Kirjutan siin foorumis esimest korda ja ei jaga veel süsteemi täpselt, niiet ma ei tea kelle kirjale ma vastan või kuidas see postitus üldse üles läheb.
Igatahes tahtsin rääkida probleemist mis mul viimasel ajal järjest rohkem südamel on:
Mis on Vishna, Vishna-ghrim, VG jne.
Vishna-ghrim on Tallinnas eksisteeriv rollimängu ja keskaja taaskujutamise klubi, ametliku nimega:
Vishna-ghrim L.A.R.P. klubi
Vishna-ghrim on välja mõeldud sõnaühend, mille autoriks on Allan Bernard. See väljend ei ole pärit, ega esine, üheski naturaalses keeles.
Kuigi see ei ole registreeritud kaubamärk, hoian ma siiski selle väljendi suhtes autoriõigusi.
Selle väljendi alusel loodi Vishna-ghrim L.A.R.P. klubi (esialgu) sisestel nn. "Saaga" mängudel, mängu sisene, müstiline Vishna-ghrim'i rahvas.
Alustades Vishna-ghrim L.A.R.P. klubiga mängu Eesti Rollimängijate Seltsi ja Panic Productions'i poolt korraldatavatel rollimängudel, otsustasime mängida kõik ühest rahvusest tegelaskujusid. Rahvuse valikul langes liisk eelpool mainitud "Saaga" mängudel eksisteerivale Vishna-ghrim'i rahvale. Seega võtsime me enda mängu siseseks nimeks Eesti Rollimängijate Seltsi ja Panic Productions'i poolt korraldatavatel nn. "Uue Maailma" mängudel väljendi Vishna-ghrim. Sellega lõime vastavale väljendile mängu sisese tagapõhja ja tähenduse, mängu siseses, KUNSTLIKUS, keeles.
Autori nõudel tohib seda väljendit kasutada ainult Vishna-ghrim L.A.R.P. klubi mängijate kohta, põhiliselt aga mitte ainult, Eesti Rollimängijate Seltsi ja Panic Productions'i poolt korraldatavatel nn. "Uue Maailma" süsteemi kuuluvatel mängudel - defineerimaks Vishna-ghrim L.A.R.P. klubi poolt loodud ja liikmete või ajutiste liikmete poolt kehastatud, müstilist, Vishna-ghrim'i rahvast, kas "Uue Maailma" või "Saaga" mängusüsteemis.
Ei eksisteeri absoluutselt mingit põhjust (loe. õigust) miks seda väljendit, selle väljendi lühendit Vishna või VG võiks kasutada mõne teise isiku või mängu sisese tegelaskuju kohta.
Kui sõnaühendit Vishna-ghrim või selle lühendeid Vishna, VG... tahetakse kasutada mõnes muus süsteemis, ühenduses või juhul, peab selleks kindlasti olema autori nõusolek.
Mingil juhul ei ole ma nõus Vishna-ghrim'i rahva või isegi nimetuse integreerimisega nn. "Juuniorlarp'i" süsteemi (loodan, et mängujuhid mõistavad ja jagavad minu arvamust).
---
Edasi inimkeeli:
Ülalpool kirjutatud tekst on põhimõtteliselt seaduslik alus ja definitsioon, mis puhul tuleb ja võib kasutada nime Vishna-ghrim.
Päriselus, pole keegi meist (ei Vishna-ghrim L.A.R.P. klubi liikmed ega ka teised rollimängijad) müstilised, tumedanahalised, pikakõrvalised, musta sünnimärgiga, maagilised tegelased. Seetõttu on veidi häiriv, kui mitte öelda solvav, kui seda nime kasutatakse näiteks minu kohta mängu väliselt või mõnes teises rollis.
Mängu siseselt on Vishna-ghrim väga hästi ja kindlalt defineeritud rahvas, kelle välimus, käitumine ja olek ei võimalda mingit valesti mõistmist (nad on kogu aeg sellised nagu nad on ja selle järgi saab neid ka ära tunda). Mängu väliselt ehk inimeste puhul on mängu sisesed Vishna-ghrim'i tegelased defineeritud musta, leegikujulise, näomaalinguga, ühe silma ümber. Elik laias laastus: Kui on maaling=Vishna-ghrim, pole maalingut=Mitte Vishna-ghrim.
Viimasel juuniorlarpil ei olnud ei minul ega ka minu rühma kuuluval viiel inimesel näo peal jälgegi maalingust ja meie tegelaskujudel polnud mängu siseselt kõige vähematki seost UI Vishna-ghrim'i rahvaga. Nagu te näha võisite siis iseloom ja käitumine TOTAALSELT erinev.
Minu palve ja siiras soov oleks, et lõpetataks see Metamängimine.
AUSÕNA!!!! mul ja minu kaaslastel on VÄGA raske luua uusi rolle ja nendes püsida, kui meid kõigest hoolimata ikka Vishnadeks kutsutakse. See oli viimasel mängul solvav - tõesti.
Uskuge mind Vishna-ghrim'i (ja selle ühe väejuhi, Ghildorien Thurundil'i) mängimine ON väga raske sest sellise rolli puhul on suur oht, et inimesed samastavad näitleja isiku, rolliga, luues nn. "näitlejarolli".
Ma suhtun igaühesse, kes minu tegelast Lynx'i või tema kaaslasi Vishnadeks nimetab ülima põlgusega, sest sellega näitab ta halba rollimängu ja fantaasia puudumist.
Väike küsimus (loe. nõuanne): "Kuidas Sina nimetaksid, kuute inimest, keda sa KORDAGI varem näinud pole?" - kui paljud teist vastaksdi "Vishna-ghrim"
--
Austuse ja lugupidamisega,
Allan Bernard
/055 632 698/