Postitas Alleria 22:48 30. Jaan 2014
Mulle, ja ma arvan, et teistelegi, oleks huvitav arutada (viisakalt, rahulikult, austusega, demagoogitsemata) seksismi jms teemade käsitlemist larbis (üleüldiselt, aga näiteid võib muidugi tuua). Mul on pisut kahju, et see huvitav teema niimoodi tõstatati, kuna hetkel on paljud tugevas kaitse- või ründepositsioonil ja ei näe seetõttu teemat laiemalt. Arvan, et Juunior-larbi võtmes on juba ammu teema ammendatud ja rahu majas, mis aga ei tähenda, et teemast endast enam midagi rääkida pole.
Mind on juba ammu intrigeerinud erinevate ühiskonna valupunktide kasutamine Põhjamaade larbis ja ühiskonna probleemide käsitlemise (mõnes) larbis keskseks teemaks tegemine. Eestis olen seda kohanud väga vähe ja üldse tundub, et meil pole vajalikke kogemusi ja sellist larbitraditsiooni. Kuna minu jaoks on larp väga lai ja loominguline väljendusviis, siis oleksin väga rõõmus, kui ka see suund siia jõuaks. Larp on seiklus, rõõm, õudus, sõprus, absurd, põnevus, lõõgastus jnejne... nii paljusid asju. Miks mitte ka veidi (rohkem) filosoofiat, ideid, probleeme/lahendusi? Arvan, et pole üht "õiget" viisi larpida. Inimesed on erinevad, maitsed on erinevad, ma ei arva, et kui mulle miski ei istu, siis miks see üldse peaks kellelegi meeldima.
Kokkuvõtvalt, milleni ma tahtsin jõuda, kas meie larbimaastikul on inimesi, kes on huvitatud larbi selle aspekti sügavamast uurimisest, arutamisest, ideedevahetusest.. üldiselt larbimaailma avardamisest? Kui jah, siis on ehk uut, neutraalse algusega teemat vaja.
(Või võib ka niisama mulle ps-i saata, saame kokku, joome teed, ajame juttu)
The race is long and in the end it's only with yourself