[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
Dragon.ee foorum • Vaata teemat - Jüriöö ülestõus.

Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

Jüriöö ülestõus.

Päris elus rollimäng

Moderaatorid: Irve, chloe, Sorontur, Gregik, Aweron, Priist, Bernard

Kasutaja avatar

Re: Jüriöö ülestõus.

PostitusPostitas janmarkus30 14:37 20. Apr 2012

janmarkus30
Meister

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Himot 17:08 20. Apr 2012

Tähelepanu!

Siin Jüriöö ülestõus 2012 reeglite LISA:

1. Kandmine:
Kandmise viis on kantava valida. Selleks on kaks võimalust. Kantav võib kas valida, et teda kantakse IG, st. kandja hoiab mõlema käega kantavast kinni ja nad liiguvad koos, kusjuures kantav ei tohi liikuda kiiremini, kui kõndides. Teine variant on, et kantav laseb ennast reaalselt kanda.

2. Kinni sidumine:
Kui mängus toimub teise mängija kinni sidumine tuleb seda teha reaalselt olemas olevate vahenditega. Enne tuleb selleks seotavalt OG luba küsida. Kui seotav keeldub, hoiab ta nööri käes ja on IG kinniseotud, st. tal pole mingit võimalust ilma abita vabaks saada. Niimoodi seotud tegelane ei tohi iseseisvalt põgeneda ja tema köidikute “lahti sidumine” võtab alati kolm minutit. Kui mängija laseb ennast reaalselt kinni siduda võib ta kasutada kõiki oma oskusi, et köidikutest pääseda. Selliseid köidikuid võib ka reaalsete teradega puruks lõigata. Kui mängijal on ainult boffer tera, siis peab ta laskma kutsuda GM-i, kes ta köidikutest vabastab. Boffer teraga köidikute läbi lõikamisele kuluva aja otsustab GM. Hoiatus! Päriselt kinni sidumine võib olla väga ohtlik ja mängija, kes seda soovib, vastutab iseenda eest. Samuti peab siduja esimesel võimalusel seotavast ja ta asukohast teada andma GM-ile.

Kasutatud Juunior-LARPI reegleid.
Himot
Õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas VincentArckharum 17:19 20. Apr 2012

Vabandan segaduse pärast, õiged ajad on hoopis säärased:

Väljasõidu kellaajad 21. aprillil:

Tallinnas
Mere pst-l algab pealelaadimine 8.00 ning väljasõit toimub kell 8.30. Bussil on silt Jüriöö

Tartus
Vanemuise esises parklas algab pealelaadimine 9.00 ning väljasõit toimub 9.30

Tagasisõit 22. aprillil

Kassinurme mägedest kell 13.00.
"My name is a word of power on the lips of my followers. You can't escape me, i'm inside your mind."
VincentArckharum
Orkipäälik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas sandersa 15:56 22. Apr 2012

Inimesed kelle kätte said minu kaks rulli teipi ja üks mõõk, võiksid teada anda.

http://www.bauhof.ee/p/niiskuskindel_teip_st_101/635091 - üks rull on selline.
Teine on veidi tumedam.

Mõõk on umbes 70 cm pikk, suht kitsa käekaitsmega, tera ja käepide on kaetud erinevate teipidega.
ELAGU VABADUSE ORDU!!!
ELAGU PARODISTID!
sandersa
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas turmakoll 8:30 23. Apr 2012

Minul on kadunud rootsi sõjaväekatelok, mille sees plekist kruus ja lusikas.
Allanil on kadunud 3. generatsiooni boffer-sõjanui.

Leitud on üks suusamask.
Ilmaruumi tühjus on lõputu ja inimesele antud võimalus täita see oma nägemustega.
turmakoll
Loitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas kaval rebane 16:58 23. Apr 2012

Kommentaarium:

Esiteks, nüüd, kus ma olen saanud juba mõne tunni magada ka, hakkab mõistus vaikselt tagasi kogunema ja sõnad selgemaks muutuma, tahaksin öelda, et aitäh kõigile osavõtjatele selle suurejoonelise ürituse eest.
Nüüd mulle siis jõudis kohale, et ma ootan rõõmuga järgmist aastat.

Tuleviku suhtes siis nii palju, et kas selline jüriöö jääb ka tulevikus kestma?
Südamest loodan, et mitte. Kogu selle "rollimängu" lisamisega läks muu segaseks, eriti arvestades seda, et kuskilt hüppasid välja ootamatud infoüllatused.
Liiga palju segadust ja jama eelnes kogu mängule ning ilmselt oli see ka üks põhjuseid, miks näiteks minul ei olnud aega üritust nautida. Enne tuli teha palju eeltööd ja püüda end pidevalt kogu selle jamaga kursis hoida.
Ja noh, kas see oli siis rollimäng? Räägin küll enda leeri seisukohast, aga lindpriidel küll mingit suurtsugust rollimängu teiste leeride või teab kellega ei olnud. Üldiselt on inimesed jüriööle tulnud ikka ühe eesmärgiga ning võib-olla sellepärast ei tulnudki mingist rollimängust rohkem midagi välja. Kui lindprii leer jalutab metsas ning kuulda on, kuidas mõni teine leer briifib omasid lausetega "VG on kuri ja nad on vastased", siis mis sorti rollimängust me räägime.. Need kaks asja (rollimäng ja lahingud) võiks ikka lahus olla... Või see kuidagi teistmoodi leerisiseselt korraldada.
Teine asi, GM'id on tavaliselt minu meelest ikka sellised tuuleiilikesed, mitte soovitajad. Et nüüd võiksime me minna sinna või tänna poole ja teha seda või toda. Minu meelest polnud juttu, et keegi meist NPC'd oleksid olnud.

Linnuselahingust. Mulle väga meeldis, et see kord oli GM-tiimil varuks ruupor, mis kordas seda, mida kordama pidi. Leian, et see oli üsna hea lahendus sellele igaaastasele odade ära tõmbamisele ja igasugusele sigatsemisele, millest inimesed millegipärast ka aastate vältel aru pole saanud. See töötas hästi. Vile ka.
Ainult, et natuke ütleks pahasti ka. Kui kõrvale jätta see meeletu nali orgunnidega (bussikohad! esiplaanil), mis harja punaseks ajas, siis linnuselahingus, väga tore, et silmad peal hoiti mängijatel, aga kaitsjate GM linnuse müüril, kes iga kord, kui mina teda nägin, ainult naeris ja edasi-tagasi kõikus ning ringi vaatas, selle asemel, et actually mängu kontrollida, ei ole väga kompetentne. Võib-olla sai tööd muudel hetkedel ka tehtud, aga laipu võiks nagu koristada ka vahetevahel... See-vastu GM, kes arvas, et ma seal ühe käega odaga surgin ning pärast selgitamist mõistis, et mu oda oli lihtsalt kinni jäänud, oli väga viisakas ja tore, tuli ja vabandas. Olin väga meelitatud.
Selle üle on mul ainult hea meel, et vibud ja nooled nüüd ära kaovad. Iga aasta on olnud probleeme ja ju siis on vaja, et kellelgi silm tõesti välja lastakse, enne kui jõutakse arusaamale, et noolte kontrollimine tähendab noolTE kontrollimist, mitte ühe otsa läbivaatlust.

Üldiselt, ma loodan, et keegi siit midagi isiklikku välja ei nokkinud, minu mõte ei olnud üritust kriitikaga üle kallata, sest lõppude-lõpuks oli mul seltskonna mõttes üks imeline nädalavahetus ja hea meel, et nii paljud uustulnukad asjast vaimustusse sattusid (ning olid ka eelnevalt palju vaeva näinud). HAIL!

Mõtetes juba pööripäeval,

Schwanhild, lindpriide leeri K/kivis jao( )ülemast toaneitsi.
I'll kill you so hard, you will die to death.
kaval rebane
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Heart 17:09 23. Apr 2012

Minule jällegi rollimäng Jüriööl, kui ma seal käisin, väga meeldis.
Tundub kuidagi toredam.
Lisaks mäletan ma ka seda, et kui oli ka mõni mänguväline asi, siis see toodi rolli sisse (a la lennukid :P) või kui ei saanud sisse tuua, siis muu jutu ajajaid peeti hulludeks. Hästi lõbus :)
Ja see, et VG on paha või ma ei tea, mis asi, siis seda annab ka rolli tuua ja pidada neid inemiseid na segase jutu pärast lollideks või kelleks tahes. Endale mõtestamise küsimus.

Parimat.
"...vahel helbena suudan Su juurdegi tulla ja Sa näed minust heledat und"
Heart
vändagängster

Kasutaja avatar

PostitusPostitas portugal 18:46 23. Apr 2012

Tore mäng oli. Eriti meeldis GM-ide ruupor ja vile, tegi lahingu palju sujuvamaks.

Oskab keegi öelda, kui palju mängijaid reaalselt kohale tuli?

Keegi mainis siin, et vibud kaovad ära, mind huvitab, miks?
portugal
Vanem õpipoiss

PostitusPostitas Pallando 19:13 23. Apr 2012

Pallando
Loitsija

PostitusPostitas celecirion 20:09 23. Apr 2012

Parim lahendus on Soomes - noolte otsa on lisatud veel lisakiht porolooni ja varred on üle teibitud.
See lisakiht teeb pihta saamise tohutult ohutumaks - selle tõestuseks kasvõi fakt, et seal lubatud lasta/lüüa pähe.

Samuti kui kellelgi on probleem näkku saamisega, siis see motiveerib endale reaalset kaitset pakkuvat kiivrit hankima.
Noorik larpi kohta:
aga et see. mulle on mulje jäänud jutu järgi et seal on enamus suht vanad . ja siis seal on mingid karu tüübid ja värgid , noh mingi suur karu (või vana karu) ja nooo karu või midagi.
Ja üks teine neidis:
kamooon kõik meigivad Mütokal.
celecirion
Valguse hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas kaval rebane 20:56 23. Apr 2012

I'll kill you so hard, you will die to death.
kaval rebane
Vanem õpipoiss

PostitusPostitas celecirion 21:29 23. Apr 2012

Noorik larpi kohta:
aga et see. mulle on mulje jäänud jutu järgi et seal on enamus suht vanad . ja siis seal on mingid karu tüübid ja värgid , noh mingi suur karu (või vana karu) ja nooo karu või midagi.
Ja üks teine neidis:
kamooon kõik meigivad Mütokal.
celecirion
Valguse hoidja

PostitusPostitas Katzenminze 22:36 23. Apr 2012

Katzenminze
Haldjate sõber

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Bernard 23:05 23. Apr 2012

Kinnitan, et laskerelvasid puudutavate reeglite ümberhindamise põhiline põhjus on esmalt mängijate puudulik kompetents, mitte niivõrd noolte ohutusstandardid (mis lähevad muidugi samuti läbi vaatamisele).

Soome ja Eesti laskerelvakasutuse/ohutuse põhiline vahe on mängijate mentaliteedis. Soomes ei üritata ebaausate võtetega noole lennuomadusi parandada või teiste ohutuse arvelt noole valmistamise kulusid kokku hoida - ning ammugi ei üritata ohtlikke nooli, relvakontrolli läbimata, mängu nihverdada.

Tahaks välja öelda ka selle, et ei Põhjala Pööripäeva kui Jüriöö (st. kahe Eesti suurima lahingmängu) korraldajate eesmärk pole kaotada vibusid mängust. Samas kui me ei suuda lähema 6-12 kuu jooksul välja töötada ja rakendada viisi kuidas laskerelvade kasutust ohutu(ma)ks muuta, siis paraku jah - võivad laskerelvad (st. mitte ainult vibud vaid ka ammud, lingud jms.) ajutiselt nendelt mängudelt täiesti kaduda.
Austusega, Allan Bernard /55 632 698/

Bernard
Saladuste kaitsja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas lemmu tabelin 0:05 24. Apr 2012

Minu arvamus puudutab ainult Jüriöö üritust ,mitte teisi rollimängulisi üritusi. Rollimängu koha pealt ma sõna sekka öelda ei saa sest sellest mul ülevaade puudub. Küll aga ütleksin sõna sekka linnuselahingu osas. Lahingut sain jälgida linnuse väravas seespool olles täites lahing GM kohustust. Peamiselt puudutan turvalisusega seotud probleeme. Pimedus on küll see asi mis linnuselahingu VÄGA ohtlikuks teeb ja üsna mittejälgitavaks samuti. Seetõttu ettepanek nihutada linnuselahing ajavahemikule 20.00-21.00. Isegi prozektori valgel oli kohati üsna raske jälgida toimuvat. Väga hea mõte oli tõesti ruuporiga iga natukese aja tagant reegleid välja hõigata ja tormakaid korrale kutsuda,vile töötas suurepäraselt ja oli hästi kuulda nii sisse kui välja. Ise kasutasin vilet neljal korral ja loodan et põhjendatult. See andis jalgealla trambitud turviseta väikestel sõdalastel väravavahelt välja pääseda ja surnutel oli võimalik rahulikult sõjatsoonist lahkuda. Nii jäid ka vigastused tulemata. Vile kindlasti standardiks edaspidi. Käsklus "stopp" ei kosta selles möllus eriti välja ,eriti kui seda kasutatakse lahingkäsklustes. Kui kamandatakse vägesi siis käsklusega "seis".
Järgmine probleem on "suremisega" .Ei taha vaprad võitlejad kuidagi surra. Ikk apead neile kõrva karjuma et oled surnud,aga see on vist igipõline probleem.
Samuti pean vajalikuls eemaldada vibud-nooled ,eriti olukorras kus väljas on pime. Isegi GMinna õnnestus paar tabamust saada odatorgetest rääkimata. Veel üks asi mida võiks kaaluda on odade pikkused. 3m painduva londiga on üsna raske sihitud lööki anda. Väravas nägin päris palju odatorkeid näkku ,sest rahmiti huupi. Seetõttu oleks vajalik ,et oda ei oleks pikem kui võitlejapikkus+ ülesse väljasirutatud käe pikkus. Samuti pol kuigi mõeldav see et müüri all olevad odamehed torgivad oma ülipikkade odadega linnuses olijaid. Üldise ajastutruuduse nimel soovitan loobuda Jüriööl vähemalt ülisuurtest kandilistest kilpidest,kasutades traditsioonilist ümarkilpi,normanni kilpi,heather tüüpi kilpi või vene mandlikujulist kilpi. Riietus!!!! Oli toredaid kostüüme aga samas riivasid silma lihtsalt T-särgis ringilippajad.
Kokkuvõttes oli väga lahe üritus ,rahvast oli palju ja loodan ,et tulevikus muutub asi pisut turvalisemaks ja läbi selle nauditavamaks.
lemmu tabelin
Haldjate sõber

EelmineJärgmine

Mine Larp

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 19 külalist

© Dragon.ee | E-post: dragon@dragon.ee | HTML'i kontroll