Postitas Alleria 2:32 15. Dets 2011
Noh, näib, et see „oluline jutt“ tuleb nüüd, hilja küll, aga oleme jõudnud sinna, et nüüd või mitte kunagi.
Proovisin seda kirjutada nii ja naapidi, kuid tundub, et suudan seda vist kõige selgemalt edasi anda puhtalt Sahelise mõtetena.
Rahu.
Mõistmine.
Andestus
Armastus.
Kuigi ma endiselt ei suuda veel... Kõik, mis me oleme läbi elanud. Naom, need loherüütlid...
Ent ma peaksin hoopis mõtlema: ma annan neile andeks. Ma saan aru, miks nad teevad, mis nad teevad. Nad on nagu mina. Me oleme üks. Me oleme kõik sama ja sellepärast ma armastan neid. Sest ma armastan kõike.
Või vähemalt proovin. Sest kõik vajab seda ja kõik väärib seda.
Peagi peame me võitlema. Ilmselt pole muud võimalust.
Kuid ma soovin, et me saaksime kuidagi näidata Naomile, et ta ei pea seda tegema.. Et me saaksime ta ühendada ja ümbritseda maailmaga, meiega.. andestuse, mõistmise, armastuse, rahuga, kaastundega ja ta mõistaks, et ta ei ole üksi ja ta ei pea kartma.
Kõik, kes olid üksi, hirmunud ja armastuseta leiaksid rahu. Me saaksime neile anda, mida nad vajavad. Kodu kõigile koduta lastele (vanadele ja noortele). Armastust ja hoolivust ja kaastunnet.
Ja maailm saaks terveks või vähemalt saaks alata paranemine. Mitte läbi sõja ja viha nagu alati. Mitte läbi vaenlase alistamise vaid läbi mõistmise, et vaenlast ei olegi. Läbi selle, et lõpuks me mõistame kõiki. Kõike.
Kuidas sa saad tappa midagi sellist, vihata või karta või olla üksi, kui sinus on kõik see, maailm oled sina ja sinus on maailm, te olete üks ja see on ilus ja seda ei saa hävitada!
Neid hetki on vähe ja raske saavutada.. hetki, kus on tunne nagu peaaegu mõistaksid.. peaaegu näeksid. Kuigi muidugi parim, mis me saame on enamasti see, et vaid hetkeks vilksatab arusaam, et on midagi rohkemat. Kõike ei näe me vast iial. Kuid sellest pole midagi. Piisab kui näha..rohkem.
- S
Kas see teile ka midagi andis, ei tea. Aga ei saa vaiki olla.
The race is long and in the end it's only with yourself