Pean mainima, et minu jaoks parim mäng HLi ajaloos.
Tähelepanekud:
* Uus noditöötlemise versioon on väga tore. Laske samas vaimus edasi. Mõelge ehk mõned juurdegi. Kahjuks ei näinud uut bio ülesannet.
* Airsofterite mängule kutsumine on ikka veel halb mõte. See oleks nagu pseudo-keskaegsele larpile teleportida minevikust kohale 10 rüütlit, anda neile puust mõõgad ja öelda, et ärge tugevasti lööge ning üritage ikka viisakad olla. No ei toimi. Võibolla teen mõnele airsofterile liiga, aga üldmulje on selline.
Ja nüüd edasi jutt, mida ei pea lugema.
=============================================================
Kuul pähe või mis?
Peale mõnepäevalist rännakut jõuame lõpuks piirile. Uniooni ja Konföderatsiooni piir ei ole just kivisse raiutud ja teeb ülekatet mõlema arvates sõltuvalt asukohast umbes 1 - 15 kilomeetri ulatuses. Ülesanne lihtne. Teha eelluuret ning leida sobiv laager. Linnast peaks saabuma peagi mingi üksus ülivägesid. Miks nad siia tulevad, seda me ei tea.
Juba esimesest majast leiame "nodi" panipaiga, mille me "jupatsiga" (tegelikult oli ta nimi vist Joppa vms) lahti muugime. Kasutades selleks traati, et lühiühendada mõned võtme elemendid skeemil. Saagiks meeldiv kogus ilutulestikku.
Liigume edasi ning järgmisest majast leian ukse, mis on koodlukuga suletud. Taaskord asume "jupatsiga" tööle ning mõned minutid hiljem avaneb uks, mille taga on veel üks uks. Ruum aga on kaetud mingi valge lögaga. Piiludes uksevahelt sisse, tunnen, kuidas süda läheb pahaks. Võimalik, et D-tox aitab ning saame ikkagi uurima minna, mis seal ruumis vilgub? Aga Aetiga (bio) vesteldes selgub, et esiteks meil ei ole D-toxi ja teiseks ei jõuaks me selle kraamiga eriti kaugele. Nii et on vaja kaitseülikonda. Äkki eelnevalt nähtud neegerkaupmehed omavad sellist kraami?
Kohale jõuavad linna üliväelased, keda juhib kolonel Stantsius. Tasakaalukas ja esmapilgul mõistlik mees, kes esimese asjana soovib, et üks tehnik aitaks sideantenni üles seada. Ajan käpa kõrgele! Sellist võimalust kasutamata jätta oleks puhas lollus. Teleskoopantenn, raadio ja antenni stabiliseerimiseks peenike tross. Kes iganes selle komplekti kokku pani unustas kaasa anda kaabli, mis ühendaks antenni raadioga. Õnneks oli mul natuke traati kaasas. Püstitasime antenni väga kauni vaatega kõrge mäe tippu. Signaal levib nagu loom.
Üritame edasi liikuda, et korjata materiale D-toxi jaoks ning kaupmeestega äri teha. Eelgrupp Zorro teatab, et nad näevad Uniooni vägesid liikumas. Peagi kohtume meiegi mingite tegelinskitega, kes varjuvad metsa. Kõik on pabinas. Liigume teelt eemale. Peagi avatakse tuli ning sõdurid liiguvad lahingu suunas. Tsivilistidele jäetakse 2 sõdurit. Liigume ristmikuni, kus on haavata saanud grupp Romeo. Auk, mis on varjatud kuuseheki poolt, on meeldiv pelgupaik. Sõdurid on kõik läinud ning ka 2 meedikut, kes on meiega liitunud selleks missiooniks. Kükitan kuusikus koos tsiviiljuhi, bio ja uue techiga. Kaugemalt kostab taas intensiivsemalt lahingutärinat.
Selja tagant kostub krabinat. Võsa tagant astuvad välja Harri ja Rein, kes üksteist toetavad. Mõlemad sõdurid on haavata saanud ja ei tea kurat, kuidas meie juurde tee leidnud. Taas intensiivistuv lahingutärin on lähemale liikunud.
Otsustame tagasi liikuda vahepeal laagrina kasutatud majja. Kaugele me ei jõua, sest peagi kuuleme hääli ja jääme ühe tihedama kuusetuka taha varju. Sõduritele manustatud rohud on hakanud just mõjuma, kui näeme, et üle pisikese lagendiku tuleb meie poole kolm kogu. Mets on suur ja lai - saatus on paras nõid! Rein ja Harri võtavad positsioonidele. Meie varjume nii, kuis oskame. Näen ühte linna Deltat (nii nad ennast kutsusid) nende seas ning annan teada, et need vist on linna üliväelased. Kümme meetrit, viis meetrit, mehed sisenevad meie ees olevasse kuusikusse, kas nad tõesti ei märka meid!?!? Üks meestest keerab natuke enne meid ära ning liigub meist vasakule. Sel hetkel, kui ta kuusikust meie kõrval väljub, näen ma eriväelast oma nina sügamas - kinniseotud kätega, ta on vang hoopis! Hüüatus: "Seis, kes te olete!", keegi avab tule, kuulid vihisevad, Aet karjub "Me oleme tsiviilid!", mu pealaest käib läbi terav valu, kukun. Kaotan hetkeks teadvuse...
Olen taas teadvusel ning üritan ennast liigutada. Pea valutab kohutavalt. Ümberringi kõik karjuvad, tundub nagu lahing ei ole veel lõppenud. Silme eest on must. Üritan midagi rääkida, kuid välja tuleb ainult mingi lalina ja ohkimise vahepealne häälitsus. Tsiviiljuht seob mu pea kinni.
Roomates ja koperdades liigun mehe juurde, kes meid küljepealt arvatavasti tulistas. Ma olen segaduses, mulle ei meeldi, et inimesed üksteist tulistavad ning siiani pole ma tundnud, et ma tahaks kellelegi liiga teha. Kuid tema juurde komberdades ning jalaga ta relva eemale lüües tekib hetkeks kiusatus. Mida kuradit ma sulle teinud olen! Kes sa oled ja miks sa siin ringi kooserdad ning mu sõpru tulistad. Miks sa kuradi värdjas!?! Ta on veel elus. Silme ees läheb taas mustaks, süda läheb pahaks. Oksendan otse tema kõrvale. Küsin, kas keegi aitaks ka teda, miks ta piinleb siin? Rooman tast eemale ning jään puu najale lösutama. Oksendan veel. Selja taga kuulen halastuslasku.
Saabuvad Valge, posu sõdureid ja meedikud. Kaasas on kaks vangi. Üks meedik annab mulle mingi tableti. Teine lubab süsti teha tagumikku. Enesetunne läheb kohe paremaks. Ei julge oksendada enam.
Ka hunnik Deltasid leiab meie koha üles. Mõned neist on haavatud. Kahele tehakse operatsiooni. Üks karjub nii kõvasti, et lähen topin talle oksa hammaste vahele. Näri seda!
Lõpuks liigume laagripaika tagasi. Valge kaupmehi otsima ja vange vahetama! Tahan kah kaasa minna. Ei lubata. Tuletan veelkord meelde, et meil on kaitseülikonda vaja, kui me üldse midagi sealt pulbriga ruumist saada tahame.
Saan vangidega jutule. Üks neist üritab millegi pärast kogu aeg meie kommete ja tavade kallal nokkida. Ise räägib ta mingist rahast ja tasudest ja lepingutest, mis ei aita talve üle elada, vaid on mingid mõttetud takistused tingimusteta koostöö tagamisel. Teine lihtsalt noogutab kaasa. Muidu tunduvad samasugused tavalised külainimesed olema nagu meie. Birgit (tsiviiljuht) teeb neile võikusid. Lähen lunin endalegi ühe.
Mingi hetk keegi ründab meie laagripaika. Kuulid vihisevad, jooksen nii, et hing jääb kinni. Teist korda kuuli saada enam ei taha!
Saabub kaupmeeste auto. Lõpuks ometi on Valge saanud nende liidriga jutule ning saanud meile ülikonna, millega saame sisse minna! Pakun ennast kohe vabatahtlikuna! Kole põnev on! Õnneks läheb ülikond mulle selga nagu valatult.
Mask tõmbab ennast juba peale paari sammu täiesti uduseks. Näha on ainult paarkümmend sentimeetrit ette. Esimeses ruumis ei leia midagi. Teises ruumis on mingi vilkuv tuli, mida märkasin ka enne sisse piiludes. Vaatan ringi, astun ruumi ning jalge all käib *klikk*. Kükitan ja vaatan jala alla. Miin!!! Tundub, et see on defektiga. Muidu oleksin juba ammu looja karjas. Võtan sütiku välja ning nüüd hakkan ruumi sentimeeter haaval läbi uurima. Leian kollase heljurõisiku. Veel kolm miini, eks pärast uurib, kas needki töötavad? Ühest nurgast kotitäie ilutulestikku. Ühel hetkel kuulen ühest ruumist mingit raginat ja juttu. Selgub, et raadiosaatja on vestitaskust põrandale kukkunud. Lülitan selle välja ning panen korralikult taskusse. Otsin veel ruume läbi. Leian arvutijupi, mida kaupmehehärra otsis. Leian ka koti, mille sees on mingid kivid?
Kaupmees uurib ukse tagant, et kas mul läheb veel kaua? Kuulen veel, et sel ajal, kui ma selles pulbriga kaetud ruumis ringi kolanud olen, on unioon meie baasi vallutanud ning kõik sõdurid ära tapnud! Mõtlen ning peidan miinid ühe ruumi nurka ära. Panen ilutulestiku taskusse, miinisütikud peidan oma vesti nii, et neid kohe ei leitaks. Võtan arvutijupi ja koti kividega ning lähen välja. Kaupmees on rahul ning ütleb, et võin kividega koti endale jätta. "Aitäh!", mis mul nendega teha, mõtlen ma.
Väljas on kõik kohad uniooni sõdureid täis. Annan koti kividega tsiviiljuhile. Ise vaatab, mis teeb nendega.
Deltad lähenevad baasile. Tunne on selline, et läheb jälle madinaks. Aga tuleb välja, et nad tahavad lihtsalt läbi pääseda. Millegipärast läbirääkimised jäävad toppama.
Raadiost kostab Harri hääl. Tundub, et kõik meie sõdurid ei olegi surnud. Ta tuleb metsast välja ning alustab läbirääkimisi uniooni tegelastega.. Harri läheb meie üliväelastega läbi rääkima, et nad uniooni pantvangid vabaks laseks meie vastu. Varsti tuleb teade, et läheb vahetuseks. Tundub, et kolm kolme vastu. Ehk siis kolm jäävad siia. Uniooni kätte. Minul ei ole sellega probleemi. Pole peret, mis kinni hoiab. Töö on töö. Insenere on igal pool vaja. Olen nõus jääma, et teised oma perede juurde tagasi saaks. Aet, "jupats" ja üks meedik Ella saadetakse teele. Siis tuleb aga välja, et Harri on kokku leppimisel teisiti aru saanud ning tahab, et meid kõiki vabastatakse. Oh, kus kukub siis alles karjuma! Lõpuks unioonlased nõustuvad ning ütlevad, et kõik, kes tahavad, võivad minna. Teised asuvad pikemat mõtlemata minekule. Ma kahtlen hetke. Millegipärast on kahju neist uniooni külameestest. Nemad meid päästsid unioonil linnavurlede käest ning nüüd jäävad neile ainult näpud. Samas üksinda sinna jääda oleks kah kurb. Jätan hüvasti. Loodan, et näeme peagi.
----------------------------------------------
Karlsson
Gonföderatsioonist
=============================================================