Kirjutaks siis ka paar sõna.
Erinevalt ilmselt enamikest, ma peamiselt kuulasin ja vaatasin, töötlesin infot ja kujundasin otsuseid. Tundub, et töötas.
Ma pean tunnistama, et mulle täitsa meeldis olla keskmaa mõjuvõimsaim inimene.
Kuningas oli suurepärane. Gwaeron oli suurepärane, toetas ja aitas mind palju. Inimeste pealikud olid suurepärased, oma argumentatsioonis kobavad ja seda varmavad igasugu mõjutusi vastuvõtma, mis oli, samuti, suurepärane. Lõpuks jõudsid kõik inimkojad otsusele teha täpselt seda, mida vaja. Jagunedes enamvähem võrdselt kogu Angbandi piiramisrõnga vahel ära, tugevdades seda võimalikult ühtlaselt.
Claur oli oma ülesannete kõrgusel ja tegi tegelikult oma alakomplekteeritud garnisoniga imesid. Garnisonis olevad inimvaenulikud meeleolud tegid mulle muret. Pidasin nende põhjuseks Ivreni, aga kuninga nõuniku venna vastu ei saanud väga muud teha, kui kuninga tema vastu äärmiselt umbusklikuks muuta. Pealegi avastades, et Ivrenil puudub igasugune mõju Gwaeroni otsustele, muutus ta minu jaoks ei millekski enamaks kui ebameeldivaks, alati igalpool kohalolevaks ja susivaks ilma igasuguse reaalse mõjuta tüütuseks. Logerini ei osanud kahtlustada. Minu juuresolekul ta oma suud lahti ei teinud ja olles mulle teadaolevalt Clauri parem käsi, ei arvanud ma teda millekski enamaks. Ehk siis Logerin, sinu vastupanuliikumine oli tõeliselt põrandaalune.
Kogu mängu kõige keerulisem teema oli Amrod. Me ei saanud mitte kuidagi pihta, mis ta eesmärgiks on, ta lihtsalt ei olnud oma jutus järjepidev. Kui sa Randiel oleks ta maha löönud, oleks sa võibolla meile suure teene teinud. Oleks saanud sinu kui süüdlase hukata ja Amrodi vendadelt vabandust paluda. Aga lõpuks tegi ka Amrod, hoolimata oma lausvassimisest, korduvatest iseendale vasturääkimistest ja pidevast nuhtlus olemisest hoolimata täpselt seda, mida vaja. Läks koos haladinidega oma maadele tagasi, et need taas üles ehitada.
Muide, Amrodi kohta veel niipalju, et ei ole mina varem kuulnud haldjast, kes pühalikult vannub truudust (esimese päeva pealikute nõupidamisel Ta seda just tegi ja seda ei olnud võimalik muudmoodi mõista) ning järgmine päev selle vande tagasi võtab, selle käigus otse ja häbematult valetab ning kohe seda vannet sisuliselt uuesti uuendab. Ma olin kogu aeg juures ja ma tean mida ma kuulsin. Tõeline haldjasoo häbiplekk.
Esimene päev oli hullumaja. Kuningas ei saanudki süüa, kuna saadikutel, nõupidamistel, sõnumitel, eriolukordadel ja muul taolisel ei olnud hetkegi vahet. See-eest sai kõvasti süüa tema isiklik ihukaitsja, kelle polnud mitte midagi muud teha
. Teine päev ei olnud just eriti palju kergem. Meil ei olnudki eriti muud võimalust, kui liigitada asjad oluliseks ja mitteoluliseks, esimestega tegelsime ja teised nullisime. Ülim eesmärk oli liidu sõlmimine.
Ja vastukaaluks Logerini väidetele viimase nõupidamise kohta.
Liidulepingu sõlmimisel võttis Marachi koda vastu kuninga kutse asuda nende maadele Dor-lominis, võimaldades Fingolfinil oma poja Fingoni rahva ja üksused paigutada eesliinile kus neid rohkem vaja on. Samuti aidata kuningat piiride valvamisel ja abistada teda oma vägedega tulevasel sõjakäigul, peale seda, kui armeed on ettevalmistatud, rahvas end sisse seadnud ja tagala loonud.
Beori koda otsustas võtta vastu kuninga venna Finarfini poja Angrodi kutse asuda elama tema maadele Dorthonioni (siinkohal suur tänu kõrtsiisandale
).Samuti sõlmides liidulepingu ja vastastikuse abistamise kokkuleppe kõrge kuningas Fingolfiniga.
Haladinidega on vähe keerulisem, nende soov oli järgneda Amrodile, kuhuiganes ta minna otsustab. Kõrvaltvaatajale võis see tunduda meiepoolse läbikukkumisena, aga kõrvaltvaataja ei teadnud kogu infot.
Doriathi haldjatega keegi ei arvestanud, tuleb tunnistada, et selle hetkeni meist keegi isegi ei teadnud et Doriathi saadik kohapeal on.
Päkapikud andsid lubaduse varustada haldjate-inimeste ühisrinnet Morgothi vastu sõjavarustusega ja rahaliselt. Võttes ühtlasi endale kohustuse tagada Erad-Luini kurude kaitse võimalike Idast tulevate ohtude vastu.
Ehk siis põhiline töö tehti ära kuluaarides ja lobikorras. Liidulepingu sõlimine oli puhtformaalne protsess.
Nüüd Amrod (ja temaga seotult ka haladinid).
Amrodi jutt viimasel koosolekul ei omanud mingit kaalu. See mees oli selleks ajaks juba niipalju vassinud ja soganud, et tema väited olid olulised ainult tema enda ja asjassepühendamatute jaoks. Me juba teadsime, et haladinid järgnevad talle. Kõrge kuningas Fingolfin oli selleks ajaks võtnud ühednust feanori poegadest vanima, Maedhrosega, informeerinud teda Amrodi tegemistest ja väljaütlemistest ning andnud ta tema vendade eeskoste alla. Plaanis oli küll lasta juba enne koosolekut Maedhrosel Amrodile peapesu teha, aga kuna see hull oli kusagile kadunud, siis, et mitte balli algust väga oluliselt viivitada otsustas kuningas seda teha peale koosolekut, koosolekul Amrodi vajadusel ignoreerides.
Amrodi väited koosolekul temalt varastamise kohta ei vasta tõele ja sellega tegeletakse eraldi. Haldjate kõrgestisündinute omavahelised asjad ei ole tavarahva ees lahkamiseks. Tõsi, Amrodi palantir oli Kuninga käes, aga kuningas ei võtnud seda ära Amrodi käest. Amrod kaotas selle orkidele, kes kaotasid selle inimestele ja kuningas kõigest takistas inimestel seda Amrodile tagasi andmast. Teadmata millega on tegemist, kuid tajudes selles võimsat väge. Järgnevalt Amrod ISE ilma igasuguse sunnita loovutas oma palantiri kuninga varakambritesse turvalisele hoiule. Amrose palantiri kinkisid kuningale päkapikud kes selle samuti eelnevalt orkidelt ära võtnud olid. Kõrge Kuningas Fingolfin väga selgelt vestluses Amrodiga deklareeris, et ta ei pea neid enda omandiks ja tunnistab Amrodi omandiõigust mõlema üle, kuid niivõrd võimsaid asju ei ole mõistlik ilma tugeva kaitsesalgata transportida ja neil oleks turvalisem olla peidus kuninga varakambrites. Ja Amrod NÕUSTUS, mõlemad kuninga nõunikud olid sealjuures tunnistajateks. Niiet tema järgmisel päeval liidulepingu sõlmimisel välja käidid väide vargusest oli otsene ja pahatahtlik vale.
Järgnevalt sellest palju kära tekitanud "kuninga poolt inimeste lossist väljapeksmisest". Inimesi enne pidusööki mitte kunagi kogu rahvaga lossi ei lastudki ja me ei osanud tõesti ette näha niivõrd ulatuslikku rollist väljalangemist. Aga noh, rahvas väsib õhtuks ära, pole parata. Inimesed juhatati kohe saabumisel "spetsiaalselt neile rajatud ja kuninga garnisoni poolt kaitstud mugavatesse ja turvalisesse varjualustesse". Ehk siis IG kõrtsi juurde ja OG ööseks suurde saali. Mugavuse ja turvalisuse tegelik puudumine oli ala suuruse, ilmastikuolude ja garnisoni alakomplekteerituse probleem. Ilmselgelt korraldajatel selles osas plaan B puudus ja polnud ka meie asi seda välja töötama hakata. Ehk siis väeülem ja kuningas ühel hetkel, kui lossis läbu väga suureks läks, lihtsalt jõuga kehtestas reaalse IG olukorra. Inimesed kutsuti lossi ametlikult alles peale liidulepingu sõlmimist. Enne olid inimesed, päkapikud ja hallhaldjad küll Hithlumi kutsustud, kuid mitte veel liitlased. Ja oli ka teadmata kas nad liitlasteks ikkagi tahavad hakata.
Olgem ausad, Eithel-Sirion on piirikindlus mitte turvaline tagala ja sealne kindlus-loss on haldjaid ja garnisoni täis.
Kuningakojas toimunu tagamaid, mida võibolla oleks vaja laiemale rahvale lahti seletada, on veel palju, aga see tekst on juba niigi pikaks veninud.
Positiivset oli palju. Soomlased kes mängisid hingega. Inimpealikud kes tegid oma parima, et ebakõladega hakkama saada. Väeülem kes oli igati oma ülesannete kõrgusel. Kuningas, kes oli ... kuningas
. Gwaeron kes oli tõeline mõistuse hääl ja suur abi kuningale.
Negatiivsest vast häirivaim oli, et paljud mängijad unustasid pidevalt oma nimed ja kohati isegi rassi.
Gundor, Aradani poeg Marachi kojast
Kõrge Kuningas Fingolfini nõunik