Postitas ohpuu 16:56 6. Okt 2006
Maavalla Koja listis kyll keegi ei öeld, et oleks käind. Ahto Kaasik pruukis kyll uljalt suud ja ytles, et keegi võiks minna, aga keegi ei teind nägu, nagu oleks käind ja kuuld. listidiskussioon teemal oli huvitav. mis Beyeri loengu sisusse puutub, siis Riho Grünthalil on baltilisem teooria, mis yhendab selle maa- korraliku läänemeresoome keeleajaloolasena näiteks Häme, sápmi [: sámi] ja muude sarnastega, mille lähtekohaks peab seda sõna, mis praegu läti keeles on zeme 'maa' ja mis esineb näiteks Zemgale nimes. mulle meeldib see teooria oma lätilisuse tõttu. Riho Grünthali "Livvistä liiviin" on raamatu nimi, kust seda lugeda saab. Jack Rueteri käest olen õppinud, et etymoloogiaid peab olema alati vähemalt kaks, muidu pole asi korralik. Beyer väitis, et uurali keeltes olevad paralleelid selle maa- peal ei mõika ja siis pakub positiivse lahendusena välja ladina/saksa etymoloogia. ei tea, kas Beyer on tuttav ka Grünthali või Häme ~ zeme teooriaga. vabalt võib olla, et ei tunne, sest Grünthal kirjutas oma raamatu soome keeles, tõlget sellest vaevalt on. kui Beyeril on selle kohta kuskil artikkel, palun viidatagu mulle. oleksin tänulik.