[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
Dragon.ee foorum • Vaata teemat - Jüriöö ülestõus 2014

Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

Jüriöö ülestõus 2014

Siia postitame uudiseid

Moderaatorid: surra, Irve

Jüriöö ülestõus 2014

PostitusPostitas Pallando 10:54 3. Apr 2014

Krobeline käsi heitis lõkkesse annust. „Esivanemate hinged teid kutsun …!“ algas manaja loitsu. Noor sõdalane surus sõrmed tugevamini ümber taprivarre. Öise lõkke loit peegeldus vastu aiateibasse löödud verise jäärapea suurtelt silmadelt, kust elusäde ammu lahkunud …

19 - 20 aprillil Kassinurme mägedes, Jõgevamaal lahingrollimäng "Jüriöö ülestõus". Juba 10. kord.

Kummardustega:
MTÜ Kalevite Kange Rahvas
MTÜ Ajarändurid
Pallando
Loitsija

Re: Jüriöö ülestõus 2014

PostitusPostitas Pallando 2:01 11. Apr 2014

LARP kui elav ajalugu. LAPR kui eepika ja maailma paremaks tegemise võti
https://www.youtube.com/watch?v=A0pb9nywqJM
Pallando
Loitsija

PostitusPostitas Pallando 8:49 11. Apr 2014

Peame kohe ka klipivaatajate ees vabandama montaazil sisselipsanud apsu pärast. Nimelt ilmuvad päris klipi lõpus ilusate surnute järel suurde plaani kaks veidrat vanainimest, kes ülejäänud kaunidusega kuidagi kokku ei sobi. Olgu siis ära öeldud, et need olid 2 sõltumatut vaatlejat Taanist, kes juhtusid olema valel ajal õiges kohas. Võttetiim vabandab kõigi ees, kelle esteetilise elamuse ja unenäod see vaatepilt rikkus.
Pallando
Loitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Dani 10:48 11. Apr 2014

Väga nunnu oli :D
Mind need vaatlejad ei häirinud, aga nüüd on mul suur uudishimu, et mida nad seal tegid :P
Vox clamantis in deserto...
Dani
Haldjate sõber

PostitusPostitas Pallando 9:36 12. Apr 2014

see on veel selgitamisel. nimelt ei suuda nende tuvastajad hetkel jõuda konsensusele teemal, kas sõna vaatleja tuleneb tüvest vaat (tünn, suuremamahulisem joogihoidik) või vaatama.
Pallando
Loitsija

PostitusPostitas Pallando 1:26 13. Apr 2014

Praegu 300 reganu kandis. Tuletan kõigile meelde, et täna (13. aprill 2014) on viimane päev enda registreerimiseks lahingrollimängule "Jüriöö ülestõus 2014"
Pallando
Loitsija

PostitusPostitas Pallando 14:48 14. Apr 2014

Regamise lõppedes on 386 mängulist end kirja pannud. Jaotus
Pallando
Loitsija

PostitusPostitas Pallando 21:49 14. Apr 2014

Rollimängujumal on meitele õige armuline olnud. Jüriööle regasid ka 6 Erasmuse vahetusüliõpilast
Pallando
Loitsija

PostitusPostitas Pallando 6:26 21. Apr 2014

Kuuest sai õige pea 10 erasmukat. Aga pilte sündmusest kae
Pallando
Loitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas kaval rebane 23:53 21. Apr 2014

Alusatan siis sellega, et loodan, et kirjutan tagasisidet õigesse kohta... Uurisin küll natuke, aga kipun siin ära eksima aeg-ajalt. Kui kuskil on eraldi post, siis palun vabandust rumaluse eest.
Igatahes.
Olen nüüd jõudnud kaks päeva end koguda, vaadata pilte nii Õhtulehest, kui FB ürituse alla postitatud tagasisidest, ning kirjutan oma kogemuse.

Esiteks tahan ma loomulikult tänada kõiki suure töö tegijaid! Kõik, kes ehitasid, orgunnisid, sõitsid ja õmblesid - te olite suppertublid! Kõik, kes vähegi püüdsid end ribadeks tõmmates asja vägevaks teha, olid imelised!
Küll aga ei täna ma kohe kindlasti kõiki osatäitjaid. Kuid enne selle keerulise teema juurde asumist, tahaksin visata pilgu peale üleüldisele üritusele.
Uue süsteemiga on kaasa tulnud palju muutusi. Kui enne oli üks konkreetne linnuselahing, siis nüüd on meil ju metsalahing, avamaa ja linnus.
Mis tegelikult kõige suuremat nurinat minus tekitas, oli ajakava.. Või noh, selle puudumine. Olen päris kõva mitu aastat VG ridades võidelnud iga Jüriöö ja Pööripäev ning tean, et kunagi ei ole meie organisatsiooni poolt tulnud mingeid ajalisi "eiteasid" või info liikumatust. Kui metsamäng peale läks, oli alguses põnev nagu ikka. Siis me käisime siin ja seal ja igalpool, möödas oli tubli poolteist tundi, kui hakkasin mõtlema, et kuna see siis läbi saab. Seda enam, oli enne nii muuseas uurinud, et kas stsenaarium on siis ajapõhine või kuidagi punktide järgi. Kuna meile öeldi, et tegemist on respawnidega stsenaariumiga, ning saime üle leeri täpsed juhised, kuidas käituda, mõtlesin, et juu on siis ajaline, või kuidagi määratletud mäng. Ei olnud. Mäng kestis ja kestis ja üks hetk öeldi, et mäng on vist läbi, kogunesime siis oma telklaagri peakontori juurde, kus meile anti luba puhkuseks ja energia manustamiseks, kui läksin juttu rääkima teiste leeride võitlejatega, et kuulda, et nemad vist veel mängivad ja keegi pole nagu midgai öelnud ja eks me siis lebotame siin kuskil võssis eiteakasOGalal. Siis tuli veel paar alerti, et vastane ründab, siis ikka ei ründanud, siis nagu vastane andis alla aga vist ei andnud ka. Kuidagi siis arvutasime välja, et kell kuus hakkab järgmine stsenaarium ja esimene oleks kestnud justkui neli tundi.. Või kolm ja pool või kolm.. See nagu sõltus ka leerist. Ei saanud aru. Selline segadus ei meeldi. Lihtsalt ei oska ei energiat ega aega jagada.
Kell kuus algas siis järgmine stsenaarium - avamaa lahingud. Väga tore oli, sest seal sai otseselt lüüa nagu ikka. Mis nüüd suureks mureks sai, oli vastasleeri osade tegelaste reeglite oskamatus. Ma ei räägi isegi mingitest keerulistest reeglitest (mida jüriööl minu teada pole), vaid elementaarsetest LARPi põhitõdedest. Aususest oli see Jüriöö ikka väga kaugel. Esimest korda puutusin sellega kokku metsalahingu ajal, kui lugesin ühe viikingiga oma jaoülema käsul umbes viit suurt vastast kümneni. Neile sain kuidagi siis inglise keeles ära seletatud, mis nendega tehti ja mis edasi peaks saama. Siis hüppasid välja kolm kuni viis väikest poissi, kes kandsin kõik heledat tabarit musta ristiga. Hoogsalt jooksid pea ees lahingusse. Panime siis kilbi ette ja lõime kergelt nad vinks-vonks maha, aga need muudkui jooksevad ringe ja tulevad uuesti. Lõpuks ütlesin, et ilma turviseta on teil kaks elu. Need pobisesid vene keeles. Mina vene keelt ei oska, kordasin neile inglise keeles, näitasin kätega jne. Mulle öeldi selle peale:" Sina lollid." Ütlesin viisakalt, et nende eesti keelest aru ei saa ning otsustasin nende punkte mitte lugeda, sest surnud, vähe sellest, et ei räägi, mõõgaga ringi ei vibuta ka.
Teist korda puutusin selle marudalt ebameeldiva olukorraga kokku avaväljal. Maa oli vaenlastest tühi, üks väike poiss jooksis mu eest ära ning otsustasin talle kiirelt lõpu teha. Jooksin temani, lõin ta maha, kui äkki tõuseb maast üles mingi teine poiss, kes oli juba mõni aeg surnult maas istunud ja lõi mulle selga. Ei saanud aru, mis juhtus ning refleksist lugesin end surnuks. Olen ikka aus eestlane küll. Hiljem kuulsin, kuidas ka teised olid näinud, et seda kutti elavate nimekirjas polnud. Vähe sellest, jooksid need samad poisid mööda lahinguvälja ringi ja eputasid oma keskmiste sõrmedega sõdalaste poole. Mina, oma 6-7 aasta jooksul larbimaastikul, olen kõvasti kokku puutunud igasuguste vastasleeridega, eriti Vaprate Viikingitega, kellega meie olemus ja põhikiri vägagi lahknevad, oleme hüüdnud üksteisele su-ema-oli-koer-ja-isa-nugis-väljendeid ja muid asjakohasemad totrusi, aga keskmist sõrme ja otseselt "tsiribiribimm you"'d pole mina oma elu jooksul siin veel näinud. See on juba konkreetne sõim!
Asi läheb edasi. Kolmas stsenaarium - linnuselahing. Meeleolukas nagu ta odaga võitlejale ikka vast on, sain seegi kord mõnusalt trenni teha müüride aluse platsi prügist puhastamisega. Nii, punktde teema on vist igavesti jääv mure: küll tema ei loe ja küll mina ei loe ja keegi ei loe, aga ometigi on varasematel aastatel kõik mingi hetk surma saanud. Ma küll ei kujuta ette, mis reegleid need umbkeelseid lugenud olid, sest esiteks, ei saanud nad aru ei eesti ega inglise keelest, siis öeldi neile vene keeles, ei saanud sellest ka aru. Mis toimub? Mis paganama umbkeelsed mühakad siia siis toodi? Peale selle, tõmmati odasid käest ära ja hakati viskama nii neid kui ka muid relvi, mis pole selleks ette nähtud. Tere tulemast tali! Mina ei saa neile ju midagi öelda, sest inimkeeli need ei räägi. Pöördusin meie GMi poole. Ometigi on ju Jüriööl selline "reegel", et kes reegleid ei tunne, saab disklaffi. Ütlesin esimene kord GM'le, tema noogutas, võttis väärikalt oma raadiosaatja välja ja ütles midagi. Müüri all mina GM ei märganud - võib-olla ta seal oli, aga rahvast oli palju ning üritasin mitte suvaliste asjadega vastu vahtimist saada. Jälle, küll lendavad odad, küll välguvad sõrmed ja ma ei tea mis asjad, ütlen teist korda GM'ile, tema poristab mulle vastu, et all on GM, rääkigu mina temaga. Milline nendest 140'st see GM oli, seda ma ei teadnud, aga keegi seda esirida, kes juba selleks ajaks mõnusalt täislööke rindu saanud oli, korrale ei kutsunud ega palju lubatud disklaffi ei saanud. Kolmandat korda, läksin müüridelt maha, otsejoones selle "GM"i juurde, kui kuulsin oma kõrgeimalt juhilt, et mäng on kohe läbi ja tema ka juba teab minu alla tulemise põhjust.

Ma saan aru, et on väga tore, kui meid on palju ja mõnus lahing. Aga sama hästi võiks minu poolest järgmine aasta tuua metsikuid koeri, kes kõvasti hea vastupanu võitluse peaks ning oleksid peast sama targad, kui suur osa neid vastaseid, kes meil seal olid. Reegleid need ei tundnud, lugeda need ei osanud, keeli ei tuvastanud.. Millega siis tegu oli? Väga tore on neil kogeda adrenaliini ja raske on lugeda end surnuks, kui üldse ei taha, aga siis soovitan mina korraldajatele teha üks suur piiratud ala põllu peale või karjääri ja kõik sellised, kes teistega arvestada ei suuda, sinna üksteise vastu märastsema panna. Hetkel on minu, kes ma ootan Jüriööd iga aasta suure tuhinaga, sest see on paraku üks kahest ainsast mängust meie larbimaastikul, kus saab põhimõtteliselt lüüa, mäng rikutud. Ma võin puud, kes punkte ei loe, trennis peksta, või enda taseme tõstmiseks liikuvat palli taguda, aga kui ma tulen lahingmängule, MÄNGULE, siis ei ole tegemist trenniga. Ma panen selga oma kostüümi, kohanen olukorraga, võitlen, kuis oskan, aga niisama tagumist, no tõesti, võin ma Tartu Fastersi ees ka saada. Ma võin kihla vedada, et kogu selle disklaffi jutu peale öeldakse "aga me ei saa ju poolt leeri mängust kõrvalda" või "aga neil on ju adrenaliin ja nii põnev"... Aga siis võibki lõpuks hakata Jüriööl neid kõrvalises alas jooksutamas näha, samal ajal, kui need, kes on vaeva näinud ja trennis harjutanud end taltsutama, mängivad suurte poiste mängumaal. See arvuline tulemus ei ole mingi vabandus rikkuda ära normaalsete ja üksteist respekteerivate mängijate elamust. Kui mind lööb surnud mees, kas ma siis loen seda, kuigi ma ei peaks või kas ma olen samasugune surematu kirjaoskamatu nagu need? Kui mulle näidatakse keskmist sõrme, kas ma siis tõmban tagumiku paljaks ja hakkan end lakustama, et olla nende vääriline? Kuidas ma siis peaksin käituma? Kas ma pean laskma end solvata lihtsalt sellepärast, et neil oleks ka elamus? Ei. Reeglites on kirjas, mis juhtub nendega, kes reegleid ei loe, miks me siis nüüd järsku reegleid eirame? Kui minul jäi üks aasta oda linnuse vahele kinni, ning püüdsin seda ühe käega ära tõmmata, võeti minust jõuliselt kinni, kisuti eemale ja öeldi kurjalt, et ei tohi odaga ühe käega sehkeldada. Oi, see oli küll suur kuritegu! Aga kui ma oleksin selle oda kellelgi näkku visanud ja imiteerinud mingit rõvedat tegevust, siis ma oleks ju täitsa okei-mees olnud.
Ma saan aru, et GMidel oli see aasta väga raske, kuna rahvast oli palju ning eriti rohkelt esmakordseid. Aga arvud oli ju ette teada, ning ei taha siin kohal kõlada rassistlikult või midagi, aga kuna see asi võtab juba selliseid pöördeid, siis olgem ausad, oli ju aimata millise teadmisega "lõbusasse ajaveetmismängu" võiksid sellised suhtuda.
Viimaseks lisan siis täna hommikuse vapustuse ka.. Et mina edaspidi tahan väga mängida Jüriööl põnevaid stsenaariume ja näen sellel organisatoorsel poolel helget tulevikku ja tublit väetist, kuid enda fekaalidega mängivate ahvidega (sest mina olen näinud sellist asja ainult loomaaias, ahvipuuris), mina koostööd teha ei soovi.

Et asi ei tunduks nii jube minu poolt, tahan öelda, et kogu see jutt on lihtsalt tagasiside infoks, loodan, et see aitab ning kõik muu oli ju tegelikult väga hästi. Eriti pean mainima, meeldis mulle liit, mis kunagi ei tunduks juhtuvat - Vishna Ghrim ja Vaprad Viikingid - kui vale ja lahe see ühteaegu oli!
Elagu!

(PS! Issi, ära mind enne Mütofesti siis risti löö!)
I'll kill you so hard, you will die to death.
kaval rebane
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Irve 0:42 22. Apr 2014

:o siin nüüd hea koht meenutada klassikat: "isa, anna neile andeks, nad ei tea mida nad teevad."

Vähemasti olid nooled ikka keelatud :D

Irve
paranoik

PostitusPostitas Pallando 5:58 22. Apr 2014

Pallando
Loitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas sandersa 13:01 22. Apr 2014

Kas keegi korjas parkla lähedalt ühe pingi pealt üles õhukese sinise dressipluusi? Kui võimalik, sooviks seda kuidagi kätte saada (kelle kätte see sattus, saatku PM).
ELAGU VABADUSE ORDU!!!
ELAGU PARODISTID!
sandersa
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Irve 13:12 22. Apr 2014

Irve
paranoik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Org 15:41 22. Apr 2014

Mäng oli mega. Kuid pean ka mainima paar seika. Linnuses võideldes juhtus huvitav seik. Üks võõrkeelt kõnelev noormees lõi mulle juba viiendat lööki vastu pead, pärast kuuendat küsis mult, et kas ma juba surnud ei peaks olema. Avaväljas ajas ka kergelt ventikasse see, et surnud tõusid püsti, liikusid elavatena ringi ja toksisid teisi võitlejaid naljaviluks mõõgaga selga.

Võibolla peaks tegema üldbriifi ajal ka selliste olulisemate reeglite ülekordamise. Nii Eesti-, Vene- kui ka Inglise keeles. Samuti peaks grupis vanematele mängijatele südametele panema, et nad uuemate reeglite täitmist pidevalt jälgiks ja vajadusel neile neid ka meelde tuletama. GMid võiksid ka antud olukordades veidikene rangemad olla ja reeglite rikkuja kas siis antud lahingust kõrvaldama või rollimängust mõnekümneks minutiks eemaldada ja reeglitega tutvuma saata.
Org
Seikleja

Järgmine

Mine Uudised

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist

© Dragon.ee | E-post: dragon@dragon.ee | HTML'i kontroll