Anna mulle aega Turmakoll. Kõik ei pea lähenema sama nurga alt, ma alustasin asjaga teise otsa pealt.
Olen 7 aastat tegelenud terase kokku tagumisega, aga tagunud olen põhiliselt vasarat ja haamrit vastu kõiksugu mõeldavaid metalle...
Terve selle aja olen tegelenud kõiksuguste terariistadega. Enamuses suur maht iseseisvat uurimist, lisaks palju-palju välja uuritu järele proovimist ja omandamist sinna juurde veel samal ajal erinevate metallitöö-tehnikate meistrite käe all õppimist.
Kusjuures alustasin vaksaegsete esemete ainetel ja kohati ka peaaegu koopiaid tehes, keskoolis.
Hiljem õpetasin samas koolis aasta metallitööd.
Olen lõpuks nii kaugel, et hakkan varsti oma teist pikka mõõka tegema. lühikesi olen päris mitmeid teinud...
Esimese pika teraga mõõga tegin 4 aastat tagasi ja jätsin isegi nüriks, sest tahtsin hakata platsil käima.
Iseasi kas mind lastaks sellega, see on lihtne koopia langsax 800-900 aastatest inglismaa kandist, illma kaitse rauata?
Lõpuks ei olnud ma tulemusega piisavalt rahul, panin mõõga nurka ära
ja õppisin ja katsetasin usinasti edasi.
Nüüd tean, et teine mõõk tuleb juba midagi täiesti muud
.
Ma alustasin teisest otsast, mõõga juurest ja nüüd võitluse juurde.
Nüüd läheb mul veel veidi aega, et endale kostüüm ja turvis tekitada, ja siis pean ennast suutma veenda ühe potensiaalselt täiesti korraliku mõõga nüriks jätma...
Ja Eestisse pean ka tagasi tulema..
Aga kui see kõik ükspäev juhtub, siis olen kohal ja saame kõiksugu asju platsil teoretiseerida.
Küsimus ka, millist laadi turviseid tavaliselt turniiridele lastakse eestis? mis aja vahemik, ja millistelt aladelt geograafiline pärinemine?