Rein Manta
Olin Golf Romeo 3 luure ja skautgrupi kolmas liige.
Päev liigub omasoodu - meie ees ja ülejäänud järgi. Lõpuks kohtame mingeid kahtlase pruuni nahaga tüüpe. Rändur käitub nendega väga sõbralikult - kahtlane. Rebane ei ole ka neid varem näinud aga me oleme ka mõlemad uued selles väligrupis. Igatahes lasid need tüübid sealt jalga ja punker mille juures nad olid sai meie ajutiseks baasiks.
Veidikese aja pärast läks G-R grupp mingite kaupmeeste-gildi (mis asi see veel on?) jutule. See möödus suht sündmuste vaselt aga Rändur pläras seal välja, et kmeil on gaasi ja ta sai mingi konteineri. Soovitasin baasis olles Valgega rääkides selle üle kontrollida - mine sa tea.
Veel veidi aega hiljem saabusid uued tüübid meile baasi - pidavat olema mingid üliväelased. Igatahes hoidsin kõrvad ja silmad lahti nende suhtes. Mida ei tunne seda kahtlusta.
Pärast mõningast valvet punkti üle, kuni Karlson tagasi saabub, liikusime kogu kambaga edasi. Kaupmeese asupaiga ees heinaväli ja nägime liikumist. Liikusime peale ja vastane varjus ühe künka otsa. Milli oli mul seljataga julgestuseks kuna Rebane oli saadetud Sofiga mignit ülesannet täitma.
Vilistasin.
"Kes olete"
"Kes ise olete"
Küsisin Valgelt luba avaldada meie pool. Vastus eitav.
"Meid on rohkem - kes te olete!" - tean, et lapsik kuid sellel hetkel tundis, et seljataga on omad ja kuskil peaksid olema veel need üliväelased, mis ikka viltu saab minna.
Aga kaugemale see dialoog ei jõudnud - Valgelt tuli käsk minna päästma G-Z gruppi, kes oli sattunud kontakti vaenlasega.
Rändur oli esimene ja Milli täitis Reinu kohta. Liikusime kiirelt ning tegime vea - läksime üle lageda heinavälja teede ristumispunkti suunas, kui üle tee olevast metsatukast meie pihta tuli anti. Rändur sai pihta. Avasin tule, kuid ei teadnud vaenlase täpset asupaikka, kuna oli Rändurist 5-6 meetrit tagapool. Sööstsin edasi, kuid sain ka ise koheselt kuuli. Hüüdsime meedikut ise samal ajal üritades roomata mingigi katte poole. Milli jäi turvama meie taganemisteed. Meid leidis Ränduri sugulanne, kes siis kiiresti mind kokku lappis ja seejärel Ränduri poole roomas. Seejärel mängisime ussikesi ning liikusime heina sees minema. Õnneks leidsime Alfa ning ülejäänud tsivilistid. Seal suutsime hetkeks hinge tagasi tõmmata. Valge nõudis raportit ja jäi vägagi tummaks pärast tõdemust, et meil on kari tsiviliste 2 haavatud sõdurit (Milli asupaigast ei teadnud ma sellel hetkel enam midagi). Õnneks oli tsivilistidel vähemalt paar käsirelva.
Kui me Ränduriga olime veidi toibunud liikusime konfliktipunktist kaugemale. Meie ümber käis melu! Nägime mehi relvadega meist ~20 m pealt mööda kõndimas, kes meid õnneks ei näinud. Ühel hetkel aga nägime kuidas otse meie ees olevalt voorelt (meie olime kuuskede taga) tuli konvoi 2 meest kes talutasid ühte vangi. Meid nad ei märganud. Rändur võttis esimese sihikule ning ma katsin tagumist. Hüüdele "Seis käed üles" vastati puusalt valanguga. Kuulsin veel tsiviile hüüdmas, et "ärge laske tsiviilid tsiviilid!!". Eesmine mees vahetas kuule Ränduriga ning sai surma kuid tagumine keda ma sihtisin kasutas vangi kilbina. Üritasin rääkida, kuid midagi mõistlikku sealt ei tulnud. Nimetati ennast migniks Vangla vägedeks. Rändur liikus paremale positsioonile ning andis tema pihta siiski tuld kuni sai järgmisest valangust taaskord viga. Sellel hetkel ma loobusin vangi - keda ma ei tundnud elunatukese hindamisest ning tulistasin. Tabasin vangi, kuid selle peale lasi valvur ta lahti ning põgenes. Võtsin vangi nö uuesti vahi alla. Tuli välja, et too oli nende üliväelaste meedik. Tema jalast lahmas hoolega verd. Saanud ta kotist sideme tõmbasin selle enam vähem kinni. Oi kuidas ta sõimas ja vandus, et amatöör nüüd tuleb kindlasti gangreen ja mida sa seal kohmitsed. Neelasin need targu alla aga ega ma väga hell taga ka ei olnud.
Kui ma haavatu meie grupi juurde tagasi aitasin leidsin eest hoopis suurema arvu inimesi. Valge oli koos ülejäänud võitlejatega tagasi jõudnud ja neil oli 2 vangi. Meeldiv oli näha, et ka Rebane oli elus ja terve - kuigi nagu hiljem teada sain siis oli ka tema endale paar uut armi juurde saanud.
Peagi saadeti meid luureretkele - tagasi baasi juurde, et kindlaks teha ega seal pole vahepeal mingeid uusi tegelasi sisse kolinud. See läks vahejuhtumiteta* ning varsti oligi kogu grupp tagasi punkris.
Peale seda võtsin puhkepausi ning oli vangide valvur - see oli ka moment kus sai veidi tsivilistidega muljetada ning ka unionistidega vaielda.
Ühel hetkel läksin ma katusele vahetust pakkuma valvurile ning siis tuli esimene kontakt üle tee. Kuulid vihisesid õnneks üle pea. Tulistajat ei näinud kuid metsapiirile andsin tuld vastu. Palju ei kulutanud padruneid - kallid ikkagi aga lootsin, et ehk mõtlevad uuesti enne kui tulevad. Liikusin alla ning vahetasin varjuva Milli välja. Metsapiir oli vaikne. Kedagi näha polnud ning polnud kuulda ka oigamist. Läksin rääkisin veidi Ramboga, kes pakkus oma kraami müüa. Sai talt noa vastu vahetatud 2 tossupommi ja pool kilo mingit kahtlast valget puru. Mõtlesin, et ehk annab kunagi millegi muu vastu vahetada. Pommid aga olid kohe kasutamiseks. Rändurilt tuli suht kohe ka ülesanne - uurida välja mis juhtus valgega. Ta ei olvat vastanud enam tükk aega sidele. Rebasega asusime teele. Ega me kaugele ei jõudnud, kui juba kuulsime meie baasi juures tulistamist. Liikusime vaikselt tagasi lootes jõuda vanelase seljataha. See läks ka korda ning ühele tüübile kes ennast Rambo liikuri taga varjas sai sääsk tagumikku aetud. Teine kes seal juures oli sai mõned kuulid ag ailmselt läksid mööda. Ründasime metsaservast välja arvates, et sellega ongi kõik. Kui tulid kuulid meie poole. Punkri katuselt tulistati - ei saanud aru kas omad või mitte igatahes lasti mul mõlemad jalad alt. Rebane sai autotaha varju ning andis vastutuld, kuid tulutult. Rändur murdis meie juurde välja ja sai ka ise haavata kuid autole lähemal. Rebase abiga vinnati ta autosse. Ühel hetkel murdi punkrist seest Rambo autoni ja nad kihutasid minema. Vaid mõni hetk hiljem tulid uniooniväelased, nägin vaid seda, kui punkri esine valve alla võeti kui inu eluküünal kuskilt teepoolt lõpetati.
*OG vahejuhtum - meie luurame ümber punkri. Näen siluetti uksel. Mõtleme ja kaalume granaadi kasutamist aga äki on oma. Ründame siis ikkagi sisse ja näeme, et siluett on vastu uksepiita nõjatuv surnud Sentius kes teeb aega parajaks.
Tore mäng oli. Aitäh korraldajatele suure vaeva nägemise eest. Olid mõningad situatsioonid, mis oleks võinud laheneda rollimängulisemalt kui lihtsalt plastikuvahetamisega aga eks see ole selline tagasivaatamise punkt igal ühel - mida ta mängult loodab ja tahab.
Tänud ka kõigile kaasmängijatele.