Niisama muljetamine oleks paljude teiste eeskõnelejate kordamine. Toon aga välja ühe punkti mida seni pole mainitud, ent mis minu jaoks tugevalt esile kerkis ja väga meeldis.
Ma pole juba umbes viis aastat (või kuus?) sarmasel üritusel käinud ja seega oli suur minu üllatus kui nägin ja kuulsin midagi seesugust mida varem polnud kohanud -
omaenda leeri siseselt käis tihti üksteise korrale kutsumine ja reeglite meenutamine. Jälgiti, et ei kasutataks alatult ära reegliauke või ebaselgusi ning hoiti kuidagi õilsa autundega (või nii mulle vähemalt tundus) kinni ausa mängu tavadest. Lihtsalt ilus oli kuulata ja vaadata!
Võib täitsa juhtuda, et teine kordki.
Ahjaa, midagi seesugust, mis mulle kohe üldse ei meeldinud, tahan ka siiski ära mainida. Nimelt, ilusate hetkede solkimine.
Neid oli veel aga kõige teravamalt jäi meelde järgmine situatsioon. Parasjagu on käimas see 15 minutit, mille vältel sai palgasõduritele pakkumisi teha. Valguse leer oli juba terve hulga erinevaid andameid kokku kandnud ja teinud seda endale sobival ja meelepärasel moel, ilma igasuguse välispoolse vahelesegamiseta. Pimeduse leeri andami presenteerimise ajal kostus aga palgasõdurite seljatagant ühe Eriti Vapra Viikingi suust pidevalt ja väga valjuhäälselt üsna vaimuvaeseid ja labaseid kommentaare erinevate kingituste kohta. Üldse mitte väärikas. Kahjuks.
Laias laastus olen ma aga oma sinikate ja muude sõjahaavade üle täitsa õnnelik ning rahulolu iseendaga on igal juhul olemas. Ma ei kurda pähe või näkku saadud löökide üle, neid tuleb ette. Ma ei kurda kellegi surematuse üle, ka neid olukordi on alati olnud ja jääbki olema. Mul on ainult sellest veidi kahju, et mitte iga mees ei tee vahet täiskontaktil ja mittetäiskontaktil ning paraku kippusid need olema paar korduvat nägu, keda võis leida endast umbes poole pisema vastase rinnalt istumas, suur hunnik rauda seljas. Ehk saab teine kord ka veidi teisiti.
Aga kõige võrratum kõigest on ikkagi see suurepärane seltskond, kellega on võimalik kohtuda, juttu ajada, pisarateni naerda ning ühist kirge ja emotsioone jagada. Te teate kes te olete!
Kas sa usud, et sa suudad või sa usud, et sa ei suuda, sul on täiesti õigus. – Henry Ford