Räägin probleemist sedasi nagu seda näen, ja pisikesest visioonist kah, kuidas asi võiks paremaks minna.
Esiteks. Minu arvates on täiesti loomulik see, et vanad ja kogenud mängijad ei leia enam aega, raha või huvi larpidele minekuks. "Nähtud seda, tehtud toda..." Larp on juba selline hobi (nagu mäng ikka), mis noorematele paremini sobib. Erandeid ka õnneks leidub.
Siit siis ka probleemi juur: uusi larbihuvilisi ei ole.
Mitte et see teab mis uudis on, aga tahtsin rõhutada selle tähtsust.
Teiseks. Dragoni foorumi suikumine. Mingid funktsioonid on selleläbi kadunud, et siin inimesi vähe käib.
-
Uutel mängijatel puudub suhtlemisvõimalus rollimänguritega, kuna elu siin eriti ei ole. See aga jätab larbist teatud mulje (väljasurnud).
Noor mängija siia enam ei satu, larbikuulutused neid enam ei püüa. Statistikast abi otsides, siis viimase aasta jooksul on foorumiga liitunud 2!!! inimest, kes on teinud rohkem kui 15 postitust. Sarnane lugu on ilmselt ka paaril eelneval aastal.
-
Kuulutuste avalikkuse kahanemine. Tinglikult nimetan nii:
avalik kuulutus on selline, et inimene kes seda loeb, tunneb "Ohhoo! Ma olen kutsutud.",
privaatne kuulutus selline, kui inimene vastupidist tajub. Kuna larparid isegi üha vähem Dragonit külastavad, siis mõjuvad ka kuulutused privaatsetena. "Oh see on mingi tundmatu värk".
Võrdleks seda kuskile nurgatagusele tulbale üles pandud peoplakatiga, mida lugedes viib mõte tahtmatult sellele, et ju see mingile hämarale-tundmatule seltskonnale mõeldud on. Väga avalikus kohas asuv plakat mõjub aga kõikikutsuvalt.
Iga mängukorraldaja teab situatsiooni, kus mängijatepuuduse tõttu rollimängijat X isiklikult kutsudes, vastab X, et luges kuulutust küll, ja nüüd kui sa kutsud, siis regan end ära.
Foorumi aktiivsuse vähenemist võiks võtta paratamatusena. Ainsa parandamisvõimalusena näena ma alafoorumite arvu tugevat vähendamist. Eristamise mõte on kadunud paljudel, seevastu uute kasutajate orienteerumisvõime uhutakse üle paljude passiivsete alafoorumitega. Kuhu siis postitada?
Siit läheks edasi sellega, et on vaja avalikku kohta larbile. Netipaika, mida hõlpsalt levitada ja milles asuv info on üldjoontes kõikidele (nii vanadele, kuid eeskätt uutele ja veel asjasse puutumatutele) hõlpsasti loetav ja kasulik.
Praegu varjusurmas
http://www.larp.ee võiks see olla. Aga uuel kujul ja uue kontseptsiooniga.
. Minu arvates on see tee pimedast passiivsuse orust välja
.
(Ma kusjuures mõtlen mitte lihtsa blogit, vaid natuke põhjalikumal kujul. Dragonile jääks ka oma roll alles.)
Rollimängijate kokkutulekul võiks seda arutada ning mina omalt poolt olen nõus õla ja isegi turja sellele pühale üritusele alla panema. Eeskätt sisu väljatöötamisel ning hiljemgi, uudiste hankimise ja keelelise toimetamisega.
Visiooni ja ideid on.
Marten
Võimalus on üks miljonist, aga postitus võib siiski asja ette minna.