Postitas Hellera 22:55 12. Juun 2012
Hea kaasmängija, kes sa arvasid, et jube naljakas oleks kedagi IG vägistada,
Ma eeldan, et sa oled ignorantne nolk, kes ei mõista, mida ta valesti tegi. Luba end siinkohal valgustada. Kui tegu oleks olnud sinu taustalooga, oleksid sa muidugi võinud sinna panna mida iganes, aga oma teoga astusid sa teise mängija vastu. Ma ei kujuta ette, kuidas see välja nägi. Kas sa tõesti läksid selle armsa, sõbraliku neiu juurde, kes parunessi mängis ja ütlesid, et sa tulid teda nüüd vägistama?!
Vägistamisnaljad ei ole üheksal juhul kümnest tüdrukute jaoks naljakad. Miks? Mehed paistavad seda tihti unustavat või mitte uskuvat, aga me kardame seda pidevalt. Iga päev. Iga kord õhtul üksinda bussi peale minnes. Iga kord, kui hämaras joodik vastu tuleb. Iga kord, kui peame purjus noormeeste kambast mööduma. Ja miks me ei peakski, kui sellel talvel õnnestus ühel mehel Tallinna kesklinnas sama õhtu jooksul samas kohas vägistada kahte naist!
Hirmust hullem on see, et rünnakud tänaval on ebatõenäolised, rünnakutega inimeste poolt, keda me usaldame, on aga enamik tüdrukuid kokku puutunud. Päris kindlasti tunnete te kõik vähemalt ühte, ilmselt rohkemat tüdrukut, kellele on midagi peale surutud, mida nad ei tahtnud. Tõenäoliselt ei räägi nad sellest kunagi. Võib-olla nad kartsid, et neid jäetakse maha. Võib-olla nad kartsid hukkamõistu, kui nad kätte ei anna, et neid peetakse upsakaiks. Võib-olla nad läksid asjaga kaasa, sest nad armastasid seda inimest, kuigi tol hetkel oleksid tahtnud veel oodata. Võib-olla anti neile mõista, et nad on selle justkui võlgu. Meie ühiskond õpetab naisi endiselt vait olema ja ära kannatama. Ma tean, et see on julm, aga mehed, olete te kindlad, et te ise pole ennast kunagi kellelegi peale surunud?
Kas ma teen tühjast asjast liialt kära? Võib-olla, aga mul on sügavalt ükskõik, mida te must arvata võite, kuni kasvõi üks inimene mõistab, et vägistamisoht saadab enamikku naisi teie kõrval iga päev. Et me tõesti kardame seda. Et paljud meist on sellega juba, küll väga leebes vormis, kokku puutunud. Tundnud end räpase ja abituna, et me läksime kaasa asjaga, mida me ei tahtnud.
Sel teemal naljatamine? Sõprade ringis, hea küll. Avalikul mängul IG teise mängija vägistamine? Mul on kahju, et mind seal ei olnud. Raidil oleks haiglas seltsi olnud.
Hellera
"Minu jaoks on ta jätkuvalt kehastunud mässulisus." - Märt