[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
Dragon.ee foorum • Vaata teemat - Uue mängujuhina alustamiseks

Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

Uue mängujuhina alustamiseks

Päris elus rollimäng

Moderaatorid: Irve, chloe, Sorontur, Gregik, Aweron, Priist, Bernard

Kasutaja avatar

Re: Uue mängujuhina alustamiseks

PostitusPostitas Attila 2:49 11. Jaan 2010

Panen paar mõtet kirja, vbolla tuleb veel.

- Ma ise olen kaheks kõige raskemaks pidanud kahte takistust: leida mängijad ning otsida mängule sobiv toimumispaik. Kui need on lahendatud, oleneb muu juba otseselt korraldajatest.
Kena ja sobiva paiga leidmisse võiks palju aega investeerida. See peaks olema kindlasti ka mugavalt ligipääsetav. Kui sind mängukorraldajana ei teata, ei viitsi larparid ehku peale end kohale vedada.

- Tõtt öelda on larparite vahel teinekord nii mõnigi hõõrumine või konflikt - seega uuri järgi, ega kellelgi oma lähemate kaasmängijate vastu pretentsioone pole. (Eriti tähele panna intriigmängude ja NPC'de puhul) Üldiselt piisab rollilehtedel kes-keda-mängib mainimisest, aga mõnikord tuleb viimasel hetkel muudatusi.

- Hoidu mängijatele jagamast suuri võimeid. Teinekord võib taoline asi kontrolli alt välja minna ja paljudele osalejatele larbi ära rikkuda.
Tuleb mainida, et on mängijaid, kes omale ülivõimeid teinekord mängujuhtidelt välja püüavad nuruda... sul pole mingisugust kohustust neile teiste ees eeliseid anda.
Ära toida munchkinit!

- Mängu juhtimisel eelista üljuhul kaudseid juhtimisviise otsestele. Ehk mida vähem on sinu kätt tunda mängus, seda enam mängijad maailma usuvad. Ole tagasihoidlikult nähtav.
Samas ei tohiks jätta sekkumata kui sekkumist on vaja.

- Reeglisüsteemide mädasoo. Mulle meenub, et uute ja "originaalsete" reeglisüsteemide väljamõtlemine pakkus mulle mingivahe hullult pinget. Sisuliselt seal siis muidugi erilist uuenduslikkust ei olnud.
Mitte, et uudisreeglite väljamõtlemist pole vaja, vaid esimese mängu puhul kindlasti mõistlik kasutada juba järeleproovitud süsteeme.

- Mängujärgne tõsiasi: pea alati on osalejaid kellele larp hullult meeldis ja neid kellele mitte.
Võimalus on üks miljonist, aga postitus võib siiski asja ette minna.
Attila
Nati Kõvem Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Hellera 3:21 11. Jaan 2010

"Minu jaoks on ta jätkuvalt kehastunud mässulisus." - Märt
Hellera
Haldjate sõber

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Aurin 4:16 11. Jaan 2010

Vee teemal kommenteerin:

Seda punkti ei tahtnud ma alguses sisse panna, kuna nägin ette, et see võib ärritust põhjustada. Siiski otsustasin seda mainida, sest mul on veel endiselt keldris kanistreid veega, mis mul on mängudest üle jäänud (kasutan neid kastmiseks jms.). Ja vett on mul üle jäänud IGAL mängul, mida olen korraldanud. Samas kaalub vesi palju, on tülikas kohale transportida ja võtab autos ruumi. Loomulikult on vedeliku tarbimine mängul suurem, kui 0,25 l/mängija, aga seda vedelikku ei pea mängu juhid kohale tassima. Pea igal mängijal on kaasa oma lähker või pudel. Vett läheb nende peale, kel seda pole.

Teema jätkuks:

Siin teevad oma soovituste nimekirja väga paljude mängu stiilide esindajad ja soovitused muutuvad juba vaikselt segaseks. Kui need kuhugi komplekteerida, tuleks need esitada vastavate kategooriate all. Kõik minu soovitused näiteks kehtivad pigem keskmise (20 - 60 inimest) seiklus LARPi kohta. Mitmes kohas on aga soovitusi mis kehtivad ilmselgelt väikeste (10 -20 inimest) või keskmiste intriigi LARPide kohta ja Bernard mainib suur LARPe (60 - 300 inimest), milles tunnen ära just lahing LARPi jooni.

Ma ei arva siinkohal, et mõned soovitused ei ole universaalsed ja et enamus ei ole laiendatavad ka teistele stiilidele, kuid ilmselgelt on mõned näpunäited olulisemad inimesele kes korraldab oma esimest LARPi üldse ja mõned neile, kes korraldavad esimest LARPi uues žanris või suuremale seltskonnale.
Lisaks on vahe ka sellel, mis stiilis on millistel punktidel rohkem kaalu. Ilmselgelt pole vaja lahing LARPil muretseda niipalju liinide dubleerimise üle ja intriigilarpil pimedas toimuvate massilahingute pärast.

Lisan ka siinkohal mõned punktid:

* Ära luba mängule rohkem mängijaid kui sa suudad hallata 10 mängijat (NPC-d kaasa arvatud) 1 GMi kohta on ilmselt maksimaalne mugavuse piir.

* Ära karda tõmmata PC kohtadele piir ja võtta mängule rohkem NPC-sid. nad on necessary põhjusega.

* Ära karda oma NPCdele rääkida rohkem plotist, kui nende tegelane peaks teadma. Nad saavad aidata mängijaid õiges suunas tüürida.

* Ära karda NPCsid kasutada julmalt oma tahtmise korda saatmiseks, kui see parandab mängu kulgu.

ja kui juba keelamiseks läks siis veelkord:
* Ära MITTE KUNAGI sunni PCd tegema midagi, milleks tal IG põhjust ei ole või mis tema tegelasele ei sobi ja ära keela teha seda, mis on igati tema võimuses ja reeglipärane. (mis ei tähenda, et sa ei või korraldada asja nii, et see tal korda ei lähe)
(685) "Throw your soldiers into position from whence there is no escape, and they will prefere death to flight." - The Art of War
Aurin
Loitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas morthgoth 17:59 11. Jaan 2010

*Tekita endale alati suur ajavaru. Miski või keegi jõuab alati hiljem kohale, asjad lähevad katki ja nõuavad parandust, kaovad ära ja vajavad otsimist. Eriti, kui kraami on hirmus palju. Mängu algus hilineb pea alati niikuinii ja mängu lõpuks selle üle enamasti enam ei kurdeta.
*Paku mängijatele võimalikult palju pinget ja tegevust. Eriti just lühema mängu puhul võiks vast öelda, et mida rohkem on mängijatel võimalust ringi joosta ja tegusid teha, seda õnnelikumad nad on. Kõik tegevused ei pea olema hirmus sügavad ja tähtsad. Lihtne on sageli palju parem keerukast ja raskesti arusaadavast ja igal juhul on ta parem tegevusetusest.
*Üllata vingete asjade, efektide ja NPC-kostüümidega. Mida rohkem ägedat, harukordset, hirmutavat ja jubekoledat või pimestavalt ilusat mängijatele silma jääb, seda rohkem sind suures ettevalmistustöös, heas korraldamises ja muus sarnases süüdistatakse. Enamasti saab suuri mõtteid hämmastavalt lihtsalt teostada ja nad kipuvad kulunud raha ja vaeva mitmekordselt tasuma.
*Ära muuda oma esimest mängu jubedaks egotripiks. Seda viga, et esimest korda mängu korraldavad tegelased kipuvad enda soove väga jõhkralt läbi suruma vastu mängijate tegevust ja tahtmist, olen ma sageli näinud. Ma ei mõtle tingimata raudteetamist, vaid pigem seda, kui noor mängujuht armastab mängida enda poolt eriti tugevaks loodud NPCd, kelle abil saab siis vägev ja tähtis olla, teistele pähe istuda. Tuleb näiteks meelde üks noor mängujuht, kes otsustas kord kuuemeetrist lohet mängides (vastav äge kostüüm muidugi puudus, hea lohe kostüümi olemasolul ma sellise asja üle ei viriseks) kõik mängijad igasuguseid mängutehnilisi reegleid ja ohutusreegleid eirates maha lüüa. Selle teo eesmärk jäi arusaadamatuks.
Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head.
morthgoth
Ruunitundja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Tindome 12:45 28. Okt 2010

See on pigem etiketti puudutav märkus, aga kuna tegelikult on suhete hoidmine osa mängukorraldusest, tasuks äkki ära märkida: hakata pärast kellegi teise mängul mängimist muljetamise raames pidurdamatult mingitest omakorraldatud mängudest vestma on VÄGA HALB TOON.
Kui mitte teha kirega, miks siis üldse teha?!
Tindome
Loitsija

Eelmine

Mine Larp

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 22 külalist

© Dragon.ee | E-post: dragon@dragon.ee | HTML'i kontroll