Oi, mul pole kunagi varem sellist paranoiamomenti olnud, kui see kord. Oli juba hämardumas ning liikvel olid jutud kollide peatsest saabumisest. Mina ja
Sahiba ajasime PÕKKiga maja ees äriasju ning need sujusid juba üsna kenasti (leidsime isegi enda saarele elaniku!), kui mul oli vaja pisikest naeratavat maja külastada. Tavaliselt läksime sinna ikka kahekesi, kuid tehing polnud veel lõplikult sõlmitud ning nii läksin siis üksi. Tee oli pikk, sest üritasin käia võimalikult vaikselt, mis tähendas ka enda vöö seelikusse mässimist, ja samal ajal katsest kätt kogu aeg noal hoida. Jõudsin ilusasti kohale, kui järsku kuulsin vetsu kõrvalt põõsastest kõva sahinat. Astusin paar sammu tagasi, ootasin. Sahin. Küsisin siis, et kes on. Eelmine kord koll ründas mind selle peale, kuid nüüd ei midagi. Astusin veel sammu tagasi. Sahin tuli lähemale. Ja lähemale. Silmad midagi ei seletanud, nii et "Sa-ei-pea-mind-ründama!" läks umbropsu sahina suunas ja... üle tee hüppas suur konn.
Tehingud-tehingud. Alguses kauplesin kasudega, siis läks suurem osa kaasasolevast varandusest enda naha päästmisele, ja õhtu lõpuks olin taas plussis. Isegi ühe enda sõrmuse sain tagasi, kuigi lemmik jäi ikkagi Perenaise sõrme. Kahju vaid, et mägede pojad meie juurde elama ei soovinud tulla, PÕKK pole nii eksootilise välimuse, tantsu ega seenejoogiga, kuid see-eest on neil huvitavaid jutte pajatada kui palju. Kultuurišokk on mõlemad, igatahes!
Suur aitäh kõigile, kes mind Väga Armastava Aarde käest päästa aitasid. Ka neile, kes minult hiljem tasu vastu ei võtnud ning nii mind hingepõhjani solvasid (ja enda annet alavääristasid): õnneks sain ma teid ravides enda võla tasa teha.
Kusjuures, Aarde avastasin ma täiesti kogemata ja kaardita. Nimelt osisime vaiksemat kohta, kus uurida, ega karp kaardiga miski maagiline lõks pole (no, isegi mina sain aru, et müüa oli kahtlaselt agar), ning täiesti juhuslikult tuligi välja, et see koht oligi paik, kuhu "kaart" juhatas. Ja nii ma end kogemata "Metsavaimule" müüsingi. Olles eri kultuuridest, ei võtnud ta üldse kuulda minu seletust, et sealt, kus mina tulen, on Aare leidja käsutada ja kasutada, mitte vastupidi. Õnneks oli peremehel aga hea plaan ja laip tagataskust võtta. Kuigi ega "Vaimu" see nüüd täiesti ära ei petnud. Nii südantlõhestav oli laua all kaitseringis kükitades kuulata, kuidas ta mind taga otsib ja ohutusse kohta tahab viia. Paar minutit veel ja ma oleksin käskinud
Sahibal raha vastu võtta ning koos "Vaimuga" läinud sinna, kuhu ta juhatab.
Noorlarparid olid tõesti toredad, entusiasmi voolas neist küll ojadena. Mul õnnestus isegi väga sujuvalt kaks neist kindlast surmast päästa- nood tahtsid nimelt minna järele kahele suurele tüübile, kes metsa poole mööda põõsaääri imbusid. Päeva heategu +2
Dagnir,
Sahiba Veronic'i Kaaskond, kaugelt Idast.
PS! Koht ja maja olid kokku lihtsalt võrratud! (ja toit ka! Imeline liha! Seda vist tunnistab ka asjaolu, et ma sain alles neljandal korral jaole.)
EDIT: Unustasin mainida, et Dagniri jaoks oli väga üllatav ning kergelt kõhedusstekitav see, kuidas Mägede Pojad ALATI eikuskilt selja taha ilmusid ja rusikat pakkusid, kui keegi sõnadega liiga tuli tegema. Hämmastav ajastus (või oskus?)
EDIT2: Kuidas ma sain midagi sellist unustada?! Keldris olev laboratoorium oli üks lahedama õhkkonnaga paiku, mida näinud olen. Ikka üsna kõhe oli istuda seal pudelis hõljuvate tükkide keskel ja vaadata, kuidas pisikesed lapsed tohutu innuga laipa lahti riietavad, talle minu riided selga panevad ja ise terve aeg kihistavad. Üks isegi palus minu abi pea laiba külge sidumisel. Plusspunktid selle kohutava leha eest.