Postitas higgins 1:32 16. Mär 2005
Gnoomist druiidil nimega Zeebo sai pruunkaru nimega Valena surma. Läbi reinkarnatsiooni sai too aga sinisilmse kollaste lokkis juustega gnoomineiu kehasse, kellel alati tõsine ilme ja seisab käed rusikas. Loitsiti inimese mõistus pähe ja puha. Nüüd aga vaja riideid kah talle. Kuna ollakse täiesti tõupuhtas inimeste linnas, siis on vaja sellised riided eraldi teha. Päris lapserõivaid kah ei taha anda. Siiamaani on nagunii krahvi mõisast leitud pisikeses meremehepluusis ringi lastud.
Kõigpealt sõidetakse rätsepale piki lõugu, et see käsi külge ajab mõõtude võtmiseks. Plikake tundub pea et sama tugev, kui karuna. Lõpuks saavad läbi häda siis ärea mõõdetud. Läheb siis Zeebo tagasi rätsepa juurde. Neiul riided valmis. Esitatakse arve: 150 vaske. Aga Zeebol vaesekesel on vaid 12 vaske, 30 hõbedat ja 6 kulda.
Muidu poleks nagu hullu midagi, aha kuna seal linnas hõbedat ja kulda üldse ei tunta, siis pole muud raha käibel kui vased. Ja münt on münt, kuigi teist värvi rahade peale vaadatakse kahtlaselt, siis võetakse need pika mangumise peale siiski vastu.
Zeebo: "Umm... Ai raisk. Ega teil abi pole vaja?"
Rätsep: "Meh?"
Z: "Abi noh, mingit tööd teha. Maja koristada vms?"
R: "Ei ole, mu maja on laitmatus korras."
Z: "Laps haige? Ise haige? Jäse puudu? Keegi surnud?" jätkab gnoom.
Rätsep vaatab väikemeest nagu hullu.
Z: "Aga kas te seda ei taha?" pakub juba üle nädala vana, kuid ikka veel jäist külmust õhkavat jäähundi kihva.
R: "Mis ma sellega teen?"
Z: "See on haruldane."
R: "Aga mis ma sellega teen. Ma tahan raha, muidu ma jään ju nälga."
Ja linnas on nälg.
Z: "Müü maha või midagi."
R: "Müü õige ise, ja too raha mulle."
Z: "Oot, ma käin ära korra." ja põrutab välja.
Otsib puuhalu ja üritab seda loitsuga vaseks muuta. Ei tule välja. Puuhalule tekivad hoopis eresinised paarisentimeetrise läbimõõduga laigud.
Z: "Raisk." Proovib uuesti. Ei ole parem – laigud hakkavad vikerkaarevärvides vilkuma.
Zeebo põrustab puuhaluga tagasi rätsepa juurde ja sirutab oma pisikesed gnoomikäekesed vilkuva haluga tolle poole, küsides ise surmtõsise näoga: "Kas see sobib?"
R: "Missasja?!" teeb rätseb suured silmad. "Kustkohast sa selle said?"
Z: "See on sinu halg."
R: "Ei ole. Mul küll sellist polnud."
Z: "Üks hetk." ja uus katse.. Veeretab ühe ja vilkuvaid laike saab täis kogu tuba. Ning ühest toa nurgast teise lendleb imeilus vikerkaar.
R: "Misasja sa nüüd tegid?! Tee kohe tagasi normaalseks!"
Zeebo on aga nõidumisega ametis ja hetk hiljem on tema käte vahel vikerkaarevärviliselt vilkuv vasest kasehalg. "Näe, võta see."
R: "Ei! Tee mu tuba tagasi normaalseks!"
Z: "Oot, ma kutsun päkkari." ja põrutab minema.
Päkkar Rjuriku kohalejõudes paistab majast ilge värvide mäng ja maja ees vaatavad seda juskui hüpnotiseeritult kümmekond inimest. Rätseb paistab sama saatust jagavat.
P: "Kohe saab kõik korda."
Järgmine hetk virvendab mitte ainult rätsepa tuba, vaid terve maja.
Rjurik proovib veel, kuid suudab vaid kahemeetrise raadiusega ringi sees seinal laigud tuhmimaks muuta. Ja hüpnotiseeritud rahva hulk paistab aina kasvavat.
Z: "Kutsume Ericu."
Palja ülakehaga ja ärjaärganud Eric väntsutatakse endisest karust gnoomiplika Valena poolt kohale. Kohaleveetud rajaleidja jääb samuti värve vahtima. Gnoom paistab asja ära jagavat – nemad ei jää lõksu, kuna nad pole inimesed. Kuid samas on nad kolmekesi ainsad mitteinimesed linnas. Ilgem obadus paremasse kannikasse Valena poolt paneb Ericu mõtteid koondama ja toob ta transist välja. Mäletab ainult, et väga õnnis tunne oli.
Eric proovib vahepeal püssist pauku lasta. Ei saa ta selega hüpnotiseerituilt mingit tähelepanu. Plikale antakse käsk veel kannikatesse obadusi jagada. Ainult, et nood paistavad mitte transist välja tulevat, vaid teadvusetult maha kukkuvat. Rjurik lööb ühele vennale rusikaga munadesse. Too kiljatab pikalt ja heledalt, kuid jääb ikkagi vahtima, ise väriseb üle kere.
Niisiis mis muud üle jääb? Tuuakse rätsep majast välja. Päkkar loitsib tänavad ja kõrvalolevad majad laiguliseks ja gnoom purskab suust tuld ja süütab maja põlema.
Siis tuleb mõte, et võiks inimestel silmad kinni siduda. Millega? No rätsepal oli riiet. Ja kes järgi saadetakse? Valena! Too täidab hulljulgelt peremehe käsku ja jookseb põlevasse majja (refleksid: 33, 31, 32). Tuleb mingi otsast põleva riiderulliga tagasi. Aga silmade kinnisidumine ei aita.
Rjurik on vahepeal jõudnud asjad kokku pakkida, et linnast uttu tõmmata. Inimeste hulk aga muudkui kasvab ja paistab, et nad on nii lummatud, et ei liigu tulest eemalegi.
Eric jääb korra jälle lummatuks, kuid suudab sellest ise lahti rabeleda.. Seda tehes viirastub talle nende värvide tagant pimedus ja kurjakuultav korin, ning kellegi tohutud kihvad.
Valvepatrullile aetakse mingit jahu ja juhatatakse hukatuse poole. Gnoom muutub hiigelkotkaks ja tassib kaaslased linnast välja. Lahkujaid saadavad pea täielikult puidust linna müüridelt üksikud ammunooled, kuid enamus valvemeeskonnast on teel kustutama, et lummatud saada ja leekides oma ots leida.
Lähedasuvate asundustega on kontaktid juba üle poole sajandi katkenud olnud. Nüüd jääb neil vaid loota mingi eksleva selli peale, kes väitis vastupidiselt põleva Jõelinna kodanikele, et kuskil sel laastatud maal on veel inimhingi.
Nüüd aga tuleb Higgins ja räägib, kuis Asjad Tegelikult On. - Payl