[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
Dragon.ee foorum • Vaata teemat - LARP: Wabariigi varjus 27.-28. august

Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

LARP: Wabariigi varjus 27.-28. august

Päris elus rollimäng

Moderaatorid: Irve, chloe, Sorontur, Gregik, Aweron, Priist, Bernard

Kasutaja avatar

Re: LARP: Wabariigi varjus 27.-28. august

PostitusPostitas Henzu 11:36 28. Aug 2011

Helistasin ja andsin teada, et mu mantel jäi maha sinna, eks lepib kokku kuidagi kättesaamise kui üles leiate.

Mäng oli väga tore. PolPo vaneminspektor Ernst Pottsepp, kes Theodor Luket aka Punast Hane jahtis sai ta ka kätte, aga avastas ennast üle pea ja ilma abijõududeta okultistide ja posijate ussipesast. Ja nõnda ta oma õnnetu otsa leidis, pimedas maja taga kõhuhaava kätte verest tühjaks joostes, sest lootis teha midagi head, võibolla läks liiga julgeks.
Müra oli efektne, vanaisa ehmatas pimedas vastu tulles ja üldiselt oli peamine küsimus "mis toimub?"
Uni on ka veel silmas, võib rahule jääda, eks need kes käisid teavad mis juhtus ja mis oli.
All characters appearing in this work are fictitious. Any resemblance to real persons, living or dead, is purely coincidental.
Henzu
Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Die 13:59 28. Aug 2011

Liitun Henzuga. (Ainult et kui temal jäi mantel maha, siis mina omandasin mantli, nimelt Altoni valge. Aitähh :))

Olustik oli väga hää, kohalikud väga-väga stiilsed ja segased (au ja kiitus npc'dele), ja üldse silm puhkas ja hing hõiskas kogu selle hää rollimängu peale, mis tähendas, et algusest lõpuni oli kohutavalt kerge rollis püsida. Ja igav ei olnud kordagi. Nii et kallid GMid, need hetked, mil me tundusime pöidlaid keerutavat (vähemasti enda ja Getteri eest julgen rääkida), olid need hetked, kus me üritasime pingsalt aru saada, mis toimub, kes kus poolel on, keda usaldada, ja mida, tont võtku, me üldse teha saame.

Ja ma fännan endiselt oma rolli - ontlik rahvapärimuse uurijast folkloristikaprofessor, kes enamjaolt kippus situatsioone võtma külma närviga (eks elus ole palju nähtud ja kuuldud) ja lahendama neid siis, kui need ohtlikuks muutusid. Või üritama, sest olukorrad kippusid üle jõu ja mõistuse käima. Ja kõige selgemat juttu rääkisid kokkuvõttes sulane Mats (kes oli tumm) ja preili Corazon (kes, nagu hiljem selgus, oli lihtsalt hull).

Eraldi kiitused meid kohutavalt närvi ajanud daamile - ausõna, kui sellel mängul OLEKS uimastamine lubatud olnud, siis mul oli kohutav kiusatus seda teha. Professor oli ärritunud, ja talle meeldib vaikus ja rahu :)

Vanaisaga oli samuti väga tore juttu puhuda - ilmast ja poliitikast, talude tulevikust jne jne. (Ajutiselt) mitteohtlike folkloorsete olenditega võib ju ometi rääkida :)

Ning "araabiakeelse" teksti dešifreerimine Matsi (Barbari) hirmsa röökimise ja valjeneva müra saatel üksinda (või kaksinda, sest ma avastasin mingi hetk enda vastast toolilt veel ühe inimese, aga ta oli õnneks täiesti vait) hämaras köögis oli väga kaif tunne, nagu ka kommunisti protestide saatel poole kaardi põletamine hiljem esikus.

Aga kui väljas asjad päris hulluks läksid, ja kõik sebisid, kuhugi jooksid ja Elise Kaevumees (aka mina) ära nägi ka selle gorillalaadse eluka, kes üritas tema kaaslast vigastada, siis tõmmati selgeltnägijast neiu väga-väga kiiresti tuppa (jah, Getter, mina olingi sinu tegelase kaine mõistus ;)) ja kui asjad siis VEEL hullemaks tundusid minevat, barrikadeerisime keskmise toa, kasutades selleks rasket sängi ja kobakat lauda. Tulemus: kurdid, aga elus ja vigastamata! (Mis on CoCi kohta ikka ÜLIM tulemus)

Getter, sinuga oli supermõnna koos mängida, auuu ja kiitus! Väga hea tandem!

Kas Elise midagi uskus? Lõplikult uskus Elise seda, mida ta nägi, laskumata süvitsi selle olemusse - kui see teda ähvardas, siis ta kas pages selle eest või üritas sellega muul moel hakkama saada. Aga ellujäämisinstinkt oli alati esmane. ja nagu ta ise ka ütles: ta ei kinnita ega lükka mitte midagi kunagi ümber, vaid annab kõige eksistentsiks vaba võimaluse. Ja ta liigitas asjade võimalikkust nende esinemise tõenäosuse järgi - ergo, oli loogilisem, et põõsas on miskil põhjusel nähtamatu orel, kui et seal on eksootiline Austraalia lind.

And last but not least - sügav kummardus ülitublidele mängujuhtidele!

Kui oled kaelani sitas, ära pead longu lase (Saksa vanasõna)
Die
Lohede õpilane

PostitusPostitas Herwen 14:47 28. Aug 2011

Hei-hei :)

Olen nõus, et see on olnud mäng, mil ma olen olnud absoluutselt kõige rohkem segaduses!!! Ma üritan selle ajada kogu külaliste möllu, Matsi ja Augusti pöörasuse ja vanaisa tagasituleku süüks. Ja Kotteri pidev võtme kaotamine!!! (Aga tegelikult läksid mul eeldused natuke sassi ja ma pidin oma käitumist pisut ümber hindama...) Ma loodan, et kogu see jama andis mängijatele piisavalt tegevust ja muutis selle möllu Müra ümber veel hullemaks.
Aga lahedaid momente oli palju, täiesti uus kogemus oli minna pimedasse metsa nii, et absoluutselt hirmu pole enda pärast. Vägev! Ja rääkida külalistega triviaalsetest asjadest täiesti ükskõikselt, kui neil Müra pärast põlved värisevad. :D Tegelikult on kahju, et ma oma NPC rolli tõttu külalistega eriti tuttavaks ei saanud, tundus palju põnevaid karaktereid olevat, aga mis ma teha saan, kui kogu energia on vaja kulutada Dima ja politseinike peale karjumiseks või Vanaisa veidrate juhtnööride täitmiseks või Kotteri, Matsi ja Augusti otsimiseks. Ja ema haua kaitsmiseks. Ja muidugi külaliste vihkamiseks. :P
Tegelikult ei olnud mul absoluutselt enpari tunnet ja mängu sisseelamine oli täiesti valutu, sest hakkasime taluelanikega mängima juba ammu enne võõraste saabumist. Seega meie seltskond toimis päris hästi, kuigi mul oli niiiiiiii kahju, et need tõprad politseinikud võtsid Luke kinni juba mängu alguses, ma nii tahtsin talle peidupaikadesse süüa viia... :4: Ja kuidagi ei õnnestunud teda ka päästa, nii palju tähtsamat oli vaja ära teha. Oh seda Vanaisa küll!
Kokkuvõttes oli väga tore elamus, ümbrus oli super, mul oligi tunne, nagu oleksin ma kogu oma elu seal elanud. Suur pai mängujuhtidele! Ja tõstaksin esile Marteni postiljoni, kelle püksisäär oli tagant keti juurest lõhki, ma oleksin äärepealt naerma hakanud, kui ma poleks nii pahane nende autode ja võõraste suhtes olnud.

Abul - Akh - Meh
Hash - Ah -Ka - Teh
Traka - Da - Deh

Sille aka Miina Leinapaju
Herwen
Asjatundja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas narmer 17:09 28. Aug 2011

Suured tänud mängijatele, enparitele ja kaas gmidele ning ühtlasi Juunior larbile, kes lubasid meil nende nodi laenata.

Praegu olen ma liiga väsinud, et muljeid jagada, küll aga laadisin pildi üless. . Palju neid ei saanud, sest valgust oli vähe ja ma ei tahtnud väga palju välkutamisega mängu häirida.
narmer
Meister

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Azurah 12:53 29. Aug 2011

Kuigi segadust oli palju, ei sattunud kõige üleloomuliku suhtes vägagi avatud meelega olev Isabella Corazon (kodanikunimega Mari Kaevumees) kordagi sellest paanikasse. Kuigi Müra tundus tema ergale tajule algul vägagi hea ja kutsuv, osutus see siiski võrdlemisi ebasõbralikuks... Ja ebasõbralikud inimesed/olendid Isabellale ei meeldinud. Kitsarinnalisi ehk selliseid, kes teda lihtsalt mõnitavad, leidus ka selle veidra talu külaliste seas rohkesti, kuid folkloristika professor Elise või lihtsalt sugulane Liisu osutus üllatavalt lahkeks ja tema läheduses olek tundus (sest oma "taju" usaldas Isabella palju rohkem kui loogilist mõtlemist) ja osutuski kõige turvalisemaks :).

Nähtavasti võtsin ma oma rolli kohapeal pisut liiga tõsiselt ning kui GM'id lõpuks irvitates ütlesid, et ta lihtsalt joke character oli, siis tekkis kerge tusk, kuna ma olin ka OG veendunud, et vähemalt milleski on tal õigus ja ilma selleta oleks ta olnud ju täiesti kasutu - kuigi ta oskas esmaabi, oli ju olemas selles palju pädevam arst. Sest et jah, oma vähese kogemuse juures ei taibanud ma rollist GM'i suhtumist küll otsida :P. Samas - ehk ka reaalelu sensitiivide-posijate paradoks - tal oli ka õigus ja koos Liisuga tagatoas olles oli tajus ta "head ja rahulikku" tunnet ning seal ta pääseski kõigest sellest hullemast, mis väljaspool toimus :D.

Lõppkokkuvõttes oli väga lahe. Kordaks veel eelpool mainitud kiitusi lahedatele npc-dele :). Orelimuusika oli päris hea, ning mulle meeldis Ülo eriti ergas entusiasm GM-ina, mis veel mõnusa lainena mängu lõpulauses kajas.

PS. Et pudelis oli päris viin, selgus mulle alles aftekal, ma pidasin kõiki neid reaktsioone puhtaks rollimänguks, sest minu tegelasele viin tepsmitte ei maitsenud. Kuigi jah, miskipoolest hakkas see viin külalistele lausa niiväga maitsema, et seda veel mitu korda peremehelt küsiti...

Getter
Arvamused on nagu p....augud, igaühel on oma.
Azurah
Tõeotsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas ozkar 13:33 29. Aug 2011

Kotter kutsub kõiki tagasi Siberi tallu, et rääkida maailmaasjadest ja pitsi kergitada. Isegi kui te kurdiks jäite, võite ikka tulla juttu puhuma. Mats oli tumm ja rääkis pikad jutud maha.

Igal juhul oli positiivne õhtu. Tänan kõiki. Ja lisatänud pererahvale.

;)
Kas on mõtet suhelda sõbraga, kes ei räägi oma kirjas Sinule sõnakestki esimesest lumest?
ozkar
Haldjate sõber

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Attila 14:59 29. Aug 2011

Korraldajana... tegu oli vist parima larbiga, rahulolu on küll suurim. Otseloomulikult poleks see toimunud heade kaaskorraldajate, NPC'de ja mängijateta (kellest keegi ei puudunud, jõudsid ilusti õigeaegselt kohale ja tegid hingerõõmustavat rollimängu). Sügav kummardus.
Tegu oli ka esimese larbiga, kus ma närvipinget ja pungestamist ei tundnud. Mängueelsel ajal küll oli sipsimist palju, aga muidu - puhas rõõm.

Mõned õudusmängu erilisusest tingitud apsakad küll sisse tulid, ent kogemus saab Lohewikisse talletatud.

Mürast - Müra Tähtedelt oli kogu mängu juhtumiste taga. Tegu oli olendiga, kes koosnes võngetest - väljendudes helis või siis ka raadiolainetes. Tehniline teostus oli muusikakeskus põõsastikus, kuigi mängijad hakkasid heli kohe antud kohaga seostama. Kogu mänguala katva süsteemi loomine meie eelarvesse ei mahtunud, kuigi nii pidanuks see olema. Kahjuks võttis pult ainult 1m kauguselt nii et heli taltsutamist tuli teha ise põõsastikku hiilides.
Müra ise oli teos (tänud Irvele sellest kogemusest kirjutamast :D).

Vanaisast - Woldemar Vaar oli vana nõid, kes oma taaselustamise vastavasse päeva organiseeris. Et müraga koos tähtedele põrutada. Sugulased olid külla kutsutud, kuna vaja läks kolme hinge. Ülejäänud külalised olid õnnetu kokkusattumus. Põletustuhast oli natuke kaduma läinud, mis Vanaisale mõned kombitsad kadunud organite asemele lisas (kelle hambulisi iminappasid mõned mängijad ka tunda said).
Vanaisana mängimine: ümbrustik oli isegi lombaka jaoks ideaalne. 3 sekundit ja olid valgusvihust jäljetult kadunud. Ja siis sai hiilida ja nõiajahti mõnuga kõrvalt jälgida (kirveste ja hanguga relvastatud kamp laternavalgel nõida otsimas :D. Nagu päris!)

Weest ja Walgusest. Vähene valgus tekitab rohkelt varje, see oligi meie taotlus ;). Taskulambid keelatud ei olnud. Vesi oli majas olemas. Kui selle mürgisusest jutud käisid, siis kasvõi OG oleks seda juua saanud. Aga njah, üldiselt on toitlustus ja veevarustus mängudel need asjad mida alati saab usaldada (v.a. kui vana küürakas naine sulle õuna pakub vms).

Suurim kompliment oli kella 5ni kestnud aftekas, kus peateemaks oli äsjatoimunud larp. Praegu on tunne küll, et teeks kunagi weel. :)

Attila, Vanaisa Woldemar Vaar ja postiljon.
Võimalus on üks miljonist, aga postitus võib siiski asja ette minna.
Attila
Nati Kõvem Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas narmer 17:56 29. Aug 2011

Minu jaoks oli see kõige väsitavam larp, kus ma kunagi käinud olen. Õnneks ei suutnud mind väsimus enne mängu lõppu murda. Kaks kuud aktiivset ettevalmistust läksid asja ette.

Kostüümid olid suurepärased. Mina nägin suurt osa mängijaid esimest korda alles siis kui nad kostümeeritult üle künka tulid ja vaatepilt oli vägev. Isegi kaabud ja ajastukohane meik ja ehted. Kostüümi tase oli tunduvalt kõrgem, kui ma lootsin.

Pilte paraku väga palu ei jõudnud teha, aega jäi gemmamise kõrvalt üsna vähe ja valget aega vaevalt tunnikese. Öösel ei tahtnud ma väga välguga mängu häirida ja tegin vaid paar valitud pilti.

Moodulite tööle panemisel esines terve hulk probleeme, mis kõik olid mingil hetkel ka koosolekutel arutlusest läbi käinud. Õppetund on siit vast selline, et organiseerimisel esineb probleeme, mida sa ei oska ette näha, siis see ei tähenda, et ette ennustatavad probleemid ära jääksid.

Muide pimedus oli ka IG probleem ja IG lahendatav. Mängul oli kohal rohkem laternaid kui need, mida kasutati. Laternad olid täidetud ja tikke leidus majas mitmes kohas. Ma ise ei hakkanud sekkuma, see pimedus oli mängu jaoks päris sobiv. Muide taskulampide kasutamine oli soodustatud, see tekkitab pimedust juurde. Taskulambi valgusvihud segavad silmadel pimedusega harjumist, selle tulemusena on loodus ikka erakordselt pime. Sügav pimedus ja üksikud teravad valgusvihud ning väikesed laterna valguslaigud särava tähistaeva all oli just selline valgus nagu sellele loole vaja oli.

Rääkides loost, see sujus hästi. Sündmused meenutasid tõesti rohkem õudusjuttu kui tavalisi larbi lahendusi. Viina võtmine pererahvaga, nõiajaht laterna valgel, öine haua väljakaevamine, testamendi lugemine, loitsu lausumine keldris, kaklus ema haual jne.

Kes veel ei lugenud, siis Chord of Cthulhu on nüüd avalikult lugemiseks üleval.

Endiselt larbipohmakas GM Ülo
narmer
Meister

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Irve 19:53 30. Aug 2011

Ma olen küll kadedusest roheline, kuid mul oli Maskeraadil õnneks lõbus :)

Irve
paranoik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Attila 17:23 1. Okt 2011

Tegime sihukese asja, et koondasime rollid ja muud mängu materjalid kõik ühele netiküljele kokku. Mängujuhtidele ja muidu huvilistele. Ideaalis võiks keegi-kunagi-kuskil selle kõige toel ühe kordusmängu teha. :rolle:

Peaks olema piisavalt silmale kena vaadata, et ka mugude seas levitada.
Võimalus on üks miljonist, aga postitus võib siiski asja ette minna.
Attila
Nati Kõvem Võlur

Eelmine

Mine Larp

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 19 külalist

© Dragon.ee | E-post: dragon@dragon.ee | HTML'i kontroll