Postitas Bell 17:10 25. Okt 2011
No sellist laata pole Mädasool küll enne nähtud.
Meeldis, kohe väga meeldis!
Selle mängu tuumaks olid tõepoolest ülilahedad ja läbimõeldud tegelased. Oli näha, et inimesed täiega nautisid neid ja kogu seda ümbritsevat kaos...tähendab, rõõmsat laadamelu.
Minu meelest toimis hästi see, et GMid olid tegelastena ise sees ja said mängu niimoodi aeg-ajalt suunata. Mõjus üpris loomulikult ja ei häirinud.
Samuti ei morjendanud mängijaid väga seenevihm. Ainus asi, millest puudust tundsin, oli wc XD
Hea mõte oli piltide kõrval ka videosid teha.
Ütleks, et eksperiment õnnestus. Kindlasti on asju, mida veidi parandada-täiustada, kuid üldmulje jäi positiivne.
Meeldejääva(ma)d hetked:
*Kasti kollektiivne väljakaevamine.
GMid teistele: "Saate särtsu/staatilist elektrit vms maagilise laengu."
GMid Daucase preestrile: "Sa oled nüüd KAINE."
Fransi ilme sel hetkel oli vaatamist väärt.
*Triikrauamees, kes suutis minus äärmiselt suurt kõhedust tekitada, kui vigastatult maas lamades ikka hellalt oma (kuuma?) triikrauda kallistas.
*See, et Mõtt lõpuks kuningaks sai. Ja tegelikult sobis see lahendus ka Mädasoo elanike ja nende maailmavaatega.
*Pantvangidraama ("Lase ta lahti!" - "Ei lase." x 10), uneloits ja Fransi reaktsioon magavale rahvahulgale.
*kõik lamavad maas, Frans tuigub oma pudeliga kohale*
F:"Mis siin toimub? Kas te alustasite pidu ilma minuta?"
*metsavaikus*
F:"Eks ma teen siis ka väikse uinaku..."*keerab õndsalt teiste kõrvale magama*
*Minu õunapuuõie-teema. Mul ei ole ammu nii lõbus olnud.
*Porgandid ja nende väe avastamine ("Oo Daucas! Kas selles porgandis on sinu püha väge?")
*Õilis prints oma agarusega ning tema vapper lahingratsu, kes osutuski mu vennaks.
(Primula võib nüüd minna mõnda tõsielusaatesse teemaks "Mu vend on hobune!" vms)
Eriti armas oli šokeeritud Maximust lohutada ja talle selgeks teha, et see ei muuda tema tõupuhtust ega väärikust ("Sinu ema oli kvaliteetset tõugu hobune ja isa esmaklassiline inimene. Arvan, et oled saanud parima mõlemast maailmast. Sa oled ka ise oma väärikust juba mitmekordselt tõestanud, andes oma peremehele väga head nõu. Ja kui see pole hea ratsu tunnus, siis ma ei tea, mis on.")
*Laat - õunade ja õunamahla müümine-vahetamine (mõnikord ka teiste õunte vastu), hukkamine (väga leidlikult lahendatud), natuke liiga rahvameelne kuningakandidaat, katsed üldiselt (mõistatused kasside ja lumerookimisega), Franco ja tema "üllad ja edumeelsed" plaanid, kui ta kuningaks peaks saama, näiliselt kahjutu neiuke, kes muutus tagaotsitavaks nr 1 ja veel palju muud.
*Daucase palve dešifrerimine (mulle väga meeldis see mitmekeelne variant, kus pidi väga paljude inimeste käest abi küsima, et kogu tekst kokku panna), porgandid-käes-palve ja kohe sellele järgnenud Jumalik Valgus (pluss plahvatused kaugemalt).
Tegelase seisukohast saavutasin oma peamised eesmärgid: leidsin üles oma kadunud venna (mis sest, et too oli hobune) ning sain lõpuks isegi oma Suure Armastusega rändama mindud. Kui Corretta mulle ennustada ei saanud, pärisin kurvalt "Kas see tähendab, et mul polegi tulevikku?" ja Frans vastas kõrvalt kavalalt muiates, et "Küll Daucas annab sulle uue tuleviku." XD
Ja ei pidanudki kedagi õunakorviga peksma.
Aitäh kõigile, kes selle toreda kogemuse võimalikuks tegid.
Kullasalu Primula, õunaistanduse (endine) pärijanna
Mirju
P.S Ka mina avastasin oma kotist koju jõudes vähemalt 5 porgandit ja need sõime hea meelega järgmisel päeval lõunaks.
If today was perfect, there would be no need for tomorrow.