Postitas Mant 16:24 29. Sept 2003
Rahaga seoses tuli mulle üks naljakas mõte. Süsteem võiks olla selline: vahetuskaubaks ehk rahaks on ... lubadused. Kirjalikul kujul. Näiteks: "Ma ei ründa sind", "ma ei tapa sind", "ma võitlen ühe lahingu sinu poolel" jne. Need konkreetsed lubadused on n.ö. sentide eest. Tõsisem raha on : "Ma olen sulle teene võlgu" see tähendab, et lubaduse andja ei tea millist teenelt temalt nõutakse.
See on suur varandus kui sul on näiteks paari-kolme asise inimese lubadused sind aidata mingis vallas. Kui inimene oma lubadusi ei täida, siis karta on, et kui teda just ei lintsita siis tulevikus tema veksleid ei usuta. Ka võib näiteks minna kaebama kohaliku valitseja juurde vms. ja öelda, et näe ebaaus inimene ja valitseja kohus on loomulikult tarvitusele võtta meetmed et raha väärtust au sees hoitakse, sest tema ju korjab makse näiteks lubadustes "aitan sind sõja korral", "toon sulle koorma heinu orjadele söögiks" jne. mis neist siis saaks kui keegi oma lubadusi ei täidaks.
Raha tagatiseks on siis mängija ise ja tema valmidus antud lubadusi täita ükskõik kes neid talle siis ei esita ja täitmist ei nõua. Isegi kui see on surmavaenlane. Loomulikult kirjutab iga tegelane alla oma nime ja see sõltub juba tegelasest kelle raha aktsepteeritakse ja kes pikalt saadetakse (sest on kuulda olnud, et ta ei täida oma lubadusi). Muidugi kui tegelane tapetakse, siis muutub tema raha väärtusetuks. Milliseid lubadusi antakse-nõutakse sõltub juba kaubast.
Süsteem on minu meelest piisavalt huvitav, et seda proovida. Üpris omapärane ja annab väga palju erinevaid võimalusi nii kauplemiseks kui rollimänguks. Nimetaksein selle süsteemi enese järgi Manti rahaks.
Siis veel seda, et ma eelmistel mängudel pole käinud ja seepärast on reeglid suht ähmased. Niipalju kui ma eelmiste vol1&2 topicutest välja surfasin on allpool ära toodud või on mingi koht veel reeglite kohta mida ma pole märganud?
Kopi paste siis reeglitest:
Druidi spellid on:
1)Karu käpp-lööb kuni 15 meetri kaugusel oleva inimese uimaseks.
2)Loodus, loodus peida mind -kalistan puud ja muutun kõigile nähtamatuks kuni olen kokkupuutes selle puuga.
3)Puu nahk-annab inimesele keda ma puutun ühe llisa AP (võib ka enda peal teha).
4)Hundista (raev)-nagu raev noh.
5)Looduse tõmme (midagi lurei taolist)- peab jooksma minu poolt näidatud kergesti eristatava taime juurde, mis on ohvri vaateväljas.
kõigil 2 HP-d(tuli mõte, et äkki kolm, vaatab)
1.loitse pole
3. relvaülevaatus on
4. keegi küsis, kas mina ja priist GM-d, pigem jumalad, vaatame, et asi sujuks.
5. ei taha, et mäng eriti üle tunni, poolteise kestaks.
võluturvist nimelt kaks lööki pihta ei loe!
Maag ei saa kasutada relva!
Mul on loits Hirm!- Sa ei pea mind mitte ründama!
Mul on loits Rihm!- Selle peale tegelane kelle olen osutanud Paneb hirmunult vastasuunas jooksu
Siis on mul loits mis on veel selgumiselt nimelt inimene usub kõike mida maag räägib!
Aga kui mul juhtub olema rõngasturvis?[/quote]
Võta eeskuju kaladest: ole vait kui sul pole midagi öelda