Mängides kurja kaitsjat siin hetkel, saan ma teisest küljest the_pimedusest aru.
Ja jätkates Aja vaikselt alustatud threadi (mis kuhugi kaduma läks) - ei ole meil tegelikult õigust kellelegi midagi keelata. Iga vaba inimese vaba õigus on ise s*tta kokku keerata ja ise selle eest vastutada. Saan aru küll, et see kandub üle ka teiste tegijate kraesse (asi mis mind ennastki valusalt puudutaks) aga lõpuni keelata ei saa me kedagi - ja ei saagi. Kui tüübid tahaksid metsas puude otsas kõõludes mängu teha ja kõik alla kukusid, ei saaks meie ikka midagi teha. Ainult noomida - aga seda sai siin ka tehtud. Ainus tõsiselt võetav keelaja oleks tõesti kas lapsevanem (alaealise puhul) või politsei - ja seda ussikarpi ei taha vist keegi korraldajatest lahti teha.
Ja see ohutuse jutt tundub (loe. TUNDUB, õigus ta on aga püüan näidata kuidas sellest võidakse aru saada) kõrvaltvaatajale kangesti sellise kaigaste kodaratesse loopimisena.
Tõepoolest, küsimise peale ohutuse kohta MEIL POOGEN vastata on vastustundetud. Aga vastata näiteks, meil inimene kes seda jälgib - mis oleks OK aga ei muudaks de facto midagi (lihtsalt viimasel juhul on paanitsejaid ja esivanemaid rahustatud - hei komoon korraldajd oleme kõik ju selle rahustamise businessiga tegelenud
). Kogemustega korraldajad juba teavad kuidas asja presenteerida ja siin oli ka suuresti presentatsiooni küsimus, oleks ohutus paari lausega kirjeldatud olnud, poleks probleemi tekkinud.
Tüüpide staazi kohta ei oska midagi öelda, mina neid ei tunne ja kuna osalen larpidel pea proffesionaalselt
siis on minu jaoks juba see väike detail piisav, et nende vaieldamatus autoriteedis ja pikaajalises kogemuses kahelda.
Samas kui nad on uued, siis ei tunne nad ka Priisti, Ghili jt. Kuidas suhtuksid näiteks JRLarpi korraldajad kui nende mängukuulutuse peale (nende jaoks) täiesti suvalised võllid hakkaksid peale teemal, ärge tehke Vellaveres mängu, sest kõrtsi tuleohutus pole tagatud ja kõiksemees (100 inimest) põlevad sinna kõrtsi sisse. MEIE TEAME SEST OLEME SHEFFID!!
Vaadake asi on selles, et oletegi šeffid - aga nende jaoks kes teid tunnevad. Muus osas on meid kõiki raske irisevast massist eraldada (see postki näiteks).
Mis ohutusse puutub siis siin teemas toodud definitsioonide järgi ei saaks korraldada näiteks ühtegi mängu Eesti pankrannikul (Astangu kaasa arvatud). Piusa oleks out, taevaskoda kaa, Helme on puhta surmalõks, suurem osa varemetes linnuseid/kloostreid/mõisasid oleks mängust väljas. Erinevad koopad, tunnelid ja kaevanduskäigud range EI.
Ohutus peab olema _piisav_ mitte absurdselt paranoiline. Okei - meil on hea koht ja tahame seal mängu teha. Veidi ohtlik tundub - vaatame kuidas saame seda üritust ohutumaks muuta (ei pea ilmtingimata kohta muutma). Ja juhtuda võib alati, ja juhtubki ja juhtub ka kõige turvalisemal üritusel.
Võimatu on midagi lollide vastu turvata sest lollid on erakordselt leidlikud. (Räägin ka endast muide
)
Mõistan tegelikult miks vaene mees närvi läks. Veidi taktitundelisem oleks olnud temaga personaalselt (kas privas või siis veel parem Tartus laivis ja limonaadi juures) suhelda ja ilmast ning asjadest rahulikult juttu vesta. Personaalsel lähenemisel on kuidagi lihtsam selliseid asju alla neelata.
Isiklikult arvan, et kui nad selle mängu ära teevad (ja mulle tundub, et midagi teevad nad enivei) siis ei juhtu seal midagi hullu ja korraldajd kindlasti jälgivad ja sekkuvad kui asi hakkab ülekäte ja ohtlikuks minema. Ning kui midagi tõesti juhtub siis see on see riskifaktor, millega riskime me kõik (sõltumata staažist ja mängu ohutuse astmest).
Aga see on jälle minu alandlik arvamus (IMHO). Ja veel sedavõrd subjekiivsem, et mul pole täit ettekujutust nendest mängualadest ja pole sealse topoga tuttav.