HEAD UUT AASTAT!
Uuel aastal uue hooga. Avastasin, et selline oluline teema nagu "Projektid ja rahataotlused" oli siin foorumis veel puudu.
Uurides pisut netis lähiajal toimuvaid projektikonkursse jäi mulle silma PHARE programmi raames läbiviidav mille projekti esitamise tähtaeg on 11. veebruar 2005 kell 16.00.
Teen ettepaneku see kiiremas korras ettevõtta, luues vastav töörühm. Tean, et Surra on projekti loomises kindlasti huvitatud. Soovitan kõigepealt tutvuda konkursi juhendiga.
Minu mõte on lihtne ja mitte eriti originaalne, kuid arvatavasti see toimib.
Teha paari nädalane laager meie ja näiteks Ida-Virumaaalt pärit noortele rollimängijatele. Kas D&D Larp või mõlemad, see vajab arutamist.
Larbi osas on mul aga selline idee: Laager toimuks, kas mõnes lossis või mõisas kus saaks elada kogu laagri aja vältel. Elamine olemine oleks pidev rollimäng. St. nad elaksid seda elu mida mõisas või lossis elati, on kas teenrid käsitöölised või mõisnikud (ilmselt peaks neil olema rollide vahetamise võimalus) ja erinevate töötubade vahendusel saaksid nad kõikvõimalike ajaloolisi teadmisi oskusi omandada: tants, laul, erinevad käsitööoskused jne. Loomulikult toimuks muudki põnevat, ka noortel endil võiks jääda võimalus endale elu huvitavaks teha. Kui koht on ühtlasi ka turismi objekt, siis see ei ole minu arvates mingi takistus. See on suur ettevõtmine, kuid tasuks proovimist. Loomulikult tuleb palju asju läbi mõelda arutada ja selleks on küll viimane aeg.