Postitas Tamerlan 20:04 12. Dets 2004
Olen nüüd paar päeva asjast eemal olnud ja näen, et asja soovitakse ikka salaja teki all joonde ajada-- see ei ärata usaldust. Kogu melu on juba käinud avalikult ja ma ei saa hästi aru isand Irve kasutatud sõnast "atraktiivsus" salajase duelli kohta, kas see tähendab, et meelitab nurga tagant rohkem piiluma?
Ja ma olen kindel, et igasugused avalike tüliküsimuste lahendamised peaksid aset leidma avalikult nagu tüli isegi. See, et neid peeti vahepeal poolsalaja, on tingitud pigem puudulikust seadusandlusest ja ka siis polnud need salajased, kogu seltskond teadis ülihästi toimumise aega, kohta ja asjaolusid ning seadusesilma informeeriti tavalselt siis, kui meestel au juba kaitstud ja vahelejääminegi minimaalne.
See, et keegi komistab ja kukub, siis noh... Ei me ette tea või kuis? Ja igasugu labane sõim tandri kõrvalt-- see on lihtsasti likvideeritav. Kui kardetakse duelli lühidust, siis seda annab pikendada mitmete raundide varal, kahe heitluse vahepeal rüüpavad osalised mõdu, keegi esineb klounaadi või luuletusega... Mehed, sellest on võimalik teha meeldejääv üritus, millegipärast kardetakse seda. Kas siis allajäämine on häbiasi? Kaugeltki mitte, argus on häbiasi.
Ehkki mul veel üht-teist selle kohta keelel pakitseb, lõpetan praegu.