RIP
Urg
12.2004 - 01.2010
Tore oli, aga otsa sai. Homme toimub Pargi 8 ruumide ametlik tagasiandmine Tartu linna kasutusse. Viimase nädala jooksul on toimunud äge kolimistegevus, mille tagajärjel haigutab Uru ruumides nüüd tühjus. Tegutsemisaastate jooksul kogunenud varanatuke, millele hallitusehammas peale ei hakanud ja mis vääris säilitamist, ootab paremaid aegu ja uut rollimängijate pesa.
Enamiku tänasest päevast veedan ma veel seal, nii et kel soov veel viimast korda Uru ruume külastada, võib sealt umbes nelja ja kaheksa vahel läbi astuda. Võtke mälestuseks kaasa küünal või muu valgusallikas, sest muidu kõnnite ninaga vastu seina. Elektrileping sai katkestatud ammu.
Neil viimastel päevadel Urgu kraamides ei oska ma teha muud, kui enda ümber vaadata, ohata ja öelda: "Kurat, ilusad ajad olid." Minu ainus lohutus on teadmine, et Urg elab edasi kõigis neis inimestes, kes nimetatud ilusate aegade jooksul sealt läbi käisid või suisa igapäevaselt hängisid. Ja kadunud pole ka lootus, et ehk sünnib ta fööniksina nendesamade inimeste tegude läbi taas uuel kujul ja uude kohta.
Ühel heal päeval, loodetavasti lähitulevikus, võtan ma kätte ja panen viie aasta jooksul kogutud filmimaterjali netti üles. Naljakas, kuivõrd Uru tühjad ruumid meenutavad taas neid ruume, mille Varjend endast maha jättis. Ring on täis saanud.
Priist,
Leinav uruguru.