Postitas morthgoth 17:54 3. Dets 2009
Juuniori GMid tänavad, et rasket reklaamitööd meie eest tehakse. Eks me ürita ka ootustele vastavat mängu teha, teile korralikku seiklust pakkuda.
Teise Juuniori suure plussina nimetaks ma veel väga paindliku ja avatud maailma. Enda rolli täielikku ise loomist toetame me tõesti tõsiselt ja tegelase kujundamisega käigu vabalt kaasas ka mängijate poolne maailma loomine. Uued usulahud, kauged ja põnevad rahvad, linnad, sõjad jms. on vabalt mängijate luua (mitte, et me ise valmis baasi ei pakuks). Samuti ei lükka me tagasi ka mõnelauselist rolli, kui see on mängija eelistus.
Passiivsusest veel - Vähenenud on see tihe suhtlus ja kokkuhoidmine. Kambakesti mängule minek pole enam nii levinud, tiksutakse tihti kohale ühekaupa ja üksteist mitte eriti tundes. Eestlane on teadupoolest sihuke tegelane, kes tundmatut eriti ei salli ja ronib pigem sinna, kus on teada, mida oodata. Vanad seeriad, kuhu hea julge minna, on hääbunud või hääbumas üldjoontes, vanade ja üksteist tundvate tegelaste huvi väheneb ja read harvenevad, uute vahel nagu mingit suurt suhtlust ei käi. Arvan, et mingisugune nostalgiamäng "vanadest kuldsetest aegadest, kus..." meelitaks praegugi päris suure rahvahulga kohale, ületataks selle nimel isegi masu ja talveuni.
Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head.