Ma leian, et minu puhul oleneb 22rmiselt palju m2ngust. Selge see, et m2ngule ja maailmale, mis on vaid yks kord olemas, sobib paremini ettekirjutatud roll, lihtsam m2ngida, saab keskenduda konkreetsetele asjadele jne, samas valikuv6imalused l2hevad kesiseks. .
J2tkum2ngudel, kus maailm on avaram, valikuv6imalusi jms rohkem, tahaks ikkagi ise rolli kirjutada, sest ettekirjutatud roll ikkagi piirab, ise kirjutades, reeglite ja GMidega n6u pidades saab enamjaolt teha t2pselt selle, mida tahad.
Vahel on v6imalik need kaks ka ilmselt yhendada, nt H2rjap6lvlased tunduvad selles suunas minevat, kus roll kirjutati ette, aga j2rgnevates m2ngudes (mida loodetavast ikka tuleb mitu
) on tegelase edasiarendus ja tekkivad intriigid juba minu enda hallata.
Ja oeh, kuidas ma kah Uut Ilma taga igatsen... Emand Basra rolli ja tausta l6plik v2ljaarenemine v6ttis hea viis m2ngu v2hemalt, aga eks toimunud see ka koos maailma arenguga.
Nende mitmete valmiskirjutatud rollide seas, mida olen m2nginud, on olnud h2id rolle ja ka mitteniih2id rolle, t2ielikku saasta pole 6nneks sattunud. Mitteniihea rolli korral on asja p22stnud kas koht, seltskond, v6i siis olen lihtsalt natuke rollipiiride ligidal tegutsenud, et endal huvitav oleks.
On ju vana teada larpitarkus, et elu tuleb ise huvitavaks teha, GMid ja kaasm2ngijad annavad selleks kyll v6imaluse, aga sinu eest 2ra tegema ei hakka seda keegi