Mina olen käinud kahel larbil mis mulle meeldisid. Mõlemad kuulusid Insanity Productionsi 1920ndate Cthulhu seeriasse.
Ma olin otsustanud, et ei lähe enam mitte ühelegi larbile, sest need ei olnud mulle midagi pakkunud. Insanity Productionsi põhimõtted ja (täidetud) lubadused veensid mind aga larbile veel ühe võimaluse andma.
Asjalolud mis tegid Cthulhu larbid mulle meeldivaks:
mängijaid ei valita "kes ees, see mees" põhimõttel, vaid määravaks on GMide heakskiit
mängija seletab GMile keda ta sooviks mängida ning GM arvestab rollide seast valides mängija soovidega
rolli taust on piisavalt põhjalik, et on võimalik inimestega ilma GMi juuresoekuta ilmaasjadest rääkida
mängjaid on alla kümne (niiviisi suudad isegi inimeste IG nimed meelde jätta)
ei ühtegi boffelullat (küll aga olid näiteks tongipüssid)
reegeldus, mis lubab haavatud inimesel ringi liikuda, mitte ei võta teda kohe teadvusetuks (liikusime kahte haavatut tassides kottpimedas metsas kilomeetreid)
sobiva mängupaiga leidmisel ja selle ettevalmistamisel oli ilmselgelt vaeva nähtud (ennast metsas rippuvate oksamoodustiste keskel avastada oli väga kriipi
)
ning olgem ausad, ka see oli suur pluss, et tegu polnud
fantasy-larbiga. vaheldust on tarvis.
Olid ka seal muidugi omad tõrvatilgad, aga need olid juba põhjustatud mängijatest -- kes siis ei suutnud siis rahulikumal hetkel mänguvälist juttu ajamata jätta (mille peale ma endale sealt seltskonnast eemal muud tegevust otsisin) ja kes arvas, et tal on GMi volitused (sain alles hiljem teada, et tal neid ei olnud, ning et temalt saadud info oli jama).
Pigem läksid need aga isikute endi kapsaaeda ja kujundasid tublisti minu arvamusi neist kui inimestest.
Mängujuhtide kiituseks võin öelda isegi seda, elamus oli võrreldav lausa lauataguse rollimänguga.
Nüüd aga tuleb Higgins ja räägib, kuis Asjad Tegelikult On. - Payl