Allahu akbar! La ilaha illa Allah, va Muhamad res ul Allah!
Võit oli vist garnisoni jaoks küll pigem meeldiv üllatus, kui oodatud ja igatsetud tulemus. Vähemalt said Surematute-hordid ka väheke teistlaadset lahingukogemust.
Ise viibisin enamuse ajast äärmisel müüril värava kohal, mis, ootuspäraselt, sai enda kaela ka esimese rünnakulaine. Siinkohal tänusõnad eestlaste inseneridele-võitlejatele, kes terve müüriosa oma suure piiramisredeliga ära blokeerisid, võimaldades neid endid samal ajal odadega surkida - ilma teieta oleks võib-olla isegi probleeme tekkinud.
13nda kuulsusrikkast väljatungist jäime vist ellu vaid mina ja Raunok, kellega käisime ühes eestlaste laagris külas - ilma mingi tulemuseta, kuna kõik tegid juba hirmsat "oogee"-häälitsust. Linnusesse tagasipääsemine oli pisut raskendatud: tee sa venelastele võõras keeles selgeks, et oled nende poolel, mis siis, et teisel pool müüri. Peale seda, kui me kaks õnnetut piirajat maha lõime, hakkasid nad vist isegi mõtlema, et meie jutus võib isegi tõetera sees olla... Saades kinnitust, et 13st on saanud 2, ronisime uuesti välja ja liitusime oma kaaslastega, kes Valhallas, kes Džannas.
Meeldiv üllatus oli seejuures vene garnison, kes mind müüride alla kutsus ja püüdis ründajate eest kaitsta. Kahjuks suhteliselt tulemusetult, kuna keegi seltsimees piiraja lõi mul pildi rõõmsalt virvendama, nii et teha polnud enam suurt midagi.
Kobisemise koha pealt: hea küll, pähelöögid ja tabamuste mittelugemised las jäägu, siin pole enam midagi imestada (kui siis ehk ilma turviseta tegelane, kes peale ca 4-5 odahoopi rõõmsalt edasi kõndis-võitles - Henzu võib tunnistada). Küll aga tahaks lähemalt vestelda selle/nende tegelasega/tegelastega, kes müüril olijate käest kolm piiramisoda ära kiskusid - toore jõuga, nii et purunemise vältimiseks lihtsalt pidi neist lahti laskma. Vabandusga, et "Aga meie käest tõmmati ka ära!" võite te kassi saba alla kerida - mis siis, kui tulen ja annan sulle turpi, kuna "Mina sain ju ka noolega/mõõgaga pikku pead?"
Omatte kogemus oli keegi vene noormees, kes ronis üle müüri, haaras mul korraga käest ja relvast ning hakkas udjama. Eesti ja inglise keelse seletussõimu peale seisis ta pisut kohmetult ja ronis vene keeles vandudes alla tagasi. Rohkem teda ei näinud igatahes.
Kolmas ebameeldiv nähtus oli seltskond varatiinekaid, kes müüride all ohtralt s- ja m-algusega sõnu ning sama piiratud loomingulisusega väljendeid kasutasid. On jah lahing ning on jah vastased, aga teatud verbaalne intelligents võiks ikkagi inimestel olla ka. Teaks ainult, kes te olite, vestleks teiega pisut lähemalt.
Ilm oli hea, seltskond oli hea, uni oli hea; lüüa sai. Kõik prioriteedid täidetud.
Ohtrad tänusõnad kõigile 13nele, kellega sai viimaste hetkedeni koos olla. Juba ainuüksi teie pärast tasus tulla.
Teie 13nes sõdalane,
Abu Fahim Mustafa al-Rashid ibn Malik ibn Saladin al-Filistini