Postitas Dister 15:15 21. Dets 2002
LARPi maailmates toimuvad pidevad tapatalgud on tingitud kolmest asjaolust. Peamiselt. Kusjuures see, et inimesed tegelikus elus kedagi tappa ei saa ja nyyd LARPile oma salasoove välja elama tulevad on minu arvates pehmelt öeldes väär mõte.
Esiteks see, et paljud inimesed mängivad suhteliselt mõttetuid tegelasi. Tõmbavad oma "minu-viimased-viis-tegelast-käisid-sellega-ringi" rõngassärgi selga, "oh-kus-sellega-sai-ikka 95ndal-vaeva nähtud" keebi peale, mõtlevad oma suhteliselt yldise tegelaskuju (tunnused: yldine ajalugu, konkreetse tegevuskava puudumine, ei vastandu otseselt mitte yhelegi ryhmitusele) välja ja vajuvad kohale. Nad ei tunne oma tegelase surmast mingit erilist kahjutunnet, kuna "viimased-kuus-tegelast" kõlab täpselt sama hästi kui viis.
Teine põhjus tuleneb otseselt esimesest. Kuna "tugevaid" (rollimängulises mõttes, mitte suure mõõgaga) tegelaskujusid on suhteliselt vähe, on suhteliselt jõuetud ka kõik klannid. Sest tõesti ei saa ju loota kahekymnele "klanniliikmele ja põlisele vennale" kui enamik neist seda tegelikult ei ole ja ajavad mingit oma liini (oma kalad on vaieldamatult väga suur osa LARPist aga klanni yhtsust murendavad nad siiski mehemoodi). Mida yhtsem on klann ja mida vähem nende endi ridades salamõrtsukaid on, seda vähem ka nende endi liimete kallal kähiseda julgetakse (näide: VG).
Kolmandaks nimetaksin suhtumise kysimuse. Rohke tulivesi, tihedad rollist välja minekud ja oma tegelaskujule sobimatu käitumine (rahvakeeles tuntud kui pulli tegemine). Kõik need asjaolud "vesiliivastavad" LARPi maailmu ja soodustavad kõikvõimalikke tapmisi. Ning mida rohkem mõrvu sooritatakse, seda raskem on neile piiri panna. Sest mis mõtet pajal ikka katelt karistada on.
Nii. Lugege nyyd viimast lõiku ka, mitte ärge tulistage kohe vihast vastust. Ma ei tahtnud oma jutuga öelda, et see mis praegu toimub, on nõme. Minule näiteks ysna meeldib. Ma ei tahtnud ka kedagi õpetama tulla, kuidas LARPil rolli mängida. Sest mis ingel ma isegi olen. Samasugune nagu teisedki. Ma lihtsalt tahtsin öelda, miks minu arvates LARPidel (Panic Productions) hämmastavalt palju verd valatakse.