Mis aastal see artikkel umbes ilmus? Üks, ilmselt tunduvalt vanem ja minu teada esimene, artikkel ilmus 94nda aasta Päevalehes (laupäev 26.märts 1994). Seal teatas nooruke
Asko, et 'Eesti on maa, kus vastavalt varkapitalismile püütakse olla hästi asjalikud ja kus laumänge veel sobilikuks täiskasvanuharrastuseks ei peeta.' Ühtlasi selgub artiklist, et 'Eestis mängib D&D vaid paar seltskonda, enamasti Kunstiülikooliga seotud või kunagi sellega seotud olnud inimesed' ja et 'mäng jõudis Eestisse 1990.a.' Ühtlasi oli seal suur pilt 2nd ed PHB esikaanest ja siis 'Suurte Inimeste Lauamängust' nimega Loheisandad, mida Asko nokitses. Jah, kus on 'Salateaduste akadeemia? - mäng mustast maagiast- mis pidi 1994.a. varsti müügile ilmuma?
Kui tollele artiklile omal ajal peale sattusin hakkasid käed värisema: arvasin sinnamaani, et olen ikka täitsa haige ja imelik ja peaaegu ainuke
(Olime paari sõbraga selleks ajaks ~aasta drägonit mänginud).
D&D'le sattusin peale Ameerikas, mänguasja osakonnas, lauamängu sektsioonis tänu kirele lauamängude vastu. Vist oli 1993. aasta. (Hei, see tähendab, et tänavu saab 10 täis !
) Enne olin üksnes mingeid kuulujutte kuulnud 'ainult täringutega mängitavast mängust' ja paar-kolm aastat hullumiseni Hero Questi lauamängu tagunud, seda järjest 'edasi arendades'