Kuna ma olen juba umbes nädal aega lubanud ka kirjutada siis nüüd lõpuks ometi
Korralduslikule küljele midagi ette ei heida. Väga vinge oli jälle.
Vahepeal kiskus vahtimiseks ära aga siis tuli lihtsalt natuke ringi jalutada ja inimesi kiusata (mulle tundus et aku kokku paneku ajal ma käisin tüdrukutele küll vahepeal ajudele
)
Anyhow - järgmine kord jälle kui aga lubatakse. Saab veel kõvasti paremini minu poolt ja eks in-game situatsioone tuleb ka julgemalt ehitada.
Allpool siis jälle väike tegelase mina-jutustus kah mida sai kahe erineva lennu peal kirjutatud.
Ehk Guits "Vikatimees" Mätas (miskipärast in-game tuntud kui Vikat) päevaraamat:
Kahekümne teine päev metsas. Lumi, lumi ja veelkord lumi. Oli siis vaja ennast vabatahtlikult kaasa toppida sellele ekspeditsioonile. Samas eks asulas oleks veel igavam olnud. Ainus nukker asi on see et toiduvarud hakkavad lõppema. Tänase hommikusöögi lisandiks said siis värsked männikäbid. Peaaegu et....ei mitte Itaalia-pärane vaid... Jah siiski lihtsalt omamoodi.
Vähemalt on inimesed normaalsed. Üllatav et seda ütlen sest esimesel päeval sai küll kõiki Unioniste altkulmu vaadatud - ja kahjuks mitte AINULT esimesel päeval. Aga eks raskused on meid (neid) kokku harjutanud. Pagana tsivilistid - ma endiselt arvan et ainult poistega laigulistes oleksime juba kohal seal kuhu iganes me lähme.
Täna peaks vähemalt mingit põnevust jaguma - lubati "karja" etteotsa sest kant hakkab üha kahtlasemaks minema. Lahingmoonaga samas on kehvasti. Oleks pidanud ikka mõned päevad tagasi nendele bandiitidele sisse sõitma ja lootma et nende käest viimast juurde saaks.
Ees liikumine. Tõstan püssi palge ja hüüan "KONTAKT EES". Võtame perimeetri ja jälgime kuidas "mees metsast" enda asjad kokku korjab ja lähemale tuleb. Peale lühikest vestlust tuleb välja et polegi niisama mees - hoopis jahimees ja elab täitsa üksi selles kurjas maailmas. Respect talle igal juhul. Kaubeldakse välja et juhatab meid läbi ees olevate mürgialade.
Võite kolm korda arvata kellel saab olema au esimesena talle järgneda. Ma tänan, ma tänan. Kuna kõik teised miskipärast hoiavad turvalisse kaugusesse ennast siis võtan kütiga üles suvalisi pähetulevaid teemasid stiilis kuidas eluke veereb, miks Ta krt ikkagi üksi metsas elab, kas ta ka Deadpooli elusolekust kuulujutte kuulnud on ja et kui ta jahimees on siis kas Ta äkki võiks meile miskit hea hankida lõkkel küpsetamiseks. Vastab iga kord ainult kahe sõnaga - ilmselt pole siis pika jutu mees. Vähemalt ei ole ma seni näost rohelise-sinise kirjuks läinud ja silmadest verd jookma hakanud - nii et mürgialadest oskab tüüp vähemalt hoiduda tõesti.
Jõuame raudteetammile. Kuna ees on pikalt nähtavus siis lähme jahimehe ja Kentsiga ette luuret tegema. Mitte liiga pika aja pärast leiame kellegi piiri-tähise. Teatan tagumisele pundile (ehk pakub kellelegi huvi).
Korraga paistab eestpoolt keegi tulemas, talvel, keset metsa ja mürgivälju ja ÜKSI. No ok - jahimehest saab veel aru aga lähemal vaatlusel paistab see nagu rohkem muidumehe moodi (linnavurle maale lastud). Väidab et oli just mõni tund tagasi bandiitide kätte jäänud ja seega kogu oma varast ilma. Hea et eluga pääses üldse. Samas kogu see jutt mis Ta suust välja tuleb on kuidagi eriti kahtlane. Asja ei tee paremaks ka jahimees kes tüübi seljataga järsku pantomiimi tegema hakkas ja näitab et peaks tüübi ära koksama. Kuna Juhid Temaga juba räägivad siis... No näpp sügeleb päästiku järgi küll aga kuidas kurat ma sellist kehkenpüksi siin nüüd pikema jututa hukkama hakkan. Jumal temaga - las elab...
Liigun koos Kentsi ja jahimehega taaskord ette ära. Järsku pikk valang ja Kentsi rõõgatus...kurat sai pihta. Viskan kõhuli kraavi ja üritan aru saada kust tuli tuleb (ja kellel kuradil on piisavalt moona et VALANGUTEGA lasta). Jahimees jookseb minu poole tagasi... Veel üks valang... Kukub ka jahimees. Kostub veel paar valangut ja saabub vaikus. Ei ole seni suutnud tuvastada kust valangud tulid. Ja siis järsku jalutab tõbras mulle ise otse sihiku ette - bandiidinäru. Ilmselt arvas et oleme kõik otsas. Vajutan päästikut ja.... Kukub.
Teised liiguvad meile järgi - meedikud hakkavad Kentsi ja jahimehega tegelema. Mul kibeleb siiski vaatama kelle eluküünla ma siis juppideks lasin. Sooritan hüppe üle kraavi ja olen hetkega kohal. Enamuse kuule jõudis näru juba ära kulutada - kes siis niimoodi raiskab tänapäeva maailmas küll. Samas ega mõistus pole omateha. Laseks hea meelega üle igaks juhuks ta veel aga...ennäe vedelevad ta ajud juba põõsa all - peaks teinekord ikka keresse laskma
Kuulid kokku korjanud liigume üle kraavi tagasi seltskonna juurde. Väga rõõmsa olemisega Hõbe teatab et lasi "kehkenpüksi" maha. Tüüp olevat relva ei tea kust välja võlunud ja sellega vehkima hakanud. Pikalt vehkida muidugi ei saanud ennem kui Hõbe Ta tina täis pumpas (Hõbe teeb tina - iroonia? Või siis hakkan lihtsalt vanast peast pehmeks ja veidi luuleliseks muutuma?)
Kõikide haavad kokku lapitud liigume edasi. Järsku hakkab eest paistma midagi asula ja masinate moodi. Liigume vaikselt lähemale ja ei olegi tegemist viirastusega. Täitsa töökorras asula. Millegipärast küll ainult kamp mehi - aga sellest juba hiljem.
Tuttaval kombel saame taas perimeetrit julgestada aga eemal räägitava jutu seest kumavad läbi laused teemal et antud koht peaks olema "Poldiküla" ja kogu see punt siin on rongimehhaanikud. Ning üritavad lõunasse sõitmiseks töökorras isendit ehitada millel juba enne töölesaamist hellitusnimeks "käru-Jaan" saanud. Krdi mehhaanikute huumor.
Lisaks saan aru et tegelikult nendel on ka muude ametite esindajaid olnud aga viimane neist üritas just veidi enne meie saabumist keemikuks hakata ja tilgub nüüd vaikselt garaazhi lae pealt alla. Sellepärast peakski iga sepp oma liistude juurde jääma. Mina näiteks oskan hästi inimeste sisse ebaühtlaseid auke tekitada. Päeva moto "single shot to the engine block". Peen väljamaa keel järelikult peen lause kah - ühe enne-paugu-aegse kinofilmi kokkuvõttest lugesin...
Vahepeal jõuab juba tunduma hakata et ega täna vist enam peale paigal seismise miskit muud teha saagi kuid siiski. Tuleb välja et läheduses peaks miskite kurjamite laagriplats olema ja seal ka siinsest asulast sisse vehitud asjad. Tuleb järgi minna. Lisaks viiele sõdurile meie hulgast ja juba usalduse teeninud jahimehele (iga mees kes saab Sinu abistamise nimel kuuli muutub usaldatavaks) tuleb meiega kaasa ka kaks Poldiküla tehnikut. Mõlemad kannavad püstolit käes nagu.... Ma ei teagi nagu kes - keegi ei kanna relvi nii. Igal juhul teeb kogu asi ettevaatlikuks ja seega jään kõndima nende taga juhuks kui nad miskit korraldada üritavad. Peale mõningast liikumist hakkab õige koht paistma. Hiilime lähemale ja.... Laager on tühi. Küll aga vedeleb laagis maas üks verine sääreluu ja veel paar kondikildu ning kogu ümberkaudne lumi on verd täis. Olukorra teeb seda kõhedamaks asjaolu et laagrisse sisse tulevad AINULT ÜHED JÄLJED. Korjame kõik mis vähegi väärtuslik kokku ja otsustame topelt tempoga tagasi minna. Miskipärast vaatavad kõik (mina kaasa arvatud) puude latvu. Mis iganes see oli kes selle vaese hinge ära rappis - jälgi Ta ei jäta.
Tagasi jõudnud ja Poldikülas jutu ära rääkinud teavad kohalikud öelda et viimasel ajal on metsa poolt kuulda olnud hääli mis ka suuremad mehed hirmust värisema panevad ja näha olnud jalajälgi mis pärineks nagu oravalt (aga on kordades suuremad) ja nende jälgede vahel ka veel kahe sügavama soonega lohistamisjäljed...
Nojah - hiigelmunadega inimsööjast orav. Peale seda kui kogu maailm põrgusse lasti võib kõike uskuda - imelikumaidki asju siin elus kuuldud.
Keegi hea inimene on vahepeal tule üles teinud ja räägitakse et saab süüa. Astun lähemale oodates halvimat (mäletate männikäbide teemat?) aga oh üllatust - täiesti töökorras lihakonservid tulel kuumaks aetud (ilmselt hobuseliha - aga väga hea). Lisaks pakub see ropu suuga kohalik tehnik hoogsalt kuivatatud kassi nahka ja kuivatatud kassi mune... Väga head needki.
Ringi vaadates on rahvas juba kuidagi vennastuma hakanud - ühes nurgas ehitatakse koos mingit akut käru-Jaani tarbeks (peaasi et teavad mis teevad ja ennast õhku ei lase)... Teises nurgas räägitakse lihtsalt nilbuseid.
Ja siis geniaalne hetk... Meie mil-juht soovib et läheksime uuesti toda laagripaika üle vaatama. No tere tore - PIMEDAKS HAKKAB MINEMA MEES. JA SEAL OLI VERI JA MITTE MIDAGI MUUD. LISAKS ON SEAL HIIGELMUNADEGA ORAV.
Mõtlen endamisi et kurat Temaga - tõmban mõlemal relval kuulid rauda uuesti ja võtan paar meest kaasa. Väga kiire ring hiljem oleme metsast tagasi. Laagriplats oli endiselt sama tühi ja verine nagu enne. Küll aga arvab Hõbe et nägi kedagi liikumas. Hiilime ettevaatlikult metsast välja lootuses et nüüd saab kedagi lasta aga kui seal ka kedagi oli - siis nüüd on Ta juba läinud.
Tagasi poldikülas olles astun ligi arutelule mis käsitleb vastastikust abi andmist. Juttu ajavad siis meie juhid ja Poldiküla juht. Muhe mees. President. Ei vabandust HÄRRA President. Kuulan igal juhul huviga mis räägitakse - vahele segama ei hakka kuna diplomaatia ei ole minu rida. (Endisel olen osav ainult inimestesse aukude tegemisega).
Järsku hakkavad kostuma rõõmuhõisked ja hakkab kerkima paksu suitsu. Miskit põlema pandud? EI - suurejooneline aku lõpuks koos ja töötab.
Päike loojub horisondi taha. Tänase öö saab veeta kindla katuse all. Magan harjumusest nagu ikka padja asemel püstol pea all. Suur naeratus näos sest homme alustame tagasiteed oma asula poole ja tee peale.... Tee peale jääb üks bandiitide asula mille me laiali lõõme. C'est la vie....