täiesti nõus et tuleks rääkida rollis häirivatest asjadest enne mängu.. voib olla mitmeid põhjuseid selle mittetegemiseks:
ei taha gm'e panna mitmeid rolle ümber tegema ja tegelasi vahetama viimasel hetkel
oma rollimängijavõimete vale hindamine - "kyll ma selle välja mängin, see on ju ainult roll ja ei puuduta minu päriselu"
kui kellelgi peaks olema antud teemaga isiklik seos, siis ta kindlasti ei taha et teised sellest teada saaks.
illustratsiooniks
lõiguke minu eelviimasest rollist:
Kui sa jäid lapseootele, olid sa üliväga rõõmus – milline kena laps pidi sündima teie armastusest. ... Kui sa talle ütlesid, et sa mingil juhul aborti ei tee, peksis mees su vaeseomaks, suunates erilise hoolega lööke kõhtu. Ta lootis lapse ära tappa!
ja lõiguke viimasest:
Leppisite kokku, et valetate Angelinele et tal on mingi kasvajamoodi moodustis ja isa tahab ta Rootsi arstijuurde viia...seal aga salaja narkoosi all lasta abort ära teha ja korras...
ühispanga mängul minu tegelase rasedus mulle küll kuidagi häirivalt ei mõjunud, väga hea mäng oli. kuigi ka seal ei tahtnud tulevane isa lapsest midagi kuulda...
rohkem vist ei olegi teemaga seotud rolle olnud..
kui me ei taha õnnelikku noori peresid larpidel mängida (igav ju?) siis äkki peaks tõesti selle teema rahule jätma