Seda ei ole mina kuidagi väitnud, et omaaegsed Juuniorid ei olnud oma aja kohta head ja lõbusad.
Aga kahjuks ei ole üldse vahet, kas tekst, mis on
praeguse mängu taustainfona kättesaadav, on kirjutatud 100 või pool aastat tagasi. See oli tekst, mille mina kui Juunioril uus mängija leidsin maailma kohta infot otsides, et saada aru, kus mu tegelane eksisteerima hakkaks.
Ainus tekst, peale jumalate jms kirjelduse ja mängukuulutuse (mis muuseas sobis väga hästi oma rollijaotuselt eelnevaga kokku; kus meil on valdust juhtiv mõisa
härra, kes pakub raha ja jooke; ja mõisaproua, kes pakub süüa).
Sõnastus ei ole siin üldse oluline.
Ehk on muidugi asi selles, et nn minu põlvkond on harjunud juba mängudega, kus maailmakirjeldus on maailma mõistmiseks; mitte mingid mõttetud fantasy'likult kõlavad read, mida keegi nagunii ei arvesta. Ausalt öeldes
it totally blows my mind, miks üldse kirjutada maailmakirjeldust, kui selle järgi ei mängita??? Ma alustasin LARPiga tunduvalt hiljem kui toimusid esimesed ja tegelikult isegi hiljem kui eelmine Juunior (2011 kevadel), aga seni olen ainult kuulnud, et LARPide kvaliteet on üldiselt läinud paremaks, mitte halvemaks.
Minu paariaastane aktiivse larpari kogemus on ka näidanud, et kõigil headel mängudel on GM'id maailma alustalad loogiliselt paika pannud, mis aga ei eelda mängijate ideede mitte lubamist, niisamuti ei pea maailmakirjeldus olema pikk. See aitab kaasa rollispüsimisele ja üldisele mängu kvaliteedile, sidudes mängijad ühtsemasse kultuuriruumi (sest millegi pealt mängivad ju kõik, kes vähegi rolli mängivad - kui see pole maailmakirjeldus, on see ähmane üldine arusaam ajaloost või pseudokeskaegsest fantaasiamaailmast) ja vältimaks potentsiaalseid arusaamatusi.
Ehk siis jah, kallid mängujuhid, kui te olete jõudnud arusaamale, et antud maailmakirjeldus on vananenud ja ei vasta üldse teie arusaamadele maailmast, siis lisage relevantne
(ja nii, et seda Juuniori kaubamärgi ajalukku kuuluvaga segi ei aetaks). Samuti võiks olla selgelt kirjas nt, et mängijad võivad luua endale Ajatust Põhjamaast erineva päritolumaa. Jään ootama, ehk oli tegu vaid Korraldusliku Arusaamatusega ja ma mõtlen ka tuleku osas ümber.
Arvamused on nagu p....augud, igaühel on oma.