegelikult see ei saa ju nii olla, et lööb nii laia kaela ühe ropsuga läbi ja üldse...
Kirjeldatud varustusega kääbik on võrdlemisi asjalik kombain sügisesel viljapõllul aga ei midagi enamat.
Ja üleüldse... veeeretamine.... /turtsatab põlglikult/... kirjeldused... phähh!
Fuih.
Mulle ikka meeldisid kohutavalt need kunagised larparite dokumentaaljutustused sellest, et õige ja reaalne põnevus on ainult siis, kui sa päris künkast päriselt alla jooksed. Saate aru, uhate täiega mäest alla puude vahele! Eriti mõnus on selle kõige lõpuks veel hingeldades ja taguva südamega nõgesepõõsasse kükitada. Vat see on see mida minagi tõeliseks, reaalseks, põnevuseks nimetan.
Kokkuvõtteks:
Mitte ainult bluhvi ei tule üksikasjalikult välja mängida vaid ikka eranditult kõikke. Kui keegi ikka järjekindlalt väidab, et tema persoon on idamaine tantsijanna ja siis mingil põhjusel väidab, et nüüd hakkab esinema, vat siis esinegugi. Eks siis vaatame, et kas ja kuidas mõjub.
Ja siis see mängudes esinev absurdne jooksmine - pagan, kui tuleb ette see kaheksatunnine reeglite järgi jooksmine siis mina mängujuhina küll ei lepi vähemaga, et kui mängijad jooksevadki kaheksa tundi ümber maja. Vaatame, mis juttu nad pärast seda ajavad. Et kuna need konnitshekid siis ikkagi peale hakkasid.
Pucca ja Garu on absoluutsed lemmikud.