[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
Dragon.ee foorum • Vaata teemat - Ajatu Põhjamaa agnaatiline pärilusõigus

Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

Ajatu Põhjamaa agnaatiline pärilusõigus

Kõikide Maailmade Noorlarparite Kogunemiskoht

Moderaatorid: Irve, chloe, Sorontur, Priist, Bernard, lendya, Trexxx, Dwar, juss, kuriboh

Kasutaja avatar

Re: Ajatu Põhjamaa agnaatiline pärilusõigus

PostitusPostitas Lord Sauron 16:49 29. Jaan 2014

Pressiteade neile, kes lugeda oskavad. Kes ei oska, oodaku kell päikeseloojangul toimuvat küla hüüdja tänaõhtust teadetekarjumist:

"Seiklejate Ajatu Põhjamaa Keskliit nõuab kuningas Ernst I tagasiastumist! Keskaja sugemetaga fantaasiariikides on kombeks, et säärase poliitilise faux pas'i korda saatnud absoluutne monarh või jumal-imperaator astub tagasi ning loovutab trooni mõnele võimekamale ning verbaalselt tundlikumale türannile. Kutsume kuningat Ernst I üles järgima kauakehtinud poliitilisi tavasid ning loovutama oma troon.

Lugupidamisega,
SAPK (endine Põhjamaa Ajatute Seiklejate Keskliit)"
"See on kui plastikmälu, sisemine jõud, mis teid alatasa hõimulaadsete moodustiste poole suunab. See plastikmälu püüab tagasi võtta oma iidset kuju, sugukondlikku korda. See on kõikjal teie ümber: korporatsioonid, politseisalgad, spordiklubid, tantsurühmad, mässuliste rakukesed, plaanikomiteed, ühispalvused."
"Varastatud päevaraamatud"
Lord Sauron
Valguse hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Hellera 19:37 29. Jaan 2014

Mulle tundub, et teema siht hakkab kõigil veidi silme eest kaduma? Juba ammu oli aru saada, et keegi siin enam Juuniori väga tänuväärse ja toreda ürituse kallal ei võta ja räägime hoopis põnevast metateemast "Soorollid larbimaastikul", aga tundub, et nüüd oleme jälla otsaga Juuniori juures? Et jätame ta siis nüüd rahule, kõik on nõus, et tegu pika traditsiooniga toreda seeriaga ja säälne maailm on mitmekülge ja põnev. GMidel ka võimalik korralduse juurde tagasi suunduda ja mitte enam närve kulutada, keegi neid milleski ei süüdista.

Meie aga saame edasi vestelda põneval teemal! Loen huviga, väga tore on. :) Saab ju teema pealkirja ka ära muuta, et keegi ei peaks ennast puudutatuna tundma.
"Minu jaoks on ta jätkuvalt kehastunud mässulisus." - Märt
Hellera
Haldjate sõber

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Azurah 20:49 29. Jaan 2014

Teeme uue teema LARPi alla nt?
Arvamused on nagu p....augud, igaühel on oma.
Azurah
Tõeotsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Irve 20:51 29. Jaan 2014

Vbl siis kohe juba poliitka ja religiooni alla. Siis ma saan rääkida kuidas võrdõigusvolinik justiitsministeeriumis kirikute esindajaga tülitses.

Irve
paranoik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Magnus 20:56 29. Jaan 2014

Mainiks veel igaks juhuks, et kui mõnele tundub, et ma pakun välja vanade mängude tagasiulatuvalt ret-connimist või de-kanoniseerimist, või ajalooliste tekstide ümber kirjutamist, siis ei leia, et need oleks mingi lahendus.

Üldiselt, kui mõnda elementi pika sarja kaanonis üritatakse muuta, siis on selles mitmeid erinevaid viise,
ja olgu, jätkem konkreetne sari siis rahule, pakun laiema teemana välja, et mis meetodid on olemas, kui keegi soovib mõnes ajalooga sarjas muudatust teha.

* Esiteks, vanadel mängudel juhtunu tagantjärgi muutmine või vanade mängude (või selle elementide) mitte-kaanoniks kuulutamine. Mujal meedias on seda vist juhtunud, et näiteks raamatu/filmi kolmas osa on otsene järg esimesele ja tunnistab kaanonina vaid esimest osa, aga mitte teist osa. Larpikorralduses on samuti juhtunud, et kui samas maailmas tehakse teine sari, siis teine sari ei ole enam esimese sarjaga perfektses kaanonis - esimese sarja ajal juhtusid mingid sündmused, aga teine sari tunnistab neid vaid osaliselt. Niiöelda alternatiivne reaalsus.

* Teiseks, vanade sündmuste rekontekstualiseerimine. Kõik varasem on küll olnud, aga see pannakse teise konteksti. Kui ma õigesti mäletan, sobib näiteks Star Trek. Originaalses sarjas oli naiste vormiriietus miniseelik. Järgmine sari, The Next Generation, näitas, et miniseelik on lihtsalt üks vormiriietuse variantidest, ja pani taustale liikuma mõned miniseelikus mehed. Kusjuures, The Next Generation väitis, et miniseelik on alati olnud soost sõltumatu valik, lihtsalt originaalseerias juhuslikult ei näidatud mehi. Niimoodi lõi TNG originaalsarja ümber uut laiemat konteksti, mis muutis vaatenurka originaalsarjale, aga ei muutnud mitte midagi originaalsarjas endas - kõik mis seal oli, on ikka kaanon. Samuti saab vanadele larpidele järge tehes juurde mõelda fakte, mis ei tühista kusagilt otsast juba kehtivaid fakte, lihtsalt näitavad neid uues valguses.

* Kolmandaks, muudatuse tegemine järgedes, vanu osasid puutumata. Lihtsam on seda muidugi teha sarjal, kus mängud jooksevad ajaliselt lineaarselt ehk järg toimub mängusiseselt hiljem. Siis saab midagi vana puutumata otsustada, et jah, oli küll maailmas selline-ja-selline seadus, aga mängusisene ühiskond liikus edasi ja nüüd aastast 4396 enam see ei kehti. Prequel'itega on see keerulisem, sest kuidas põhjendada näiteks, et mitte-seksistlik ühiskond tulevikus muutub enam-vähem samasuguseks, aga seksistlikuks? Aga ikka tehtav piisava loomingulise korral.

Igatahes, kui ma kritiseerin mõne pika larpisarja mõnda looelementi, mis seal on ajalooliselt olnud, siis mõtlen ma ikka lahendusena kolmandat varianti, või ehk maksimaalsel juhul natuke teist, mitte aga esimest (tagasiulatuvalt olemasoleva loo kallale minemist). Kustutada kusagilt vanast tekstist ära mõned read ja overrule'da, et pole kunagi nii olnud, oleks päris vale lähenemine, ja de-kanoniseeriks varasemaid mänge. Kirjutada uus tekst, mis hetkeseisu kirjeldab, ning lükata vana tekst ajalooarhiivi, sellisena nagu see on ja kus see on ilusa lingiga kättesaadav ja kus see on täiesti kehtiv maailmakirjeldus, ainult et kehtiv mängusiseses minevikus-tulevikus, mitte mängusiseses olevikus - see on teine asi. Ühesõnaga, see, kas teatud elemendid juurida välja sarja olevikust, on vaidluse/eelistuste küsimus (mis antud sarja puhul on otsustatud, et ei juuri - edasi on mängijate valik, kas süüa või mitte), aga elementide ret-conn'imine välja minevikust ei ole teema.
Magnus
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Lord Sauron 21:12 29. Jaan 2014

Aga just seda nn kolmandat varianti larp sulle pakubki - tule kohale ja muuda maailma ja selle tulevikku. Miks peab GM seda sinu eest töö ära tegema?
"See on kui plastikmälu, sisemine jõud, mis teid alatasa hõimulaadsete moodustiste poole suunab. See plastikmälu püüab tagasi võtta oma iidset kuju, sugukondlikku korda. See on kõikjal teie ümber: korporatsioonid, politseisalgad, spordiklubid, tantsurühmad, mässuliste rakukesed, plaanikomiteed, ühispalvused."
"Varastatud päevaraamatud"
Lord Sauron
Valguse hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Hel 23:39 29. Jaan 2014

Mmmm...mulle täitsa meeldiks kui teema koliks poliitika ja religiooni alla. Siis ma saaksin kirjutada asjadest nii nagu ma neist mõtlen, mürki pritsides ja igaks juhuks ka kõiki isiklikult solvates. :rolle:

Kogu selle nelja leheküle jooksul ei ole aga keegi siiani suutnud mind veenda selles, et milleks seda teemat ja arutelu üldse vaja on. (Kuigi see vajaduse puudus ei ole mul takistanud siin korduvalt lõbutsemist. :P ) Mängukorraldajad loovad sellise maailma nagu nad tahavad. Mõni seltskond paneb paberile kolm seosetut rida, mõni ütleb, et maailm loob ennast ise ja mõni loob raamatupaksuse põhjaliku ning poliitiliselt ülikorrektse ühiskonnakirjelduse. Mängijad valivad endale sobivaid ja kutsuvaid mänge, igaüks oma parameetrite järgi, olgu selleks siis näiteks maailmakirjeldus, mängu toimumise aeg ja koht või hoopis kuu seis. (Minule näiteks meeldivad iseäranis täiskuu ajal toimuvad mängud!)

Kui siis aga mängija tahab mängumaailma muutma hakata, siis ta võib seda proovida... Mängijal on uskumatult suur vabadus, mille piiride kindlaks tegemisel võib alati ise asju katsetada ja/või mängujuhtidega nõu pidada, ent mida ei tasu üksi või sõpradega vaikselt kodus seina vaadates väiksemaks mõelda kui see on, et siis pärast opresseerivat keskkonda ja ühiskonda süüdistada.

Lisaks käis eelnevalt kusagilt läbi küsimus, et miks peaks keegi tahtma mängida keskkonnas, kus on samad rasked ühiskondlikud valupunktid, mis igapäevaeluski. Mina tõstataks siia kõrvale hoopis küsimuse (mis on vähemalt sama meelevaldne), et miks peaks keegi tahtma veeta oma vaba aega keskkonnas, kus kõik on ülivõrdne ja korrektne ja hea, ükssarvikud sülgavad lilli ja liblikaid. Õnnelikkus on Kohustuslik ning Raal On Kõigi Sõber? (See viidatud/vihjatud mäng, kusjuures, mulle tegelikult meeldib. :love: ) Pullik..a!

Lõpetuseks tahtsin öelda, et kui see kirjeldus Start Treki miniseelikute ja uue generatsiooni muudatuste kohta tõele vastab, siis ma ei tea kas nutta või naerda. Ma itsitaksin kui usuksin, et tegu on mõnusa ja tabava küünilisuse ning terava huumoriga, ent poetan pisaraid, sest kahtlustan, et seda kõike mõeldi poliitilise korrektsuse mõttes siiralt ja püüti dekaadidetagust "eksimust" "parandada".

Naivism ja utopism kunstivooludena on täitsa meelelahutuslikud, ent inimmolendi peamiste tunnustena ei ole just eriti atraktiivsed.

PS. Kaalun, et kas mitte oma väikesest õest eeloleva mängu jaoks poisslast teha, sest kes see endale tütart ikka tahaks, eksole. :roll:
Kas sa usud, et sa suudad või sa usud, et sa ei suuda, sul on täiesti õigus. – Henry Ford
Hel
Tõeotsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Bernard 0:10 30. Jaan 2014

Magnuse ettepanekud oleksid pidanud olema suunatud korraldajatele privaatselt, antud populism ei ole (korraldajate suhtes) viisakas ega (õnneks mitte) ka kuigi efektiivne.

Võrdõiguslikkuse teemat võiks tõesti ajada pol-rel'is - MITTE NOORTE LARBI foorumis. Ei hakka ise tõstma aga avaldan avalikult soovi ja ettepanekut kogu see arutelu pol-rel'i ümber tõsta.

See siin ei ole õige koht ja sisuline arutelu, ei ole ammu enam (kui ta üldse kunagi oli) larbiteemaline!
Austusega, Allan Bernard /55 632 698/

Bernard
Saladuste kaitsja

PostitusPostitas Ed- 1:11 30. Jaan 2014

Ed-
Seikleja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Bernard 5:25 30. Jaan 2014

Korduvalt välja öeldud, lisan enda ja Nele arvamuse siia juurde: "ah mis te ikka jaurate."

Kui mängukorraldajad ei taha enda maailmas naisterahvast troonile siis on lihtsalt selline maailm. Ning neil puudub igasugune kohustus teile, oma põhjuseid (ükskõik kui šovinistlikke või triviaalseid) kuidagi selgitada.

Kui nad kunagi ümber mõtlevad siis nad mõtlevad ümber - loodetavasti sisuliste kaalutluste, mitte virtuaalsete lapsehoidjate tõttu.

Palju mõjusam kui siin tsensuuri mängida on eeskuju anda. Uks on valla, palun korraldage larpe, mis on pungil allegooriatest, mille läbi õpetate noortele ilusaks inimeseks olemise kunsti, maailmas kus kõik on võrdsed. Mina neid mänge tõenäoliselt ei külasta aga võite rahulikult magada, seda ohtu ei ole, et leiate mind foorumis hädaldamas, kuidas liiga vähe tapmist ja vägistamist on nendel mängudel.

Mis puudutab kellegi võimalusi või nende puudumisi mängul, siis on selline ütlus "loll saab kirikus ka peksa". Kui ikka mängida ei oska siis põhjuseid miks "ukse taha" jääda leiab alati. Minu tutvusringkonnas on niivõrd palju tugevaid naismängijaid keda isegi otsene keeld (rääkimata säärasest väikesest suvalisest sõnakõlksust) milleski ei takista. Seal kus teie näete piiranguid, näevad nemad võimalusi.

Nele esimene lause oli "väga äge, see ju annab nii palju rollimänguvõimalusi".

Juuniori korraldajatele ütlen - ärge võtke liiga tõsiselt kõike seda - see ei ole niikuinii teie mängijabaas ja sihtgrupp kes siin hädaldab. Kõik on hästi ja kõik on okei, tehke nii nagu sisetunne ütleb, kõike ei saagi ega peagi sõnadesse panema ja selgitama. Peaasi, et palju, palju seiklust on. See on alati Juunioril põhiline olnud.

(P.S.

Mina olen Ajatu Põhjamaa troonile kuninganna aidanud. Küll seal oli halbu endeid ja märkusi kuidas see ja teine on valesti. Kroonimistseremoonia ajal ilmus isegi kuninga kadunud poeg (õigusjärgne pärija) välja aga poliitika oli selleks hetkeks juba tehtud. Sõrmest lendava võimusõrmuse toppisime sinna tagasi - mis kinni ei jää, saab kinni löödud - kuninga kadunud pojal, palusid minu paar kogukamat kaaslast "väljas oodata" kuni asjatoimetused tehtud. Polnud probleemi.

Mis mõttes seaduse vastane?! Kolm sõna kuningannalt ja raamatukogutäied õiguskirjandust muutuvad hetkega makulatuuriks.

Siis muidugi küll taevas lõhenes ja maailm lõppes aga isegi kui see oli selle tõttu, vahet polnud, Helga oli troonil ja pärast meid tulgu või veeuputus.

Lynx Terroris Coitus Fortis
)

Bernard
Saladuste kaitsja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas hoarmurath 5:42 30. Jaan 2014

Ma olen mänginud uuel Juunioril kolm mängu ja olen tõenäoliselt enamusele siin foorumis ja mittefoorumis tuntud kui suure häälega feministlik isiksus, aga ma siiski pole teemaalgatajaga nõus. Olen ka ise korraldanud umbes 20 mängu või nii.

Ma ei ole kohanud kuskil Juuniori temaatikas, et naine ei tohiks sõdalane olla, vms. Ise ma pole, sest ma ei oska inimesi nii hästi lüüa kui enamus mu ümber ja ergo oleksin ma sitt sõdalane ning viie minutiga surnud (mida ka ei salli). Nojah, Juuniori lihtsakoeline fantasymaailm on veidi medieval time sexism oma maigult, aga ma isiklikult ei arva, et GMid seda nüüd kohaldama hakkavad, kui nad seda varem teinud pole. Mängudel on mul tore olnud, seal kus keegi mind IG solvanud on, on nad minu meelest solvangud suhteliselt neutraalsed hoidnud. Iseenesest muidugi see "jälle mingi lobisev tüdruk" teema mis aegajalt meeste suust tuleb larpidel ajab närvi küll, aga seda seepärast, et ma olen seda päriselus ka viimased neliteist või nii aastat oma olemasolust enda pihta saanud.

Ise tegin kolm larpimaailma, üldiselt on nad egalitaarsed, kuna mulle kuningannad ja naiskindralid ja igast tegelased meeldivad. Viimane on iseenesest matriarhaat, kus naine on mehest veidi kõrgemal pulgal ja seda just lastekandja olemise tõttu, kuna seal maailmas raske lapsi saada. Samas see tähendab ainult seda, et inimesed lähenevad oma rollile enne mängu veidi teistmoodi. Seda, et mehed nüüd ilgelt alandlikud oleks või et naised mehi käsutaks, pole kohanud ja pole nõudnud ka toimunud mängude jooksul. Peavoolu see setting muidugi ei jõua kuna ta on suhteliselt tekstimahukas (fakt mida mulle on aastaid pahaks pandud).

Kui ma nüüd ise korraldaks sellist seikluslikku! fantaasiasarja, siis ma kirjutaks rahulikult et kõik rollid on kõigile sugudele avatud, jne. Kuna see loob avarama larpimaailma.

Metslasnaljad pole mulle päriselus ka meeldinud, samas nuiaga võib pähe lüüa ja koopasse vedada, kui seal koopas rollimängu saab. Va vägistamisrollimängu, selle eest saab minult og nuiaga pähe. Vägistamisähvardused mulle ka muidugi ei meeldi, aga seda olen ma enda pihta kuulnud hoopiski ühel teisel seerial, mitte juunioris. Ja seda teemat oleme ka arutanud foorumis. Peale selle ma siiski eeldan, et meie seltskonna meesliikmed on piisavalt normaalsed inimesed kes suudavad sellised asjad rollimängust eemale hoida. (Miks? Minge lugege seda teist teemat).

Ei leia, et peaks pol-reli kolima. Noored on targemad, kui arvate. Kui nüüd keegi kes pole juunioril käinud, loeb seda teemat ja mõtleb et kas tulla: TULE IKKA. Püüame uute tulijate vastu head ja sõbralikud olla, ning kindlasti on mitmeid mängijad kes uusi kampa võtaks. Mängi, mis soovid. Muidugi mingite asjade mängimine toob omad riskid, aga elu juba selline.

Bernard jõudis uue posti teha samal ajal kui ise kribasin. Minu arvates kajastab see hästi, miks see arutelu üldse tekkis, nimelt liitusid peamised argumenteerijad larpiseltskonnaga pärast vanade juuniorite toimumist. Nii et Helga nende jaoks on täiesti teadmatu nähtus.
Esindan ainult omaenda arvamust, kui tekstis pole vastupidi öeldud.
hoarmurath
Tuleloitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas sentius 9:07 30. Jaan 2014

Mina ei saa ka aru, mida te siin jaurate - stereotüübid on ju head, siis kõik teavad, kus on nende koht maailmas. Ühel HL-i mängul oli üks kaupmees neegriks maskeeritud - teeks nüüd püksi äkki ja kustutaks selle mängu pildid ära? Sebige elu endale ja kui teiste mängud ei istu, siis tehke ise parem ja näidake eeskuju. Iseasi, kas kedagi huvitaks. Pol-Rel!
VägivaldneKarvasjalgneRabavistrikPistrikPart
ehk meeter hammast ja tilluke tuvi otsas.
------------
Õnnelikkus on kohustuslik!
sentius
Ruunitundja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Magnus 12:19 30. Jaan 2014

Kuna eesti larparite või potentsiaalsete rollimänguhuviliste seas ei ole vist ühtegi mustanahalist mängijat, siis las olla mustaks värvitud, kui tahab. Kui Eesti larpimaastikule ilmuks mõni mustanahaline mängija, või kui mustanahaliste osa Eesti populatsioonis kasvaks, siis oleks teine teema - siis küsiks nende arvamust, mida nad värvimisest arvavad, ja kuna päris kõrge osa leiab, et blackface (või yellowface aasia päritolu korral) on sobimatu, siis peaks sel juhul ära lõpetama. Praegu, nojah, mis siis ikka. Kuigi, enda mängul ei laseks ka praegu läbi.

Teine küsimus on, kuidas mängija rolli mängis, paraku ei olnud sellel mängul ja ei tea. Kui ta oli lihtsalt tumedaks värvitud aga muidu nagu ikka, siis nojah. Kui ta mängis tegelast välja "nagu neegrit", ehk tuginedes oma maneeris, kõnes ja käitumises stereotüüpidele mustanahaliste kohta, siis on tegu selgelt rassistliku paroodiaga.
Magnus
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Irve 12:33 30. Jaan 2014

// Väga Valge Vennaskond tahaks väga oma ridadesse mustanahalist mängijat :5: . Naisi, musthaldjaid, orke samas põhikiri ei luba, seega nad peavad mehi teesklema, sest juhul kui reaalsus põhikirjaga vastuolus on, eksib reaalsus.

Irve
paranoik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Bernard 12:49 30. Jaan 2014

Ei tsensuurile!!

Poliitiline korrektsus ei saa ega tohi muutuda eiramatuks normatiiviks larbil!!

Ja ma küsin nüüd veelkord, kuidas on neegriteema või üldse kellegi õiguste või mingi poliitilise korrektsuse arutamine seotud noortelarbiga?

Pol-rel'i!

Bernard
Saladuste kaitsja

EelmineJärgmine

Mine Noorte larp

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist

© Dragon.ee | E-post: dragon@dragon.ee | HTML'i kontroll