Mina söödan DM-i tema tegevuse eest. Kui nüüd natuke arvutada, siis mängukorra (8-12 tundi) peale kulub keskmiselt umbes 100 krooni.
See teeb tunnihinnaks umbes 10 krooni. Kuid kuna mina ja teised mängijad sööme osa toitu ise ära, siis jätame nt 5.
(Muidugi, kui ma olen parasjagu vaene kui kirikurott, söödab DM mind. See viib tunnihinna veelgi alla, jääb vast mingi... 3 krooni )
Tegelikult ma võiks vajaduse korral rohkem süüa ka osta. Nt 200 krooni eest, millest mängujuht võiks ära süüa ja juua 100 jagu umbes, sest tal on eelisseisund =)
/ja oletame, et kui ma seda endale lubada ei saa, siis lihtsalt ei mängi.
Aga raha otse kätte maksta oleks kuidagi... imelik. Nagu... a mis sulle endale siis tegelt ei meeldigi minuga mängida, sa teed seda raha pärast? Ega ma ju ka siis pinda käia ei tahaks! Kui sulle ei meeldi, ärme parem mängime!
Kusjuures tõesti mitte seepärast, et DM ei oleks rahapalka ära teeninud vaid just seepärast, et sõpruskonna efekt kaoks ära ja alles jääks "tema: miski koolitaja - meie: koolitatavad"-suhe.
Mõeldav vast nt kuskil noortekeskuses kokkutulevale, omavahel võõrale mänguseltskonnale, kus mängujuht on sisuliselt klubilise tegevuse juht.