Ei märganud seda teemat augustis. Vabandused, Irve.
Olen DL's aastaid tagasi päris pikalt mänginud. Alguses 2nd ed järgi ning hiljem mõned mängud saaga süsteemis. Mängisin, sest ainus mulle teadaolev DM tegi seda maailma ja kuna ta tegi seda hingega. 3ed variandi kohta ei tea midagi.
Maailmas on palju igat mõõtu ja värvi lohesid (lohesabasupp on kohustuslik kõrtsimenüü osa
) head maagid käivad ringi valgetes, neutraalsed punastes ja halvad mustades roobades. Ilmselt selleks, et asi ikka täiesti selge oleks. Maailmal on väga põhjalik, kuigi ehk veidi üheülbaline, ajalugu. Ohtralt on kõiksugu legende, jutukesi, laule jms (Ja muidugi on ka lõputu hulk DL juturaamatuid, mis on mängumaailmaga üsna tihedalt seotud. )
Kokkuvõtvalt: DL on lohemaailm, kus hea ja kuri lõputult ja heroiliselt heitlevad. Kuri on ikka väga kuri ja kangelased peavad enne otsustavat heitlust sütitavaid kõnesid. Tüüpilised eestlastest mängijad peavad ilmselt kõvasti pingutama, et nad oma künismiga kõike 'ära ei rikuks'. Kuigi mõned DL legendid jms olid toredad, siis üldiselt on see maailm minu väga subjektiivsete eelistuste kohaselt D&D maailmade pingereas konkurentsitult viimane.